Saša Stamenković: Znam kako će me Grobari dočekati
Foto: Saša Pavlić

Čuvar mreže Nefčija opet u Srbiji

Saša Stamenković: Znam kako će me Grobari dočekati

Fudbal -
Pre dve godine je sve prešlo granice dobrog ukusa i sportskog rivaliteta. Da spustimo loptu i igramo fudbal, poručio bivši golman Crvene zvezde

Saša Stamenković, golman najvećeg azerbejdžanskog kluba Nefčija, jedva čeka dvomeč sa Partizanom u plej-ofu za ulazak u Ligu Evrope.Najviše zbog toga što će posle dve godine ponovo igrati u Srbiji. Duel sa crno-belima od pre dve godine bivši čuvar mreže ne pamti po dobru. Imao je verbalni konflikt, a umalo i fizički obračun sa Aleksandrom Mitrovićem i Nikolom Ninkovićem, dok sa kolegom Vladimirom Stojkovićem nije želeo da se rukuje.Koliko može Nefči u dvomeču s Partizanom?- Partizan je favorit, nema dileme. Ali, ni mi nismo bez šansi. Želimo da napravimo poduhvat i plasiramo se u Ligu Evrope. Očekuje nas interesantan dvomeč. I mi i Partizan igramo za gol više - rekao je Stamenković.Da li je Nefči slabiji ili jači u odnosu na pre dve godine?- Mi smo ove godine krenuli sa manjim ambicijama nego Partizan. Oni žele titulu u Srbiji, dok mi isto ne ciljamo u Azerbejdžanu. Igramo dobro, ređamo pobede.Očekuješ li provokacije od igrača Partizana pošto je poznato da si imao bliske susrete sa Mitrovićem, Ninkovićem i Stojkovićem?- Prošli put je sve prešlo granice dobrog ukusa i sportskog rivaliteta. Mimo moje volje. Sada očekujem da će sve biti u najboljem redu. Prenesene su i neke moje izjave koje nisam rekao. Nepotrebno se digla ogromna tenzija. Treba da spustimo loptu i igramo fudbal. Pa, neka bolji pobedi.Trener Partizana Nikolić ti je poručio da radiš svoj posao, a da će se njegovi igrači potruditi da ti daju gol. Šta misliš o tome?- Marka Nikolića izuzetno cenim. Znam da će učiniti sve da njegova ekipa prođe dalje. Radujem se što dolazim u Beograd i što ću igrati jednu utakmicu u mojoj Srbiji.Šta misliš kako će te dočekati Grobari?- Partizan će u Bakuu biti primljen kako dolikuje, a kako ću ja biti dočekan u Humskoj, najmanje je važno.Prvi meč dva kluba na programu je 21. avgusta u Beogradu, a revanš nedelju dana kasnije u Bakuu.

Umalo krv da padne... Ninković, Stamenković i Mitrović
Umalo krv da padne... Ninković, Stamenković i Mitrović

Poznaju seHVALA PANTIĆUHvalio te je Milinko Pantić, šta misliš o tome?- Pantić je veliko ime evropskog fudbala. Ostavio je traga u Azerbejdžanu, odlično je radio u Bakuu. Hvala mu na lepim rečima i što misli da sam najveća snaga Nefčija. Komplimenti uvek prijaju.

Crveni dresNEMA VIŠE DOKAZIVANJAHoćeš li braniti opet u crvenom dresu?- Svi znaju ko je i gde je branio Saša Stamenković. Zato nema potrebe da se bilo kome više dokazujem. Dresove ne biram ja, već ekonom. Koji god mi padne, moram da ga nosim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track