NIKOLIĆ: Nefčiju pažnja, ali nije neprelazna prepreka
Foto: FKP

NIKOLIĆ: Nefčiju pažnja, ali nije neprelazna prepreka

Fudbal -
Bitno je da oba meča odigramo dobro, takmičarski. Ako to uspemo, onda ćemo imati dobru šansu da možda već u prvoj utakmici u Azerbejdžanu dođemo do rezultata koji bi nam garantovao mirniji revanš, rekao je trener Partizana

BEOGRAD - Trener Partizana Marko Nikolić rekao je danas da će njegov tim, iako mora da bude oprezan, probati već u prvom meču sa azerbejdžanskim Nefčijem da dođe do rezultata koji osigurava prolaz u grupnu fazu Lige Evrope.

"Bitno je da oba meča odigramo dobro, takmičarski. Ako to uspemo, onda ćemo imati dobru šansu da možda već u prvoj utakmici u Azerbejdžanu dođemo do rezultata koji bi nam garantovao mirniji revanš", rekao je Nikolić za sajt Partizana.

Prvi meč baraža za Ligu Evrope igra se 21. avgusta u Bakuu, a revanš sedam dana kasnije u Beogradu.

"Prikupiće sve informacije i dobro se spremiti, a pre toga je važno da uspešno počnemo domaći šampionat. Naš cilj je grupna faza LE i ako to uspemo, napravićemo podvig. Protivnik zavređuje pažnju, ali nije neprelazna prepreka", naveo je trener Partizana.

Partizan i Nefči su se već sastali u sezoni 2012/2013 u grupnoj fazi Lige Evrope. Tada je u Beogradu bilo 0:0, a u Bakuu je meč završen 1:1.

Mrežu azerbejdžanskog kluba čuva nekadašnji golman Crvene zvezde Saša Stamenković koji je na mečevima 2012. ušao u verbalni, a umalo i fizički sukob sa nekim igračima Partizana.

"Pamtim te mečeve sa Nefčijem i oni pozivaju na oprez. Ne znam kakvih problema može da bude sa Stamenkovićem. Neka on radi svoj posao, kao i mi. Njegovo je da brani mrežu, a naše da mu stavimo loptu u tu mrežu", zaključio je Nikolić.

Hadžijev: Partizan je ozbiljan klub

BAKU - Trener azerbejdžanskog Nefčija Bujukaga Hadžijev posle današnjeg žreba za plej-of Lige Evrope rekao je da je Partizan ozbiljan i težak protivnik.

"Biće to važan i izuzetno težak dvomeč za nas. Partizan je rival kojeg poznajemo, igrali smo već dva puta. Radi se o ozbiljnoj ekipi i veoma ga poštujemo. Svi znamo kakav je srpski fudbal. Moraćemo dobro da se spremimo, želimo ponovo u grupnu fazu Lige Evrope i da tako ispišemo nove stranice istorije našeg fudbala", rekao je Hadžijev za sajt Nefčija.

Mrežu azerbejdžanskog kluba čuva nekadašnji golman Crvene zvezde Saša Stamenković.

Partizan i Nefči su se već sastali u sezoni 2012/2013 u grupnoj fazi Lige Evrope. Tada je u Beogradu bilo 0:0, a u Bakuu je meč završen 1:1.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track