Kolarov: Ne može Nejmar sam da nas pobedi!
Foto: Dado Đilas

Srbija večeras u Sao Paulu igra sa Brazilom

Kolarov: Ne može Nejmar sam da nas pobedi!

Fudbal -
On veruje da „orlovi“ najvećim favoritima za titulu mogu da pokvare užitak pred otvaranje Mundijala
1 / 6

Reprezentacija Srbije će večeras (21.00) na stadionu u Sao Paulu pokušati da posle osam decenija posta ponovo pobedi selekciju Brazila!Naš nacionalni tim se 17 puta u istoriji sastao s Brazilom i pobedio samo u prva dva duela, a novom trijumfu se nada i Aleksandar Kolarov, koji veruje da „orlovi“ mogu Brazilcima pokvariti užitak pred otvaranje SP ako saigrači i on budu bili čvrsti u odbrani, a odlučni u napadu. Kvalitet u našem timu postoji, neophodno je da svaki igrač izađe s verom u uspeh na meču protiv prvog favorita za osvajanje titule na Mundijalu.Igrao sam protiv njegaGovoreći o Nejmaru, naš defanzivac ističe:- On je verovatno budući najbolji igrač sveta, to trenutno nije zato što ima ozbiljnu konkurenciju. Igrao sam već protiv njega i video sam koliko je kvalitetan, ali on sam ne može da nas pobedi.

Na konstataciju da je Brazilac veoma nezgodan, Kolarov ima interesantan odgovor: - I ja sam nezgodan ako mi ostavite slobodnog prostora. Fudbal je toliko napredovao da svačiji kvalitet dolazi do izražaja ukoliko dobije dovoljno vremena i mesta da napravi razliku. On to može sigurno lakše da iskoristi od drugih, ali jedan igrač ne može da nas pobedi. Dovoljno smo kvalitetni i iskusni da bismo se nosili s njima.O tome kako se taktički suprostaviti rivalu, razmišljaće pre svih Ljubinko Drulović.- Odluku o taktici doneće selektor. Da se ja pitam, igrali bismo kao protiv svake druge reprezentacije - dakle, otvoreno. Samo treba da gledamo kako ćemo mi stajati na terenu - smatra Kolarov.HrabroMomak koji je osvojio titulu u Engleskoj uveren je u snagu Srbije.- Imamo igrače koji mogu da ih uvedu u problem. Ako budemo stajali blizu njihovih igrača, na sredini budemo čvrsti, možemo im biti neprijatan rival sa svih strana. Oni će napraviti neku šansu, ali siguran sam da ćemo i mi to uraditi pred njihovim golom - zaključio je Kolarov.

Debi i prva pobeda14. 7. 1930. Svetsko prvenstvo Jugoslavija - Brazil2:1 (2:0) - Jedna od najvažnijih pobeda u istoriji našeg tima dogodila se u na prvom Mundijalu u Urugvaju.

Poslednji trijumf3. 6. 1934. prijateljska utakmica Jugoslavija - Brazil 8:4 (2:2) - Prijateljski meč odigran je na stadionu BSK pred svih 12.000 gledalaca.

Remi u Švajcarskoj19. 6. 1954. Svetsko prvenstvo Jugoslavija - Brazil 1:1 (0:0) - Plavi su na stadionu Pontes u Lozani remizirali, a obe ekipe su prošle u četvrtfinale Mundijala.

Peleov oproštaj18. 7. 1971. prijateljska utakmica Brazil - Jugoslavija 2:2 (0:1) - Najbolji fudbaler svih vremena Pele oprostio se od reprezentacije Brazila u prijateljskom meču protiv Jugoslavije.

Srušili sankcije23. 12. 1994. prijateljska utakmica Brazil - Jugoslavija 2:0 (1:0) - Posle 33 meseca šikaniranja, Jugoslavija se vratila na međunarodnu scenu u Porto Alegreu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track