NESHVAĆEN: Ivan Rakitić zapravo voli Srbe
Foto: Kurir Štampano

Hrvatski fudbaler pogrešno protumačen

NESHVAĆEN: Ivan Rakitić zapravo voli Srbe

Fudbal -
Novi fudbaler Barselone i dalje se rado seća drugarstva s Mladenom Krstajićem i odlaska na koncert Mileta Kitića

Hrvatski fudbaler Ivan Rakitić pre neki dan je za jednu špansku radio-stanicu neoprezno izjavio da se tokom rata u Jugoslaviji igrao municijom za Srbe, budući da je jakim prijateljstvom vezan za srpske igrače.To se pre svega odnosi na Mladena Krstajića, s kojim je igrao u Šalkeu, a koji ga je u Gelzenkirhenu dočekao kao brata i s kojim je veoma često umeo da izađe u noćni provod. Upravo iz tog vremena ostala je upamćena njihova poseta koncertu Mileta Kitića u Diseldorfu, i to samo nekoliko dana uoči utakmice protiv norveškog Rozenborga, posle čega su obojica dobili suspenziju i novčanu kaznu. Nemački mediji pisali su naširoko o toj temi, a posebno im je bilo zanimljivo kako se druže Hrvat i Srbin, s obzirom na sve što se dešavalo između ova dva naroda posle raspada Jugoslavije.Hrvat i Srbin nikad nisu skrivali da su i po napuštanju nemačkog fudbala ostali veliki prijatelji i da se gotovo svakodnevno čuju telefonom, a ne propuštaju nijednu priliku da jedan o drugom govore u superlativima.Redovno u kontaktu- Čujem se s Krstajićem, prijateljstvo jača iz dana u dan. Mladen je prva liga, o njemu imam samo reči hvale. Nisam zaboravio provod u kojem smo bili - prisetio se Rakitić.Uz to, hrvatski reprezentativac, koji je rođen i odrastao u Švajcarskoj, u Bazelu je imao nekoliko saigrača srpske nacionalnosti - Ivana Ergića i Zdravka Kuzmanovića, koji su nastupali i za reprezentaciju Jugoslavije, odnosno Srbije.MisicaZanimljivo je i da je Ergić u jednom intervjuu istakao da ga je Rakitić dugo zadirkivao i molio ga da mu pošalje broj telefona njegove sestre, koja je 2006. godine postala mis Hrvatske. Ergić je rekao da je to sve bila polušala, što samo govori da su bili dobri prijatelji, iako je bivši fudbaler turskog Buraspora sedam godina stariji od novog pojačanja Barselone.

Peva hitić Mile Kitić... Ivan Rakitić i Mladen Krstajić
Peva hitić Mile Kitić... Ivan Rakitić i Mladen Krstajić

Predomislio seOBOŽAVA I GEJEVEIzjava o zveckanju municijom nije prva koju je Ivan Rakitić nespretno dao, budući da je pre tri godine javno rekao da „ne bi delio svlačionicu s gej fudbalerima“.- To je bio nesporazum. Nikad nisam izjavio tako nešto. Spreman sam da delim svlačionicu sa svima, a njihova seksualna orijentacija me ne zanima - pokušao je da se opere Rakitić.

Pomirljiv tipŠTA JE BILO, BILO JEPred utakmice između Hrvatske i Srbije u kvalifikacijama za SP Ivan Rakitić nije davao zapaljive intervjue, ni za hrvatske ni za srpske medije. I posle utakmice u Zagrebu nije slavio uz ustašku muziku Tompsona kao njegove kolege Modrić, Kovačić, Vida i Ćorluka.- Šta je bilo između dva naroda, bilo je. Treba gledati napred. Nema potrebe dizati tenziju, sve treba da se zadrži u sportskim okvirima - poručivao je Rakitić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track