BLAGOJE PAUNOVIĆ O CRNO-BELIMA: Partizan pao na najniže grane!
Foto: Saša Pavlić

Legenda o svom voljenom klubu

BLAGOJE PAUNOVIĆ O CRNO-BELIMA: Partizan pao na najniže grane!

Fudbal -
Neću više da kritikujem Marka Nikolića. Kad sam govorio, oni koji vode klub smejali su mi se u lice. Dok crno-beli ne budu opet ono što su bili, neću ići na stadion

Nosio je crno-beli dres na 514 utakmica i kao legenda kluba ima pravo da iznese svoj stav o klubu u kojem je proveo ceo život! Blagoje Paunović na vreme je upozoravao na posrtanje crno-belih i na krivicu onih koji su angažovali Marka Nikolića.- Neću više da se bavim ni Partizanom ni Markom Nikolićem jer to nije moj posao. Sve što sam govorio bilo je u interesu Partizana. Nije u pitanju ni Nikolić ni neko drugi. Jednostavno, klub nije mogao tako da se vodi. Taj klub obožavam. Partizanove trenerke ne skidam, osim kad treba da se operu. Cela familija mi je u crno-belom, kao i sinovi i ćerka - iskreno će Paunović za Kurir.Zabolela je nekadašnjeg fudbalera činjenica da su se ljudi u klubu potpuno oglušili o njegove reči.- Kad sam govorio o problemima, niko me nije slušao. Oni su mi se podsmevali, a gde se Partizan danas nalazi. Posedujem kvalitet da vidim neke stvari dosta unapred.Nismo dobili odgovor na pitanje šta je spas za Partizan jer Paunović ne želi sukobe ni sa kim iz Humske.- Sad kad je klub došao na ovako niske grane, neću da govorim, da ne bi posle bilo da nekog mrzim, potcenjujem...Na stadion više ne dolazi, da li će promeniti taj stav, zavisi od budućeg kursa kluba.- Dok Partizan ne bude opet ono što je bio, ne idem na stadion! Gledam utakmice preko televizije. U poslednje četiri godine jednom sam bio na stadionu. Vraćao sam se sa VMA, pa sam došao u Humsku sa ćerkom. Išla je da kupuje neke stvari u crno-belom butiku, dok sam ja popričao s ljudima koji su u klubu kad sam i ja tu bio - zaključio je Blagoje Paunović.

Klub u velikoj krizi...Fudbaleri Partizana
Klub u velikoj krizi...Fudbaleri Partizana

Očajni u EvropiTUŽNI SRPSKI FUDBALNa pomen stanja u celokupnom srpskom fudbalu, Paunović zbori:- Pa niko se u Evropi nije plasirao u sledeće kolo. A čitam u novinama tokom priprema da su igrači čudo, svi spremni da zgaze Evropu. To je tužno. Nema više fudbala, pa ja sam završio na VMA zbog hipertrofije srca jer sam ginuo na utakmicama, treninzima.

Oproban receptBRZO ODLAZE I VRAĆAJU SE KAO ŠKARTKao veliki problem nekadašnji igrač crno-belih ističe poremećena razmišljanja domaćih igrača.- Samo da imaju menadžera, da se brzo prodaju. A posle neke godine u inostranstvu vraćaju se kao škart u Srbiju. Smešno, mnogo smešno. Isto nam je u i državi, svi gledaju da nešto prevare, bave se mućkama, ja ću tebi učiniti, a ti ćeš meni. Kao osvajač srebrne medalje u Rimu dobio sam onoliko koliko ovi danas zarade za mesec dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track