UCENILI SRBIJU: UEFA kaznila Zvezdu zbog srpskog stava prema ratu u Ukrajini!
Foto: Saša Pavlić

Skandalozno: Veliki pritisak na državu svim sredstvima

UCENILI SRBIJU: UEFA kaznila Zvezdu zbog srpskog stava prema ratu u Ukrajini!

Fudbal -
Suspenzija crveno-belih iz svih evropskih takmičenja još jednom pokazala da UEFA trenira strogoću nad slabima i većinu odluka donosi posle političkih pritisaka

Nema kraja bestidnosti, bezobrazluku i ugnjetavanju slabih od strane UEFA.

Sramotna odluka UEFA da zabrani Crvenoj zvezdi učešće na međunarodnoj sceni samo je još jedan dokaz da je politika žestoko umešala prste u rad „evropske kuće fudbala“, koja ima dvostruke aršine kada je reč o klubovi iz Srbije.Kampanja kažnjavanjaUEFA je ovim potezom, a po nalogu Evropske unije, udarila packu ne samo crveno-belima već i celoj državi Srbiji kao odmazdu za dobre odnose naše zemlje s Rusijom, ali i pritiska da uvedemo sankcije istoj zbog situacije u Ukrajini. Sličan scenario je već viđen početkom devedesetih, kada su našoj zemlji uvedene sportske sankcije, a evropski vlastodršci opet kreću u prljavu kampanju kažnjavanja Srbije.

I njega dovode u vezu s nečistim radnjama... Mišel Platini
I njega dovode u vezu s nečistim radnjama... Mišel Platini

Posle suspenzije Partizana pre sedam godina zbog nereda navijača u Mostaru, korumpirana i licemerna organizacija pod vođstvom Mišela Platinija ponovo trenira strogoću nad srpskim šampionom. Tako je „evropska kuća fudbala“ nastavila s praksom da ugnjetava slabe, dok u isto vreme nagrađuje bogate i uticajne, bez obzira na to koliko bili veliki njihovi gresi. Samo na primeru Milana iz 2006. godine - kada su roso-neri, uprkos dokazanoj krivici za nameštanje mečeva, igrali u Ligi šampion a - jasno se vidi da ista pravila ne važe za Srbe i ostatak Evrope. Naši klubovi čak nemaju ni isti tretman kao susedi koji su članovi Evropske unije jer se UEFA nije nijednom ovako brutalno ponašala prema hrvatskim ekipama, dok ekstremistički i nacionalistički nastrojena reprezentacija uvek prođe bez suspenzije.Takođe, veoma je čudno i to što je UEFA toliko gorelo da što pre izbaci Zvezdu iz kvalifikacija za Ligu šampiona da finansijsko kontrolno telo nije želelo da sačeka još dva dana, kao što je obećao FSS, da uprava crveno-belih reguliše dugovanja.Vrhunac licemerjaIza takve žurbe verovatno stoje ogromni politički pritisci na „evropsku kuću fudbala“, koja je vrhunac licemerja pokazala baš „borbom“ protiv mešanja državnih funkcionera u rad nacionalnih saveza, iako je i sama UEFA dobro isprljala ruke u političkoj kaljuzi Evropske unije.

Poznate mutljavineMILAN DO TITULE PREKO NAMEŠTANJA!Iako je u Italiji izbila afera „kalčopoli“, u kojoj je dokazano da je većina klubova Serije A i B nameštala utakmice, UEFA je dozvolila kažnjenom Milanu da nastupa u kvalifikacijama za LŠ u sezoni 2006/07. Milan je počeo takmičenja od poslednjeg kola kvalifikacija, u kojem se sastao sa Zvezdom, a naš prvak je eliminisan iz Lige šampiona ukupnim rezultatom 3:1. Zahvaljujući skandaloznoj odluci UEFA, Milan je osvojio Ligu šampiona iako je nameštao utakmice.

Nejednaka merilaHRVATE NIKAKO DA SUSPENDUJUNavijači zagrebačkog Dinama važe za grupu s najviše napravljenih nacionalističkih, fašističkih i rasističkih ispada u Evropi, ali šampion Hrvatske nijednom nije doživeo sudbinu Zvezde i Partizana. Pored Dinama, na utakmicama reprezentacije Hrvatske često se događaju incidenti na tribinama, ali i na terenu. Međutim, UEFA kao da izbegava da kazni „kockaste“ suspenzijom iz svih takmičenja, dok se Srbima redovno preti i dele im se najteže kazne.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track