Petković: Sve za pobedu protiv Radničkog
Foto: Saša Pavlić

Optimista

Petković: Sve za pobedu protiv Radničkog

Fudbal -
Zadovoljan sam urađenim, s obzirom da je na početku bilo dosta turbulentno zbog svega što nam se dešavalo. Nismo dobili licencu za Evropu, otišlo nam je i dosta igrača koji su činili kostur tima, ali smo uprkos tome završili pripreme u lepom raspoloženju, kaže defanzivac Zvezde

Fudbaler Crvene zvezde Marko Petković rekao je da će ekipa ići na pobedu protiv Radničkog iz Niša u prvom kolu Superlige Srbije, bez obzira na to ko bude igrao.Petković je naveo da je Zvezda dobro radila na pripremama i tako uspela da zaboravi loše stvari sa kraja prošle sezone.

„Zadovoljan sam urađenim, s obzirom da je na početku bilo dosta turbulentno zbog svega što nam se dešavalo. Nismo dobili licencu za Evropu, otišlo nam je i dosta igrača koji su činili kostur tima, ali smo uprkos tome završili pripreme u lepom raspoloženju. Vratio se Nejc, došlo je još nekoliko kvalitetnih pojačanja. I protiv Hanovera, ali i Genka i Mehelena se videlo da imamo kvalitet i potencijal da se nosimo sa evropskim ekipama“, rekao je Petković.

Desni bek šampiona Srbije smatra da bi eventualni izostanak igrača sa subotnje utakmice bio hendikep za ekipu.

„Biće nam problem u prvom kolu ukoliko pojačanja ne dobiju licencu, ali i pored toga, zna se šta je Crvena zvezda i koji su njeni ciljevi. Ko god da se nađe u startnoj postavi, izaći će na teren samo sa jednim ciljem – da Crvena zvezda pobedi“, dodao je mladi reprezentativac.

Pobede u prvom kolu nisu nešto na šta su navijači navikli prethodnih godina, ali Petković navodi da je ovaj tim srušio već nekoliko loših tradicija.

„Znam za tu neugodnu tradiciju, ali znao sam i za tradiciju da Crvena zvezda šest godina nije osvojila titulu, pa sam imao tu sreću da budem deo generacije koja ju je prekinula. Svaka utakmica koja se igra na Marakani nama je poseban motiv, i bilo da je prvo ili poslednje kolo, mi ćemo, nošeni hukom sa tribina, učiniti sve da pobedimo, kao što smo činili i prošle sezone“, zaključio je Petković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track