PONOVO U BUNDESLIGI: Nikola Đurđić predstavljen u Augzburgu
Foto: FK Augzburg

Nova iskušenja

PONOVO U BUNDESLIGI: Nikola Đurđić predstavljen u Augzburgu

Fudbal -
Još uvek se sećam kada sam sa Grojterom igrao utakmicu u Augzburgu, u poslednjem kolu u sezoni 2012/13. Atmosfera na stadionu je bila fantastična. Sada ću takvu atmosferu da gledam svake druge nedelje i oduševljen sam zbog toga, rekao je Nikola Đurđić

Srpski napadač Nikola Đurđić posle uspešno obavljenih lekarskih pregleda potpisao je trogodišnji ugovor sa Bundesligašem Augzburgom, a potom je i zvanično predstavljen.

Đurđiću je ovo povratak u Bundesligu, pošto je prethodno nosio dres Grojter Firta, sa kojim je prošle sezone igrao u Cvajti.

Potencijalni srpski reprezentativac se u petak pridrućio novim saigračima.

"Drago mi je što ponovo imam priliku da igram u Bundesligi. Još uvek se sećam kada sam sa Grojterom igrao utakmicu u Augzburgu, u poslednjem kolu u sezoni 2012/13. Atmosfera na stadionu je bila fantastična. Sada ću takvu atmosferu da gledam svake druge nedelje i oduševljen sam zbog toga", rekao je Nikola Đurđić za zvanični sajt Augzburga.

Srpski fudbaler je karijeru započeo u Radničkom iz Pirota, da bi zatim dve i po sezone igrao za Voždovac. U norveški Haugesund je došao u januaru 2009. i tamo je na 109 utakmica postigao čak 57 golova.

Sjajnu polusezonu imao je i na pozajmici u švedskom Helsingborgu, kada je postigao 14 golova na 19 utakmica. Đurđić je debitovao za seniorsku reprezentaciju Srbije na prijateljskom meču sa Kiprom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track