Čeh: Muamba ne bi imao šanse da je čekao kao ja
Foto: Kurir

Čeh: Muamba ne bi imao šanse da je čekao kao ja

Fudbal -
Golman Čelsija rekao je da je medicinska pomoć pored terena napredovala u odnosu na 2006. godinu kada je na utakmici protiv Redinga doživeo tešku povredu glave

LONDON - Golman Čelsija Piter Čeh rekao je da je medicinska pomoć pored terena znatno napredovala u odnosu na 2006. godinu kada je na utakmici protiv Redinga doživeo tešku povredu glave.

Lekarska ekipa brzo je reagovala u subotu veče i pomogla fudbaleru Boltona Fabrisu Muambi, koji je na utakmici FA kupa protiv Totenhema doživeo srčani udar.

Muambino zdravstveno stanje je bolje, počeo je da priča i pomera ruke i noge, ali i dalje se nalazi na odeljenju intezivne nege.

"Pratio sam prenos utakmice Totenhem - Bolton i nisam mogao da gledam kada se Muamba srušio na zemlju. Dobro je što je lekarska ekipa odmah pritekla u pomoć. Ja sam zbog povrede glave dosta vremena proveo na terenu i nisu mogli da me prebace u ambulantna kola. Da se to sad dogodilo, Muamba ne bi imao šanse", rekao je Čeh, koji od sudara sa Stivenom Hantom brani sa specijanom zaštitnom kapom.

Izvršni direktor Premijer lige Ričard Skadamor rekao je da je medicinska pomoć na stadionu Vajt Hart Lejn na vreme reagovala, ali da će biti preispitana kako bi u budćnosti bolje funkcionisala.

http://www.youtube.com/watch?v=WPdaRFDCm8Q
http://www.youtube.com/watch?v=YVurkcvZYe0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track