Tumbaković: Haos je u FK Partizan!
Foto: FoNEt Aleksandar Kokovic

Član skupštine podržao navijače

Tumbaković: Haos je u FK Partizan!

Fudbal -
Pozivam pristalice da podrže ekipu u dvomeču s Nefčijem i da budu strpljivi. Imaćemo skupštinu za dva meseca, poručio bivši trener

Bivši trener i sportski direktor Partizana Ljubiša Tumbaković poziva navijače koji su u javnom apelu zatražili sazivanje klupske skupštine da budu strpljivi, jer za najkasnije dva meseca treba očekivati da se sastanu njeni članovi i da dođe do izbora novog rukovodstva.Tumbaković od najvernijih pristalica traži da podrže ekipu i da svoje nezadovoljstvo trenutnim stanjem u klubu ne ispoljavaju prema igračima i treneru.- Ako navijači u saopštenju traže da se sazove skupština, onda sigurno imaju debeo razlog. Postoji mnogo stvari koje ukazuju na to da u klubu veliki broj stvari ne funkcioniše na nivou renomea kluba, ali sam siguran da zbog toga ne treba da ispaštaju igrači i stručni štab. Apelujem na sve da se ujedinimo i da budemo uz tim, ne samo protiv Nefčija već i u drugim mečevima, a što se tiče skupštine, ona će biti sigurno održana u skorije vreme, za mesec ili dva - kaže Tumbaković.Najuspešnija uprava doživela je da joj veliki broj navijača, neki kažu i većina, želi što pre da vidi leđa.- Ako posmatramo samo trofeje, onda ovo rukovodstvo zaslužuje pohvale. Međutim, u svakom drugom segmentu rada postoje problemi. Organizaciono gledano, u klubu vlada haos. Finansijski - opet haos! Stanje je, nažalost svih nas navijača Partizana, takvo da treba nešto preduzeti. Nekim ljudima nije mesto u upravi, a neke bismo morali zamoliti da ostanu.Imena zaslužnih članova uprave i onih koje treba što pre ispratiti Tumbaković još nije raspoložen da otkrije, kao ni odgovor na pitanje da li bi se kandidovao za mesto predsednika.- Nijedno ime ne bih otkrio, ne zbog tih ljudi, već zato što poštujem Partizan. Zato ću izaći pred članove skupštine i reći šta imam. A što se tiče moje kandidature... Vidite, ja sam bio kandidat da postanem selektor još kad nam se zemlja zvala SR Jugoslavija, pa se to nikad nije desilo, iako sam imao veliku želju. Skupština ima 65 članova i u njihovim rukama je odluka o tome ko će voditi klub - rekao je Tumbaković.

Bez promenaŠOŠKIĆ: NIKO NEMA PARALegendarnom golmanu Milutinu Šoškiću ne dopada se ideja promene trenera i uprava posle samo jedne utakmice, a ne priznaje ni nedostatak para kao razlog za sazivanje skupštine.- Niko nema para. Ni klubovi ni država, polako klizimo u totalni amaterizam. Danas treba imati mnogo mudrosti da bi se vodio jedan klub, a ja ne vidim da bi se nešto drastično promenilo posle te skupštine - priča Šoškić.

AlarmRAŠOVIĆ: DA SE OKUPIMOČlan generacije „Partizanovih beba“ Branko Rašović voleo bi da se sednica skupštine organizuje što pre.- Ukoliko držimo do svog dostojanstva, mi, članovi skupštine, morali bismo hitno da je sazovemo i da tamo kažemo šta imamo. Stanje je alarmantno, koliko uspevamo da saznamo iz neformalnih razgovora koji su u našem okruženju. Bivši igrači bi nešto pomogli, ali nas već dugo niko ništa ne pita - kaže Rašović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track