Vidoviti Milojko Pantić: UEFA će izbaciti i orlove
Foto: Dado Đilas

Predvideo krah Zvezde, a sad ima novu teoriju

Vidoviti Milojko Pantić: UEFA će izbaciti i orlove

Fudbal -
Poznati sportski komentator tvrdi da će zbog Zvezde i FSS biti drakonski kažnjen, i to eliminacijom Srbije iz kvalifikacija za EP

Poznati sportski komentator Milojko Pantić bio je odličan komentator, a izgleda da je još bolji prognozer!On je još pre 14 meseci predvideo da će Crvena zvezda biti izbačena s međunarodne scene, a urednik emisije „Galaksija“ juče je u razgovoru za Kurir izrekao još strašnije prognoze po naš fudbal jer veruje da će zbog crveno-belih i FS Srbije biti drakonski kažnjen, i to eliminacijom „orlova“ iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016!Nakon što je UEFA u petak zabranila Zvezdi da nastupa u kvalifikacijama za Ligu šampiona u predstojećoj sezoni, Pantić je privukao veliku pažnju javnosti jer je ovaj katastrofalan scenario predvideo još 22. marta 2013. u emisiji „Veče kod Ivana Ivanovića“. Sportski komentator kaže da je za njega ova odluka evropske „kuće fudbala“ bila potpuno očekivana, ali misli da tu nije kraj srpskoj fudbalskoj tragediji.- Zvezda je mrtav klub i znao sam da će se ovo dogoditi. Jednostavno, više nije imalo gde jer Zvezda i FS Srbije već godinama obmanjuju UEFA. Savez je prethodnih godina bio kažnjavan novčano zbog izdavanja lažnih potvrda crveno-belima, ali bojim se da će UEFA sad otići korak dalje. Ne bi me čudilo da reprezentacija Srbije bude izbačena iz kvalifikacija za EP. Ne daj bože, ali strepim od takvog scenarija - rekao je Pantić za Kurir.Prema mišljenju poznatog komentatora, jedini spas za crveno-bele jeste da proglase bankrot i pod drugim imenom krenu od nule.- Svima je jasno da ovako više ne može. Niko neće da kupi klub sa astronomskim dugovima koji gleda 2.000-3.000 ljudi s kupljenim ulaznicama. Jedini rešenje je da Zvezda proglasi bankrot, a zatim promeni ime i počne takmičenje od treće-četvrte ili beton lige. Slično mislim i kad je u pitanju Partizan jer ni njihova budućnost nije svetla - tvrdi Pantić.

PrivatizovaniDELIJE SU VLASNICI ZVEZDE!Pantić kaže da veliki problem u Ljutice Bogdana predstavlja to što su navijači Zvezde postali vlasnici kluba.- Nakaradno rešenje Zorana Ivoševića da klub bude u vlasništvu navijača dovelo je do toga da igrači moraju da stoje mirno, vraćaju dresove, trpe uvrede i ponižavanja od pristalica sa severne tribine. Po statutu, Zvezda je već privatizovana jer vlasnici članskih karata drže klub u svojim rukama, a u taj krug može samo odabrani deo navijača sa severa. Tako nešto ne postoji nigde u svetu i država mora što pre da reaguje - upozorava Pantić.

UO zaseda na MarakaniDANAS ODLUKA O ŽALBIUpravni odbor Crvene zvezde danas će doneti odluku o eventualnoj žalbi na kaznu UEFA, ali kakva god da bude reakcija kluba iz Ljutice Bogdana, male su šanse da će evropska „kuća fudbala“ promeniti prvobitnu odluku.Podsetimo, UEFA je u petak zabranila crveno-belima nastup na evropskim takmičenjima zbog nepoštovanja finansijskog fer-pleja. Zvezda je u nedavno završenoj sezoni posle šest godina čekanja uspela da osvoji titulu i obezbedi učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, gde je trebalo da startuje iz drugog kola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track