Ferdinandu i Lampardu 29 miliona evra

KINEZI POLUDELI

Ferdinandu i Lampardu 29 miliona evra

Fudbal -
Guejdžou žene ponudio neverovatnu svotu novca za transfere zvezda Mančester junajteda i Čelsija

Na istoku nema krize.

Kinezi su rešili da uđu u trku s gazdom ruskog Anžija Igorom Jakovljevim! U davanje suludih ponuda uključio se i kineski klub Guejdžou žene, koji je za Rija Ferdinanda i Franka Lamparda spreman da izdvoji ukupno 28.800.000 evra godišnje. Svaki od ovih superstarova Premijer lige tako bi dobijao 14,4 miliona godišnje, odnosno nedeljnu platu od čak 277.000 evra.
Međutim, to nije sve. Trener Guejdžoua bio bi Žoze Murinjo, koji bi sa neverovatnih 18.700.000 evra godišnje postao najplaćeniji trener sveta. Prema informacijama medija sa Ostrva, on je izrazio želju da ostane u Evropi.
Predsednik kluba, izvesni Vang Guolin, rekao je engleskom Sanu da ima nameru da napravi najbolju ekipu u Aziji, pa su mu neophodni štoper Mančester junajteda, veznjak Čelsija i trener Reala.
- Mnogi u Kini gledaju utakmice Premijer lige, tako da su odlično upoznati s kvalitetom ove dvojice fudbalera. Želim da stvorim dominantan tim, mislim da bih to uspeo s njima - objasnio je prvi čovek kineskog superligaša, koji je sezonu završio na devetom mestu, a trenutno je četvrti.
Ipak, Ferdinand i Lampard sa 1,4 miliona evra godišnje ne bi bili najplaćeniji fudbaleri sveta jer je tu neprikosnoven Samjuel Eto, kome je Anži dao 20,5 miliona, mada tu informaciju treba uzeti s rezervom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track