PARTIZANOVA BITKA ZA SNOVE: Ribarima napuniti mrežu!
Foto: Saša Pavlic

Partizan u kvalifikacijama za LŠ

PARTIZANOVA BITKA ZA SNOVE: Ribarima napuniti mrežu!

Fudbal -
U Humskoj večeras gostuje Toršavn, amaterski tim s Farskih Ostrva

Tri prepreke dele Partizan od trećeg plasmana u Ligu šampiona. Prva - laka. Druga i treća - teške, ali ne i nepremostive. Za početak, crno-beli imaju zadatak da u drugom kolu kvalifikacija izbace Toršavn (20.45).Poučeni eliminacijom od Šamroka, u taboru vicešampiona Srbije oprezno ulaze u dvomeč s popularnim „ribarima“.Grobari pamte Šamrok- Informacije koje imamo o rivalu govore da je potrebno biti maksimalno koncentrisan kako bismo ostvarili cilj. Ne dopada mi se atmosfera kreirana uoči utakmice, gde se samo postavlja pitanje koliko golova ćemo im dati. Nažalost, podsetiću na iskustvo srpskih klubova sa Šamrokom i Vaducom. Da budem jasan, prihvatamo ulogu favorita, ali ne u smislu da je jedino pitanje kolika će razlika biti za nas - rekao je Marko Nikolić, trener Partizana.Minimalan trijumf, ipak, nije po volji crno-belima.- Ne mogu da kažem da li bi me zadovoljila pobeda od 1:0. Cilj je trijumfovati s onoliko razlike koliko je potrebno da prođemo dalje - zaključio je Nikolić.FavoritiIgrači znaju šta im je činiti kad večeras budu kročili na teren stadiona u Humskoj.- Šef nam je otkrio sve slabosti rivala. Favoriti smo, ali potrebno je da budemo obazrivi da nam se ne bi ponovio Širak, kad smo mislili da možemo lako - podseća Petar Grbić.

Zna slabosti Farana... Nikolić
Zna slabosti Farana... Nikolić

Rano za SlovencaBEZ BRANKA ILIĆA I VOLKOVAIskusni defanzivac Branko Ilić juče je licenciran za evropska takmičenja, ali večeras neće biti u sastavu. Slovenac je odradio tek četiri treninga u novom klubu.- Bilo bi neozbiljno za Partizan da igrač koji je došao pre tri dana igra u ovako značajnoj utakmici. Slično je i s Volkovom, koji je propustio dobar deo priprema, što mora da nadoknadi u narednih sedam dana - stav je Nikolića.

Partizan HB Toršavn 20.45Beograd. Stadion: Partizana.Kapacitet: 32.710. Sudija: Sven Bindels (Luksemburg).Partizan (4-1-3-2): Lukač - Vulićević, Stanković, Ostojić, Petrović - Brašanac - Drinčić, Pantić, Grbić - Škuletić, Lazović. Trener: Marko Nikolić.HB Toršavn (4-2-3-1): Gestson - Joensen, Davidsen, Holm, Santos - Vantsdal, Jensen - Benjaminsen, Emundson, Mouritsen - Hansen. Trener: Hedin Askham.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track