IZ VIRTUELNOG U PRAVI SVET: Igrica Fudbal menadžer pomaže klubovima u Premijer ligi!
Foto: Taffmaster.com

Neverovatna saradnja

IZ VIRTUELNOG U PRAVI SVET: Igrica Fudbal menadžer pomaže klubovima u Premijer ligi!

Fudbal -
Jedna od najprodavanijih igrica na planeti, postaće deo jedne od najjačih liga na svetu

Ukoliko do sada niste čuli za igricu "Fudbal menadžer", u pitanju je simulacija u kojoj se nalazite u ulozi fudbalskog menadžera, te upravljate odabranim klubom, igračima, transferima, finansijama...

Pomenuta simulacija je godinama jedna od najprodavanijih igrica na čitavoj planeti, jer ko još ne bi želeo da se ponekad nađe u ulozi Murinja, Fergusona i Kapela?

"Fudbal menadžer" se zasniva na pravim klubovima i pravim igračima, pa tako na igrici radi i preko 1300 skauta širom sveta, koji prate na hiljade igrača, od Premijer lige i Primere, pa sve do sedmog ranga takmičenja u Engleskoj.

Do sada se dešavalo da pojedini klubovi otkupe bazu podataka od tvoraca ove igrice, kako bi i sami imali uvid u brojne igrače širom planete, a sada je to podignuto na viši nivo.

Naime, klubovi Premijer lige koriste "Prozon rekruter", koji u sebi ima podatke o preko 80 000 profesionalnih fudbalera, a od ove sezone, u ovu bazu podataka biće uključeni i podaci iz igrice "Fudbal menadžer".

Klubovi, kao i ljudi koji stoje iza "Prozon rekrutera", nadaju se da će ovo još više obogatiti opštu informisanost te pomoći klubovima u odabiru novih igrača.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track