UEFA ODABRALA: Idealnih 18 Lige šampiona, sedmorica iz Reala

Izbor na osnovu statistike

UEFA ODABRALA: Idealnih 18 Lige šampiona, sedmorica iz Reala

Fudbal -
U idealni tim odabrano je 18 igrača da bi se predstavila čitava ekipa a ne samo početnih 11

UEFA-ina tehnička grupa odredila je 18 igrača, onoliko koliko ih treneri biraju za pojedinačne mečeve Lige šampiona, koji bi činili idealan tim minule sezone.

Očekivano, na listi dominiraju fudbaleri Real Madrida kojih je sedam, a koji su pre svega bili dobri u defanzivi jer su na 13 mečeva u najjačem evropskom takmičenju primili svega osam golova.

Sa druge strane, Madriđani su oborili i rekord po broju datih golova u jednoj sezoni Lige šampiona, pa su tako pored tri defanzivca i tri vezna igrača a u napadu je neizostavni Kristijano Ronaldo koji je oborio rekord po broju datih golova u jednoj sezoni.

Nakon Reala slede Bajern i Atletiko sa po 4 igrača u ovom izboru, i što je zanimljivo, u svakom redu idealnog tima imaju bar po jednog predstavnika.

Specifično je i to da idealnih 11 nije birano, već je ljubiteljima fudbala ostao taj sladak ali težak zadatak, naravno od ovih 18 fudbalera.

Idealnih 18 su:

Golmani: Tibo Kurtoa (Atletiko Madrid), Manuel Nojer (Bajern)

Odbrana: Dijego Godin (Atletiko Madrid), Filip Lam (Bajern), Dani Karvahal (Real Madrid), Pepe (Real Madrid), Serhio Ramos (Real Madrid)

Vezni red: Gabi (Atletiko Madrid), Andres Iniesta (Barselona), Toni Kros (Bajern), Anhel Di Marija (Real Madrid), Luka Modrić (Real Madrid), Ćabi Alonso (Real Madrid)

Napad: Marko Rojs (Borusija), Dijego Kosta (Atletiko Madrid), Arjen Roben (Bajern), Zlatan Ibrahimović (PSŽ), Kristijano Ronaldo (Real Madrid)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track