SAGA GOTOVA: Luis Suarez prešao u Barselonu!
Foto: Facebook

Urugvajac se oprostio od Liverpula

SAGA GOTOVA: Luis Suarez prešao u Barselonu!

Fudbal -
Urugvajski napadač potpisao je ugovor sa katalonskim klubom do juna 2019. godine

BARSELONA - Dosadašnji fudbaler Liverpula i urugvajski reprezentativac Luis Suarez potpisao je ugovor sa Barselonom do juna 2019. godine.Barselona je saopštila da će Suarez navijačima biti predstavljen naredne nedelje kada prođe medicinske preglede. Katalonski klub je ujedno poželeo dobrodošlicu svom novom napadaču."Suarez je 15. Urugvajac koji će igrati za Barselonu i on nije samo dobar strelac već ima snažan takmičarski duh. On je peti igrač koji je stigao u Barselonu nagrađen Zlatnom loptom za najboljeg evropskog napadača", navodi se u saopštenju Barselone.

Kako je objavljeno na sajtu Barselone, klubovi su postigli dogovor, a iako se ne navodi cifra obeštećenja, španski mediji navode sumu od 75, a britanski čak 95 miliona evra.

"Teška srca napuštam Liverpul za novi život i nove izazove u Španiji. Moja porodica i ja zaljubili smo se u ovaj klub i grad, ali sam se najviše zaljubio u ove neverovatne navijače. Uvek ste me poštovali i to nikada neću da zaboravim. Uvek ćemo biti navijači Liverpula", rekao je Suarez i dodao:

"Nadam se da svi možete zašto sam doneo ovu odluku. Klub je učinio sve što je u njegovoj moći da bi me nagovorio da ostanem. Međutim, životni cilj je bio da nastavim karijeru u Španiji, jer tamo živi porodica moje žene. Verujem da je sada pravo vreme".

Suarez je kažnjen sa devet međunarodnih utakmica suspenzije i četiri meseca van fudbala zbog toga što je ujeo italijanskog reprezentativca Đorjda Kjelinija u poslednjem meču grupne faze Mundijala. To znači da će Barselona na njega moći da računa tek krajem oktobra, a Urugvajac neće moći ni da trenira sa ekipom.

Prošle sezone Suarez je u dresu Liverpula odigrao 37 utakmica i dao 31 gol.

http://www.youtube.com/watch?v=ShLl3Nbjpmo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track