ĐURIĆ: Razmišljamo o Ligi šampiona, ali se ne radujemo tuđoj nesreći
Foto: Partizan.rs

U Partizanu kao zapete puške

ĐURIĆ: Razmišljamo o Ligi šampiona, ali se ne radujemo tuđoj nesreći

Fudbal -
Predsednik Partizana je istakao da su crno-beli spremni za kvalifikacije za LŠ u slučaju da Crvena zvezda bude izbačena iz Evrope

BEOGRAD - Upravni odbor Fudbalskog kluba Partizan ukinuo je funkciju sportskog direktora radi "smanjenja troškova i objedinjavanja poslova u sportskom sektoru kluba", pa sa Albertom Nađom neće biti produžena saradnja, saopšteno je danas. U saopštenju objavljenom na klupskom sajtu navodi se da su na današnjoj redovnoj sednici UO razmatrani rezultati i rad prvog tima u protekloj sezoni, planovi za narednu sezonu i mere za racionalizaciju poslovanja i finansijsku stabilizaciju. "U tom okviru prihvaćen je predlog Sekretarijata da u budućem periodu funkcija sportskog direktora ostane upražnjena do isteka mandata ovog UO. Ta odluka je motivisana razlozima racionalizacije, smanjenja troškova i objedinjavanja poslova u okviru sportskog sektora kluba", navodi se u saopštenju.

Dosadašnjem sportskom direktoru Albertu Nađu je krajem maja istekao jednogodišnji ugovor. UO je zahvalio Nađu za veliki doprinos rezultatima kluba prethodnih godina i izrazio uverenje da će, kao član Upravnog odbora, dalje doprinositi svojim radom, iskustvom i znanjem budućim uspesima kluba. Partizan ove sezone nije uspeo da osvoji sedmu uzastopnu šampionsku titulu, a na sednici je usvojen izveštaj trenera Marka Nikolića o rezultatima u proteklom prvenstvu. Uprava crno-belih je izrazila uverenje da će predstojeći pripremni period i prelazni rok "stvoriti uslove da se obezbede rezultati adekvatni ambicijama i ugledu kluba".

Upravni odbor je ovlastio Sekretarijat kluba da obavi sve poslove u prelaznom roku radi uspostavljanja finansijske stabilnosti i očuvanja kvaliteta igračkog kadra, navodi se u saopštenju. Posle sednice Upravnog odbora, koja je trajala oko dva i po sata, niko od čelnika kluba nije želeo da govori novinarima.

Predsednik Partizana Dragan Đurić kratko je rekao da je sednica bila "korektna".

"Ako vas interesuje za Adija (Albert Nađ), to mesto će biti... Odnos sa njim je bio krajnje korektan, on ostaje u klubu, član je Upravnog odbora. Dogovorili smo se da ne dajemo izjave i bilo bi nekorektno od mene da sada pričam", rekao je Đurić na stadionu Partizana. Na pitanje da li razmišljaju o prelaznom roku, Đurić je odgovorio potvrdno, a na dodatno pitanje da li razmišljaju i o Ligi šampiona, ako se dogodi da Crvena zvezda bude izbačena iz kvalifikacija, Đurić je rekao: "Mi o svemu razmišljamo, ali se ne radujemo tuđoj nesreći".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track