SAD SU DRUGARI: Pomirili se Tomislav Karadžić i Miroslav Đukić!

Tole i Đuka zakopali ratne sekire

SAD SU DRUGARI: Pomirili se Tomislav Karadžić i Miroslav Đukić!

Fudbal -
Predsednik FSS se video s bivšim selektorom Srbije i ponudio mu posao Siniše Mihajlovića

Predsednik FSS i bivši selektor Miroslav Đukić zakopali su ratne sekire, pa mu je Karadžić čak ponudio novi posao u reprezentaciji Srbije. Do dogovora nije došlo!Prema saznanjima Kurira, Karadžić i Đukić sreli su se pre oko dva meseca u Portugalu, gde su se pomirili i razgovarali o planovima za budućnost. Zajedno su shvatili da nema razloga da budu u lošim odnosima i da zarad viših interesa svoje lične probleme treba da stave u drugi plan.- Tomislav Karadžić i Miroslav Đukić videli su se nekoliko puta. Poslednji put su razgovarali pred početak SP u Brazilu, tačnije u Lisabonu, gde je bilo finale Lige šampiona i kongres UEFA. Njih dvojica su obavila korektan razgovor. Iza sebe su ostavili sve razmirice koje su imali i između njih više nema problema - kaže izvor Kurira.Sagovornik Kurira naglašava kako je Đukić morao da odbije ponudu za povratak u nacionalni tim, ali je ostavio mogućnost da na klupu „orlova“ sedne u skorije vreme.- Tole je shvatio da radi interesa nacionalnog tima treba prevazići lične nesuglasice, tako da je s Đukićem, između ostalog, pričao i o eventualnom preuzimanju reprezentacije. Đuka se zahvalio na pozivu i poručio da u ovom trenutku ne može da prihvati tu obavezu, budući da želi da se posveti radu u klubu, pa opcija njegovog povratka na klupu „orlova“ ostaje otvorena za naredni period - kaže izvor Kurira i dodaje:- Nakon pomenutog sastanka njih dvojica su se dogovorili da u narednom periodu budu u kontaktu. Iz svega toga bi možda mogla da proistekne saradnja, ali sve zavisi od Đukinih obaveza i afiniteta, kao i od toga kada će Srbija pronaći novog selektora.

PropaloNIŠTA OD DEPORTIVAMiroslav Đukić je do juče bio jedan od najozbiljnijih kandidata da preuzme svoj nekadašnji klub Deportivo iz Korunje, ali je za novog trenera izabran Viktor Fernandez, koji je do sada predvodio Saragosu. Time bi Đukićeve šanse da se vrati na klupu „orlova“ mogle da porastu, ali, prema saznanjima Kurira, on bi u ovom trenutku sačekao da vidi inostrane ponude, a FSS nema dovoljno vremena, budući da novi selektor mora da bude izabran do kraja jula.

Prvi kandidatČEKA SE ZENGAItalijan Valter Zenga je bez obzira na sve i dalje prvi kandidat Tomislava Karadžića. Prvi čovek FSS zadovoljan je time kako Zenga razmišlja, a pored toga bivši trener Crvene zvezde nije imao velike finansijske prohteve. Na njemu je da odluči, a pošto je trenutno na odmoru, vrlo je moguće da njegov konačni odgovor stigne tek krajem jula. Karadžić želi čvrste garancije od Zenge da će Srbiju odvesti na Evropsko prvenstvu u Francuskoj, što je Italijan spreman i da potpiše.

ČinjeniceISTORIJAT SUKOBA- Posle tri remija Miroslav Đukić je napustio Partizan dok je Tomislav Karadžić bio predsednik crno-belih- Tole je odbio da kao predsednik Partizana pusti igrače na OI u Peking 2008. godine, a Đukić je bio selektor- Karadžić je smenio Đukića iako nije vodio reprezentaciju ni na jednom zvaničnom meču- Đukiću je trebalo da se plati 500.000 evra, ali posle suđenja je došlo do dogovora između dve strane- FSS je dodelio nagradu za najboljeg trenera Draganu Okuki 2012. godine iako je Đukić napravio čudo u Španiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track