LOVA DO KROVA: Real ne štedi, stiže i Falkao
Foto: Ap

Florentino perez pravi nove „galaktikose“

LOVA DO KROVA: Real ne štedi, stiže i Falkao

Fudbal -
Nije im dosta zvezda Posle Rodrigeza i Krosa, Kolumbijac dolazi u Madrid iz Monaka na pozajmicu vrednu 12,5 miliona evra godišnje

Real iz Madrida želi Radamela Falkaoa u svojim redovima. Predsednik „kraljevskog kluba“ Florentino Perez već mesec dana pregovara sa gazdom „kneževa“ Dmitrijem Ribolovljevim. Izgleda je dogovor na pomolu, pa će Kolumbijac naredne nedelje potpisati za Real, kao pozajmljen fudbaler.Odlaskom Alvara Morate u Juventus, Real je ostao sa samo jednim napadačem Karimom Benzemom, pa je dolazak Radamela Falkaoa logičan potez.- Real Madrid i Monako pregovaraju od 28. juna o Falkou. Želja Reala je da pozajmi igrača na jednu sezonu, te da posle toga ima pravo otkupa. Cena transfera na kraju naredne sezone iznosila bi 33 miliona evra, dok bi za pozajmicu Real trebalo da pokrije jednogodišnju otplatu u iznosu 12,5 miliona evra. Toliko Monako plaća Atletiku iz Madrida, od kojeg je kupio sjajnog Kolumbijca na početku prošle sezone - piše španski list AS.Zbog transfera Tonija Krosa i Hamesa Rodrigeza za 110 miliona evra, te moguće realizacije transfera golmana Kejlora Navasa, Real Madrid nema finansijske mogućnosti da plati i celokupno obeštećenje za Radamela Falkaoa. To je jedan od dva razloga zbog kojeg u opciju zasad ulazi samo pozajmica. Drugi razlog je stanje njegovog kolena, koje tek treba testirati u prijateljskim utakmicama.

Drugo rešenjeLUKAKU ČEKAU slučaju da ne dođe do dogovora između Florentina Pereza i Dmitrija Ribolovljeva, menadžment Reala iz Madrida ima rezervnu varijantu. Ako propadne transfer Radamela Falkaoa, druga opcija je Belgijanac Romelu Lukaku, fudbaler Čelsija, koji je u protekle dve sezone igra na pozajmicama u Evertonu i Vest Bromvič Albionu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track