UNOSAN POSAO: Ako eliminiše Ludogorec Partizan će zaraditi 4 miliona evra

Fudbal je više od igre

UNOSAN POSAO: Ako eliminiše Ludogorec Partizan će zaraditi 4 miliona evra

Fudbal -
Evo šta timu srpskog vicešampiona donosi prolazak u plej of za plasman u Ligu šampiona
1 / 4

Fudbaleri Partizana u sredu uveče na stadionu u Humskoj igraju protiv bugarskog Ludogoreca revanš meč trećeg kola kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona, i posle 0:0 u prvom meču u Razgradu za prolaz dalje moraju da pobede.

Ta pobeda donela bi klubu, koji je u finansijskim problemima o čemu svedoče i izjave pojedinih članova uprave, zagarantovanu zaradu od blizu četiri miliona evra i još mnogo mogućnosti za dodatan prihod, koju će donetu utakmice najmanje u Ligi Evrope.

Šta sve Partizanu, prema navodima klupskog sajta, donosi prolazak u plej of za Ligu šampiona:

1. Osiguran nastup u Evropi do decembra 2014. godine

Partizan bi imao Ligu Evrope „u džepu“, a u drugoj polovini avgusta bi se borio i za „džek pot“ zvani Liga šampiona. Tu je dakle, novih 8 evropskih utakmica (2 u plej ofu za Ligu šampiona + 6 utakmica u grupi Lige šampiona ili Lige Evrope.

2. Direktna zarada na ime bonusa UEFA za plasman u plej of

„Crno-beli“ su startom u kvalifikacijama za Ligu šampiona, eliminacijom Farana u 2. kolu kvalifikacija, kao i igranjem 3. kola kvalifikacija već zaradili 575.000 evra. Eliminacijom Bugara u sredu, u kasu kluba bi se, na ime dodatnog bonusa od UEFA, slilo novih čak 2.100.000 ! I to nije sve kad su u pitanju bonusi UEFA, jer igranje plej ofa Lige šampiona, podsećamo, znači minimum igranje grupne faze Lige Evrope nakon toga, a to znači i minimum još 1.300.000 zarade. Bez mogućeg plasmana u Ligu šampiona, koji je svakako unosniji od Lige Evrope.

3. Dodatna zarada od prodatih ulaznica, TV prava i marketinških ugovora

Igranje Evrope minimum do decembra pružilo bi Partizanu i dodatne mogućnosti zarade – kroz prodate ulaznice za minimum četiri evropske utakmice na svom terenu, kroz prodata TV-prava za isto toliko utakmica, kao i od marketinških ugovora za period igranja Evrope.

4. Povećanje vrednosti igrača i čitave ekipe Partizana na evropskom tržištu

Ne mora se biti prevelik fudbalski ekspert da bi se zaključilo kako bi igranje Evrope tokom čitave jeseni značajno podiglo vrednost svakog igrača Partizana. Ta činjenica sa sobom automatski povlači i znatno bolju pregovaračku poziciju kluba ne samo kad su u pitanju transferi igrača, već i ugovaranje uslova za odigravanje prijateljskih utakmica, gostovanja ekipe ili pojedinaca na raznim manifestacijama…

5. Uvećanje klupskog koeficijenta Partizana na rang listi UEFA

Igranje zagarantovanih minimum osam novih evropskih utakmica nakon naredne srede, dalo bi sjajne šanse Partizanu da značajno „ojača“ klupski koeficijent, kako bi narednih sezona položaj Partizana u žrebu za evropska takmičenja bio još bolji i povoljniji.

http://www.youtube.com/watch?v=UkpK_uH757A

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track