NIKOLIĆ OKRIVIO TRAJKOVIĆA: Nema tolerancije za njega
Foto: FKP

Trener Partizana o detalju iz finiša prvog poluvremena

NIKOLIĆ OKRIVIO TRAJKOVIĆA: Nema tolerancije za njega

Fudbal -
U Partizanu se to dešavalo i ranije. Ipak, tolerancija za tako nešto ne može da postoji, kazao je trener crno-belih

BEOGRAD - Trener fudbalera Partizan Marko Nikolić rekao je posle večerasnjeg remija sa Ludogorecom (2:2) da je isključenje Branislava Trajkovića odlučilo ko će otići u poslednje kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

“Nema mnogo toga pametnog da se kaže u analizi. Konfuzno smo počeli meč, surovo smo kaznjeni sa dva gola. Fenomenalno smo se vratili u igru, nekoliko šansi, pa dva gola. Sve je bilo na našoj strani, a bez dileme detalj koji je odlučio utakmicu je Trajkovićevo isključenje", izjavio je Nikolić na konferenciji za medije posle meča.

On je naglasio da ne postoji nikakvo opravdanje za potez Trajkovića, koji je pred kraj poluvremena udario protivničkog igrača i zaradio direktan crveni karton.

"U Partizanu se to dešavalo i ranije. Ipak, tolerancija za tako nešto ne može da postoji”, kazao je Nikolić.

Partizan je ispao, pošto je prva utakmica u Bugarskoj prošle nedelje završena bez golova.

“Nemam šta da zamerim igračima. Nadljudskim naporima izneli smo tih 55 minuta sa igračem manje. Čak i u drugom poluvremenu bili smo sigurni da nećemo primiti gol, a imali smo i tri šanse. Takođe, nismo imali ni sreće da ovi momci dobiju zasluženu nagradu. Ispali smo, iako nismo bili poraženi u tom dvomeču. Zaslužili smo više”, istakao je trener crno- belih.

Nikolić je dodao da mu je žao publike i navijača, ali je podsetio da crno-bele sada očekuje novi evropski dvomeč, odnosno “utešna nagrada” u vidu nastupa u baražu za Ligu Evrope.

“Imamo još jednu šansu da napravimo podvig, jer igrači rade u ovakvim uslovima. Ništa neće moća da promeni takvo moje mišljenje”, zaključio je Nikolić.

Trajković posle utakmice nije želeo da komentariše nepromišljeno isključenje na izuzetno značajnom meču.

Žreb plej-ofa za plasman u Ligu Evrope biće održan se u petak u sedištu UEFA u Nionu.

Trener fudbalera Ludogoreca Georgij Dermendžijev rekao je posle remija sa Partizanom u Beogradu da je utakmica na stadionu u Humskoj bila taktičko nadmetanje.

Bugarski prvak prošao je u plej-of za Ligu šampiona igrajući sa crno-belima nerešeno 2:2, nakon što je prvi meč u Razgradu završen bez golova (0:0).

"Znao sam da će biti teško, bilo je to taktičko nadmetanje. Uspeli smo dobrom igrom u prvom delu meča da dođemo do dva gola i vođstva. Ipak, posle smo individualnim greškama vratili Partizan u igru, ali ovo je realan rezultat. Na kraju, zadovoljan sam igrom i rezultatom. Dobili smo ono zbog čega smo došli u Beograd i sada idemo dalje", rekao je Dermendžijev.

Ludogorec je ponovio uspeh iz prošle sezone, kada je bio bolji od Partizana takođe u dvomeču 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track