LALATOVIĆ: Igrači izgarali; MARIĆ: Bez mirnoće u zavrsnici
Foto: Tanjug

Odjeci derbija

LALATOVIĆ: Igrači izgarali; MARIĆ: Bez mirnoće u zavrsnici

Fudbal -
Moji igrači su izgarali na terenu i pokazali kako se bori za klub, a jedino takvim pristupom može se stići do rezultata, rekao je trener Crvene zvezde

NOVI SAD - Treneri fudbalera Crvene zvezde i Vojvodine, Nenad Lalatović i Zoran Marić, rekli su posle derbija 3. kola Superlige Srbije da je odigrana kvalitetna i izuzetno borbena utakmica.

Aktuelni šampion savladao je večeras u Novom Sadu domaću Vojvodinu sa 1:0, pa je zadržao maksimalan učinak na početku sezone.

Lalatović je kazao da čestita igračima obe ekipe na maksimalnom trudu koji su uložili tokom cele utakmice.

"Moji igrači su izgarali na terenu i pokazali kako se bori za klub, a jedino takvim pristupom može se stići do rezultata", rekao je Lalatović.

On je naglasio da su njegovi igrači odlično ušli u utakmicu i da su imali kontrolu sve do povrede Rakića, koja ih je, kako je naveo, značajno poremetila.

"Postigli smo lep gol, Vojvodina je u drugom poluvremenu preuzela inicijativu, ali smo mi dobro zatvarali prilaze našoj mreži. Imali smo i nekoliko dobrih šansi, pre svih mladi Luka Jović, koji nije iskoristio dve lepe prilike za gol", konstatovao je trener Crvene zvezde.

Lalatović je posebno istakao da mu je jako žao što nakon večerašnje utakmice Nenad Milijaš neće biti kapiten ni član Crvene zvezde, jer će karijeru nastaviti u inostranstvu.

Trener Vojvodine Zoran Marić rekao je da su njegovi igrači u utakmicu ušli bojažljivo i da su ravnotežu na terenu uspostavili tek nakon primljenog gola.

"Igračima obe ekipe odajem priznanje na velikoj borbenosti. Mi smo posle primljenog gola imali inicijativu, ali nam je nedostajala mirnoća u završnici napada. Pokazali smo dosta agresije u želji da postignemo gol, pa su moji igrači često i brzopleto šutirali", zaključio je Marić.

U 4. superligaškom kolu Vojvodina sledećeg vikenda gostuje ekipi Jagodine, dok Crvena zvezda dočekuje subotički Spartak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track