Milan Živadinović za Kurir: Ramadani i Zahavi dovode Advokata
Foto: Nemanja Pancic

Optužio poznate menadžere

Milan Živadinović za Kurir: Ramadani i Zahavi dovode Advokata

Fudbal -
Određena interesna grupa želi Holanđanina za selektora Srbije kako bi preko njega gurali svoje igrače, tvrdi iskusni trener

Bivši selektor Milan Živadinović optužio je menadžere Faljija Ramadanija i Pinija Zahavija da preko svojih ljudi u našoj zemlji žele da dovedu holandskog trenera Dika Advokata na klupu selekcije Srbije. Iskusni trener smatra da predsednik FSS Tomislav Karadžić, ipak, neće podleći tom pritisku.- Zna se da interesna grupa koju predvode Ramadani i Zahavi, preko svojih menadžera u Srbiji, želi da dovede stranca na klupu Srbije. I to se ne plašim da javno kažem. U tome im pomaže i klupska birokratija, koja je opljačkala klupske kase. Oni su uništili naše najveće sportske gigante, a sada isto hoće da urade i u savezu. Preko Advokata menadžeri bi u reprezentaciju ubacivali svoje igrače - poručio je Živadinović za Kurir i dodao:- Apsolutno podržavam da Ljubinko Drulović i zvanično postane selektor, ali očigledno da menadžerima to ne odgovara. Tada ne bi mogli da guraju svoje igrače u reprezentaciju.

Nije mu lako... Tomislav Karadžić
Nije mu lako... Tomislav Karadžić

Bivši trener Crvene zvezde i selektor bivše Jugoslavije veruje da je to još jedan marketinški potez i da se Tomislav Karadžić na kraju neće odlučiti za Advokata.- Pre određenog vremena gotovo je sigurno bilo da je Vlater Zenga selektor, pa Piksi Stojković pre njega... Ne bi me začudilo da za nedelju dana i Žoze Murinjo bude kandidat, a posle toga i Fabio Kapelo. Iskreno se nadam da se Tole neće odlučiti za Advokata jer to bi bilo pogubno za naš fudbal - zaključio je Živadinović.Kurir je juče u više navrata pokušavao da stupi u kontakt sa Ramadanijem i Zahavijem, ali se oni nisu javljali na svoje brojeve telefona.

Čeka signal... Dik Advokat
Čeka signal... Dik Advokat

Dobra lovaHOLANĐANINU 25.000 EVRA MESEČNOPrema saznanjima Kurira, Dik Advokat je na korak od potpisivanja ugovora sa FSS i njegova mesečna plata trebalo bi da bude 25.000 evra. To je poslednja suma koju može da ponudi Savez i holandski stručnjak je svestan situacije u kojoj se nalazi naš fudbal i spreman je da radi za tu platu. Za njega su pored Srbije, zainteresovani i čelnici Južne Afrike da postane selektor ove zemlje. Italijan Valter Zenga imao je ponudu od 20.000 evra mesečno, ali je bio neodlučan, pa je Karadžić odustao od njegovog angažmana.

Toletov manevarMUSLIN BIO DOGOVORENTomislav Karadžić je u maju i junu vodio ozbiljne pregovore sa Slavoljubom Muslinom. Praktično, dogovor je bio postignut, a onda je predsednik FS Srbije počeo da izbegava iskusnog trenera. Muslin nije mnogo očajavao jer je dobio vrlo primamljivu ponudu Amkara iz Perma i ponovo se otisnuo u Rusiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track