ŠTRAJK NA MARAKANI: Terzić nam nudio po 50 evra, a duguju nam sedam plata!

Nastavlja se protest

ŠTRAJK NA MARAKANI: Terzić nam nudio po 50 evra, a duguju nam sedam plata!

Fudbal -
Zaposleni u Zvezdi optužili generalnog sekretara crveno-belih za loš tretman i očajne uslove

U klubu koji duguje 50 miliona evra ne može ništa drugo ni da se očekuje nego da svi traže pare! Posle drugih klubova, bivših i sadašnjih fudbalera, na red je došla i Radna zajednica, čijih 50 članova je stupilo u generalni štrajk.- Kad smo nedavno bili kod Zvezdana Terzića, umesto isplate neke od sedam plata, ponudio nam je ličnu pozajmicu od po 50 evra po čoveku - rekao nam je Danijel Ðorđević, a ostali štrajkači su mu se uglas pridružili.Neki štrajkači odustali- Neki koji su bili na prvom danu obustave rada sada su odustali. Nakon početka protesta ljudi iz kluba su zvali pojedine radnike i pretili im otkazom ukoliko se priključe štrajku ili ga nastave, znamo da su kontaktirali sa tri žene iz finansija, kustosom muzeja, kafe-kuvaricama. Treneri mlađih kategorija dobili su poruku da momentalno mogu da dođu po radne knjižice ako budu štrajkovali - nadovezivali su se jedan na drugog zaposleni.Zvezdan Terzić juče nije bio dostupan za komentar na ove optužbe, ali se tokom dana klub oglasio saopštenjem.

Na udaru manjeg dela zaposlenih... Generalni sekretar Crvene zvezde Zvezdan Terzić
Na udaru manjeg dela zaposlenih... Generalni sekretar Crvene zvezde Zvezdan Terzić

Saopštenje Zvezde- Zahvaljujemo se većoj grupi zaposlenih koji se suočavaju sa istim problemima kao i manja grupa nezadovoljnih, ali je profesionalna svest i ljubav prema Zvezdi prevagnula u odnosu na lične probleme. Klub koji duguje 50 miliona evra ne može redovno da isplaćuje zarade. Nasledili smo gomilu problema i rešavamo ih prema prioritetima. Pozivamo sve zaposlene da zasuču rukave i daju pun lični doprinos, stoji, između ostalog, u saopštenju.

ČinjeniceŠTA KAŽU RADNICI- Terzić nam je obećao da će pare biti do 20. avgusta ili će otići iz kluba- Nemamo da platimo hranu, školarinu, struju...- Poručeno nam je da će Terzić s nama komunicirati preko advokata- Štrajk se nastavlja dok ne dobijemo bar četiri plateŠTA KAŽE KLUB- Radite u firmi koja posluje s gubitkom od 50 miliona evra- Nasledili smo gomilu problema, nemamo čarobni štapić- Učinićemo sve da u najskorijem roku izmirimo dugovanja- Prepolovićemo broj radnih mesta u narednom periodu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track