HRVATI IH VREĐALI NA RASNOJ OSNOVI: Mančester Siti napustio meč protiv Rijeke igran u Istri
Foto: FK Mančester Siti

Skandal u Novigradu

HRVATI IH VREĐALI NA RASNOJ OSNOVI: Mančester Siti napustio meč protiv Rijeke igran u Istri

Fudbal -
Do prekida je došlo u 44. minutu kada je trener engleskog tima, proslavljeni francuski reprezentativac Patrik Vijera, povukao ekipu s terena posle žalbe Fofane

Mladi fudbaleri Mančester Sitija, igrači do 21 godine, napustili su prijateljski meč protiv vršnjaka iz Rijeke koji je igran u Novigradu zbog rasističkih uvreda domaćih fudbalera.

Do prekida je došlo u 44. minutu kada je trener engleskog tima, proslavljeni francuski reprezentativac Patrik Vijera, povukao ekipu s terena. Njemu se požalio mladi francuski napadač Seko Fofana da je u nekoliko navrata vređan na rasnoj osnovi, pa je klub izdao zvanično saopštenje.

"Ekipa Mančester Sitija do 21 godine igrala je protiv Rijeke, a utakmica je prekinuta nakon incidenta u kojem je mladi vezni fudbaler Seko Fofana rasistički vređan od strane suparničkog igrača. Nakon uvodnog incidenta krajem prvog poluvremena utakmice, koja se igrala u Novigradu, članovi kluba doneli su odluku da povuku ekipu Sitija s terena i otkažu utakmicu", stoji u saopštenju.

Siti je zatražio od Hrvatskog fudbalskog saveza da istraži ceo slučaj.

Rijeka odbacuje optužbe za rasizamFudbalski klub Rijeka izdao je saopštenje povodom navodnih rasističkih ispada mladih fudbalera te ekipe u duelu sa vršnjacima iz Mančester Sitija.

“Hrvatski fudbalski klub Rijeka jasno i nedvosmisleno odbacuje svaku mogućnost da su igrači tima Rijeka 2 na pripremnoj utakmici protiv Mančester Sitija učestvovali u vređanju suparničkih igrača na rasnoj, verskoj ili nacionalnoj osnovi.

Neargumentovani navodi o navodnim rasističkim uvredama koji se spominju u saopštenju koje je Mančester Siti objavio na internetu odlučno ocbacujemo, a ovim putem želimo da ukažemo na činjenicu da smo na utakmici imali šest igrača iz Nigerije u timu.

Želimo da istaknemo i da Rijeka u saradnji sa FARE godinama podržava kampanje protiv rasizma i osuđuje svaki ispad takve vrste“, navodi se u saopštenju Rijeke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track