KAZNA: Zvezdi od Lazovića manje od milion evra!

FIFA klub će moći da isplati Bronovickog i Šišića

KAZNA: Zvezdi od Lazovića manje od milion evra!

Fudbal -
Od obeštećenja koje Standard bude platio, 30 odsto ide menadžerskoj agenciji, dok se igraču duguje 450.000 evra

U upravi Crvene zvezde prinuđeni su da prodaju Lazovića, iako su svesni da je to u svakom smislu loš potez.Dva su krupna razloga za prodaju. Prvi i osnovni - do 6. jula klub iz Ljutice Bogdana mora da plati milion evra po odluci FIFA na osnovu tužbi Bronovickog i Šišića. Ako to na uplate, crveno-beli ulaze u novo prvenstvo s minus šest bodova i dobijaju dodatni rok od 30 dana da izmire obaveze.Drugi razlog su dugovanja prema Lazoviću, koja iznose oko 450.000 evra. Za sledeću sezonu vezni fudbaler imao je ugovor na iznos od 250.000 evra. To Crvena zvezda ne može, a ni nema odakle da plati.- Postoji interesovanje Standarda. Reč je o velikom klubu, dobrom za nastavak karijere, videćemo da li će doći do transfera - rekao je Lazović za Kurir i dodao da će tek razgovarati sa čelnicima Zvezde o dugovanjima.Saznajemo, obeštećenje koje će klub iz Ljutice Bogdana da prihoduje od prodaje Lazovića iznosi oko milion i po evra. To je najveća i najkonkretnija ponuda koja je stigla na Marakanu! Od te sume potrebno je odbiti 30 odsto koji pripadaju menadžerskoj agenciji „Fudbal i prijatelji“. S preostalom sumom treba isplatiti Lazovića, s kojim će verovatno biti postignut dogovor o oproštaju dela dugovanja. A prioritet je platiti milion evra Bronovickom i Šišiću. Da podvučemo crtu, Zvezdi neće ostati više od 900.000 evra!U julu 2012. na adresu Crvene zvezde stigla je ponuda od četiri i po miliona evra za Lazovića. Tadašnji predsednik Vladan Lukić glatko je odbio austrijski Red Bul Salcburg. Novi čelnici kluba prinuđeni da ga daju za tri puta manju sumu!

PromenaNEGIĆ NOVI SEKRETARCrvena zvezda dobila je novog sekretara stručnog štaba. Umesto dosadašnjeg Mirka Abramovića, ubuduće će to biti Goran Negić, koji je već obavljao tu ulogu za vreme predsedničkog mandata Vladana Lukića.

PavlovićHVALA NA MUŠTULUKUPotvrdu informacije da agenciji „Fudbal i prijatelji“ sleduje 30 odsto od transfera Lazovića dobili smo od Zorana Pavlovića.- Odlazi?! Gde? Je l‘ se zna za koliko?Posle našeg odgovora, Pavlović je uz osmeh dodao:Pa, hvala na muštuluku.

Darko Lazović u brojkama- Crvena zvezda je platila 420.000 evra obeštećenje za Lazovića- Crveno-belima sleduje 70 odsto novca od transfera reprezentativca Srbije- Menadžerska agencija „Fudbal i prijatelji“ preuzela je od Borca iz Čačka 30 odsto vlasništva nad igračem- U decembru 2012. godine dug Zvezde prema Lazoviću iznosio je 189.640 evra, sad je dostigao sumu od 450.000 evra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track