TUŽNA PRIČA SAVE MILOŠEVIĆA: Ostali smo samo sestra i ja
Foto: Nemanja Pančić

Za tri godine tri teška udarca

TUŽNA PRIČA SAVE MILOŠEVIĆA: Ostali smo samo sestra i ja

Fudbal -
Proslavljeni fudbalski reprezentativac Savo Milošević otvoreno je pričao o porodičnoj tragediji koja mu se dogodila i načinu na koji pokušava da se izbori sa tim teškim bremenom

BEOGRAD - Proslavljeni fudbalski reprezentativac Savo Milošević, koji trenutno obavlja funkciju direktora svih selekcija u Fudbalskom savezu Srbije, otvoreno je pričao o porodičnoj tragediji koja mu se dogodila i načinu na koji pokušava da se izbori sa tim teškim bremenom. Za nepune tri godine Milošević je pretrpeo tri teška životna udarca: deda Savo, imenjak, preminuo je 2012. godine u zatvoru na izdržavanju kazne godinu dana nakon što je u dvorištu porodične kuće ubio svog sina Stevu, Savinog oca, a rođeni brat Andrija je 2013. godine preminuo od posledica teških povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći. Nešto ranije, 2000. godine od raka mu je umrla majka.

"Otkud sad to, pitate se. Otuda što niko od nas sebe ne može da amnestira od odgovornosti. Ne od krivice, već od odgovornosti. Naravno da nisam kriv, ali jesam odgovoran. Za nešto o čemu ne mogu da odgovorim. Inače, s obzirom na tragediju koja me je zadesila, iskreno da vam kažem, više se i ne usuđujem da mnogo planiram i da mnogo sanjam. Umesto toga, svakoga dana se pomolim da svi moji, oni koji su ostali, ostanu zdravi. To mi je trenutno najveći san", kaže Milošević. Milošević je svojevremeno bio jedan od najglasnijih kritičara Tomislava Karadžića, ali je kasnije prihvatio poziv predsednika FSS da preuzme jednu od funkcija u srpskoj kući fudbala.

"Shodno funkciji koju obavlja, predsednik Karadžić je tada naprosto bio u obavezi da brani stavove Fudbalskog saveza Srbije, zato smo i javno polemisali. S ovog mesta, danas ga u tom smislu mnogo bolje razumem. Sada je sve u redu, dobro funkcionišemo", ističe Savo.

Proslavljeni fudbaler se posle završetka karijere kandidovao za predsednika FK Partizan, ali ga je na izborima pobedio Dragan Đurić. "Ne mislim da me je pobedio Đurić, pobedio me je sistem. Uostalom, pitanje zašto loši uvek pobeđuju, zašto su uvek na funkcijama veliki je problem društva u kojem živimo. Tim pre što to pravilo važi svuda, u svim sferama života", ističe Milošević.Vreme

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track