UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Vavrinka ispao na startu Rolan Garosa
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Vavrinka ispao na startu Rolan Garosa

Fudbal -
Švajcarac izgubio od Giljerma Garsije Lopeza sa 6:4, 5:7, 6:2, 6:0

BEOGRAD - Najnovije informacije i zanimljivosti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:20 - Ruski klubovi se udružuju zbog kazne UEFA

Ruski fudbalski prvoligaši udružili su se da bi smanjili troškove nakon što ih je UEFA kaznila zbog kršenja finansijskog fer-pleja. Zenit Sankt Peterburg, Rubin Kazanj i Anži Mahačkala nalaze se među devet klubova koje je UEFA kaznila ovog meseca. Većina ruskih prvoligaša imaju sponzore među državnim preduzećima, a jako malo prihoda imaju od prodatih ulaznica i prava prenosa.

21:40 - Vavrinka ispao na startu Rolan Garosa Treći nosilac Rolan Garosa Stanislas Vavrinka eliminisan je već u prvom kolu turnira, izgubivši od Giljerma Garsije Lopeza sa 6:4, 5:7, 6:2, 6:0. Zahvaljujući pobedi, Španac će se sastati sa Adrijanom Manarinom u drugoj rundi, a porazu Švajcarca najviše će se radovati Endi Marej i Rafael Nadal, koji su u ovoj polovini žreba.

21:00 - Flitvud ušao u Ligu 1U finalu plej-ofa za ulaz u Ligu 1, engleski Flitvud savladao je Barton sa 1:0 pogotkom Antonija Sarčevića u 75. minutu utakmice.

20:43 - Goran Dragić igra u ŠpanijiIako su brojni mediji prethodnih nedelja pisali da bi prva zvezda Feniksa, Goran Dragić, mogao da propusti Svetski kup u Španiji zbog povrede lista, to se neće desiti. Košarkaški savez Slovenije dobio je potvrdan odgovor najboljeg košarkaša, što je ogroman dobitak za Zmajčeke.20:20 - Pero Antić još godinu dana u AtlantiPero Antić ostaje u NBA ligi. Bivši centar Crvene zvezde i Olimpijakosa potvrdio je za portal Eurohoops da se odlično oseća i da će i narednu sezonu nositi dres kluba za koji je debitovao u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

19:45 - Nadal izgubio samo tri gema Španski teniser Rafael Nadal impresivno je otpočeo takmičenje na Rolan Garosu pošto je u prvom kolu turnira savladao Amerikanca Robija Đineprija dozvolivši mu samo tri gema 6:0, 6:3, 6:0. Nadal će se u narednoj rundi sastati sa pobednikom duela Pol-Anri Matje - Dominik Tim.

19:30 - Pauel se žalio na jednogodišnju suspenziju Jamajčanski sprinter Asafa Pauel žalio se Međunarodnom sudu za arbitražu u sportu (CAS) zbog jednoipogodišnje suspenzije zbog dopinga. Bivši svetski rekorder na 100 metara i njegova trening partnerka Šeron Simpson bili su pozitivni na zabranjeni stimulans oksilofrin posle šampionata Jamajke juna prošle godine.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

18:55 - Toti: Povući ću se čim počnem da pravim budalu od sebe Legendarni fudbaler Rome Frančesko Toti, koji već 20 sezona profesionalno igra, rekao je da je fudbal njegov život i da još ne zna kada će se povući.“Odrastao sam šutirajući fudbalsku loptu i umreću radeći istu stvar. Posle karijere sigurno ću ostati u fudbalu, govoriću o njemu... Ipak, povući ću se čim počnem da pravim budalu od sebe“, kaže 37-godišnji Princ Rima18:20 - Meč Bojane Jovanovski pomeren za utorak Meč između srpske teniserke Bojane Jovanovski i Italijanke Kamile Đorđi pomeren je za utorak zbog kiše. Taj duel trebalo je da bude poslednji po redu na terenu 14, ali zbog loših vremenskih uslova odloženi su svi mečevi koji su bili poslednji po redosledu.17: 50 - Rastali se Liteks i Ješić Srpski fudbalski trener Miodrag Ješić dobio je otkaz u Liteksu, saopštio je četvorostruki šampion Bugarske. Ješić je pre dva meseca na klupi zamenio Zlatomira Zagorčića, ali klub nije uspeo da zadrži lidersku poziciju na tabeli iz jesenjeg dela sezone.Liteks je na kraju završio na trećem mestu sa 72 osvojena boda, 12 manje od prvaka Ludogoreca.

17:30 - Halilović potpisao za Barselonu, kreće iz B tima

Hrvatski fudbaler Alen Halilović od ponedeljka je i zvanično igrač Barselone sa kojom je potpisao petogodišnji ugovor.

Njegovim bivšem klubu, Dinamu iz Zagreba, pripašće 2,2 miliona evra odštete, a Halilović će prvo morati da se dokaže u Barseloni B, koja igra u Segundi.

16:01 - Pauel se žalio Sudu za sportsku arbitražuJamajčanski sprinter Asafa Pauel žalio se Međunarodnom sudu za arbitražu u sportu (CAS) zbog jednoipogodišnje suspenzije zbog dopinga. Bivši svetski rekorder na 100 metara i njegova trening partnerka Šeron Simpson bili su pozitivni na zabranjeni stimulans oksilofrin posle šampionata Jamajke juna prošle godine. Discipllinska komisija Jamajčanske antidoping komisije suspendovala je Pauela do 28. decembra ove godine.

15:16 - Blater obećao pomoć palestinskom fudbaluPredsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater obećao je pomoć Palestinskoj asocijaciji u rešavanju njihovih problema sa Izraelom. Nekoliko članova palestinske reprezentacije nije moglo da putuje zbog restrikcija koje je uveo Izrael, a predsednik Palestinske asocijacije je zatražio da FIFA reaguje uveđenjem sankcije. Blater je u razgovoru sa predsednikom Palestine Mahmudom Abasom rekao da će se potruditi "da se pronađe rešenje, ali da to neće biti ni malo lako, zbog druge strane".

14:56 - Nišlije prihod od ulaznica poklanjaju ugroženimaFudbalski klub Radnički iz Niša uplatiće sav prihod od utakmice s Novim Pazarom, u poslednjem kolu domaćeg prvenstva, za pomoć ugroženima u velikim poplavama u Srbiji. Sve utakmice poslednjeg, 30. kola Super lige Srbije, igraju se u sredu od 17 časova, a Radnički u Nišu na Čairu igra protiv Novog Pazara. Ulaznice za južnu tribinu koštaju 200 dinara, a za istočnu i zapadnu po 400 dinara. Ulaznice će se prodavati od sutra od 10 do 18 časova i na dan utakmice od 10 do 17 časova na biletarnici hale Čair.14:28 - Lazić očekuje pobedu Zvezde protiv MegeKošarkaš Crvene zvezde Branko Lazić izjavio je da njegova ekipa mora brzo da se vrati u takmičarski ritam i pobedi Mega Vizuru u prvom susretu posle pauze zbog vanrednog stanja u Srbiji. "Iza nas je duga pauza zbog svih dešavanja uzrokovanih poplavama i zato je neophodno da odmah uhvatimo takmičarski ritam. Biće veoma teško, jer Mega Vizura ima vrlo talentovan i kvalitetan tim koji ove sezone igra jako dobro", rekao je Lazić. Zvezda će sutra u 19.00 u Železniku dočekati Megu u 10. kolu Superlige, što će biti prva utakmica posle 13 dana pauze. Crveno-beli su u sve četiri međusobne utakmice ove sezone savladali Mega Vizuru. 14:02 - Zarate postigao dogovor sa Vest HemomFudbaler argentinskog Velez Sarfilda Mauro Zarate rekao je da se dogovorio o uslovima trogodišnjeg ugovora sa londonskim Vest Hemom i povratku u Premijer ligu. Zarate koji je bio najbolji strelac u Argentini prošle sezone, proveo je drugi deo sezone 2007/2008 na pozajmici u Birmingemu iz katarskog Al Sada. Igrao je još za Lacio i Inter, a prošle godine prešao je u Velez.

13:46 - Rojs najbolji igrač BundesligeFudbaler Borusije iz Dortmunda Marko Rojs izabran je za najboljeg igrača sezone u Bundesligi, po anketi nemackog Kikera, u kojoj je učestvovalo 220 igrača. Rojs je u anketi dobio 45,6 odsto glasova, ispred svog saigrača Roberta Levandovskog i igrača Bajerna Arjena Robena, Filipa Lama i Tijago Alkantare, dok je prošlogodišnji pobednik ankete fudbaler minhenskog Bajerna Frank Riberi osvojio svega šest glasova.

13:28 - Di Kanio želi posao u Seltiku Bivši napadač Seltika Paolo Di Kanio izrazio je interesovanje za posao menadžera u tom škotskom klubu, posle odlaska Nila Lenona prošle nedelje. Di Kanio je u septembru dobio otkaz u Sanderlendu, posle kontroverzi vezanih za njegove metode rada "čvrste ruke", na koje su se žalili fudbaleri "Paolo bi želeo da razgovara sa čelnicima Seltika", rekao je njegov menadžer Fil Spenser i dodao da je on ranije igrao za taj klub i da ima dobar odnos sa navijačima. Di Kanio se pridružio Seltiku iz Milana 1996. godine i u svojoj prvoj sezoni osvojo nagradu Škotske profesionalne asocijacije fudbalera.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

13:10 - Pike ostaje u Barseloni do 2019. godineŠpanski fudbalski reprezentativac Đerar Pike produžio je ugovor sa Barselonom do 2019. godine, saopštio je katalonski klub. Pikeu je ugovor isticao 2015, ali je na insistiranje novog trenera Luisa Enrikea saradnja produžena na još četiri godine. Pike je ponikao u Barseloni, sa 17 godina prešao je u Mančester Junajted, jednu sezoni proveo na pozajmici u Saragosi, ali se 2008. vratio na Nou kamp. Za Barselonu je odigrao 266 utakmica i postigao 20 golova.

12:44 - Haraguči potpisao za HertuJapanski fudbaler Ganki Haraguči potpisao je četvorogodišnji ugovor sa Hetom iz Berlina, saopšteno je na sajtu nemačkog kluba. Haraguči ima 23 godine, igra na poziciji krilnog napadača, a u Hertu je došao iz Urave. Haraguči je za Uravu odigrao 162 utakmice i postigao 33 gola. Za reprezentaciju Japana zabeležio je tri nastupa, ali neće biti deo nacionalnog tima, koji će učestvovati na Svetskom prvenstvu u Brazilu.12:20 - Prestala kiša, počeli mečevi na Rolan GarosuPočeli su mečevi predviđeni za drugi dan na drugom teniskom gren slem turniru sezone, Rolan Garosu. Prvi mečevi trebalo je da startuju u 11,00 časova, ali su zbog kiše kasnili nešto više od sat vremena. Na terene bi tokom dana trebalo da se pojave Novak Đoković, Jelena Janković i Bojana Jovanovski.

12:00 - Stanovnici Krakova ne žele ZOI 2022.Nade Krakova da bi mogao da bude izabran za domaćina Zimskih olimpijskih igara 2022, skoro su raspršene, pošto su se stanovnici tog poljskog grada referendumom izjasnili protiv kandidature. Više od dve trećine građana Krakova glasali su protiv učešća grada u trci za organizaciju Igara, zajedno sa Slovačkom. Preostali kandidati u trci za organizaciju ZOI su ukrajinski Lavov, kineski Peking, norveški Oslo i kazahstanska Alma Ata.

10:45 - Navijači izabrali najbolji tim Premijer ligeNa golu je Vojčeh Šćešni (Arsenal), odbrana: Šejmus Kolman (Everton), Džon Teri (Čelsi), Loran Koščielni (Arsenal), Lejton Bejns (Everton). Vezni red: Džordan Henderson (Liverpul), Stiven Džerard (Liverpul), Aron Remzi (Arsenal), Mesut Ezil (Arsenal). U napadu su Luis Suarez (Liverpul) i Olivije Žiru (Arsenal). Najbolji trener, po mišljenju navijača, je Brendan Rodžers iz Liverpula.10:15 - Ramos želi da završi karijeru u RealuFudbaler Real Madrida Serhio Ramos rekao je da želi da završi karijeru u tom klubu. Real je u subotu osvojio 10. titulu evropskog prvaka, pošto je u finalu Lige šampiona posle produžetaka pobedio gradskog rivala Atletiko sa 4:1. Ramos je u trećem minutu sudijske nadoknade vremena postigao izjednačujući gol i izborio produžetak. "Privilegovan sam što sam deo najbolje ekipe na svetu. Nadam se da ću mnogo godina ostati u Realu i tu završiti karijeru. Od prvog dana imam podršku navijača i na tome ću im zauvek biti zahvalan. Ostvario mi se san", rekao je Ramos.

Foto: AP
Foto: AP

09:34 - Rendžersi na korak od finala NHL ligeHokejaši Njujork Rendžersa pobedili su posle produžetaka Montreal Kanedijense rezultatom 3:2 u četvrtom meču finala plej-ofa Istočne konferencije NHL lige. Rendžersi su poveli 3:1 u seriji, koja se igra na četiri pobede. Naredni meč biće odigran za dva dana. Golove za Rendžerse postigli su Hagelin, Brasard i Sent Luis. Pogotke za Montreal dali su Builon i Suban. U finalu Zapadne konferencije igraju Čikago i Los Anđeles. Los Anđeles vodi 2:1 u seriji.09:05 - Jelena i Ana zadržale svoje pozicije na WTA listiAmerička teniserka Serena Vilijams zadržala je ubedljivo prvo mesto na najnovijoj WTA listi sa 11.590 bodova. Druga je Kineskinja Na Li sa 7.540 poena, dok je treća Poljakinja Agnješka Radvanska sa 6.360.Jelena Janković je zadržala svoju poziciji sa 4.255 poena, dok je Ana Ivanović i dalje 12. sa 3.455. Bojana Jovanovski je 37, Jovana Jakšić je 109, a Vesna Dolonc 121. Naredna WTA lista biće objavljena za dve nedelje po završetku Rolan Garosa.

08:40 - Nadal zadržao 650 poena prednosti nad ĐokovićemNajbolji teniser sveta Rafael Nadal zadržao je 650 poena prednosti na najnovijoj ATP listi u odnosu na drugoplasiranog Novaka Đokovića. Nadal ima 12.500 poena, a Đoković 11.850. Treći je Stanislas Vavrinka, a potom slede Rodžer Federer, David Ferer....Dušan Lajović je napredovao za jedno mesto i sada je 83. igrač sveta. Janko Tipsarević, Viktor Troicki 172, a Filip Krajinović 163. Naredna ATP lista biće objavljena za dve nedelje po završetku Rolan Garosa.

Foto: AP
Foto: AP

08:25 - Oklahoma pobedila San Antonija i smanjila na 2:1 u serijiKošarkaši Oklahome pobedili su na svom terenu ekipu San Antonija 106:97 u trećem meču finala plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige. Oklahoma je smanjila na 2:1 u seriji, koja se igra na četiri pobede. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Vestbruk sa 26 poena, dok je Durant dodao 25. U poraženoj ekipi najbolji je bio Đinobili sa 23 poena. Naredni meč biće odigran za dva dana, a domaćin će biti ponovo Oklahoma.

http://www.youtube.com/watch?v=COeD0GljzLI

08:00 - Vesti koje su obeležile nedelju, 25. maj možete pogledati OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track