Utakmica sezone za Zvezdu

Crveno-beli otkrili karte

Utakmica sezone za Zvezdu

Fudbal -
Fudbaleri Crvene zvezde svesni da je prvi polufinalni duel s Partizanom od presudnog značaja za njih

Ili jesi, ili nisi.

Prvotimci Crvene zvezde Duško Tošić i Evandro priznali su da cela sezona zavisi od današnjeg okršaja s Partizanom u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Srbije (19.00). Pobeda je imperativ za crveno-bele, a plasman u finale motiv koji bi mogao da znači da su velike promene moguće i u prvenstvu Srbije, u kojem crno-beli imaju šest bodova viška.

Kavez za Zabranjene

Crvena zvezda je uputila molbu navijačima Partizana iz grupe Zabranjeni da koriste sektor između južne i istočne tribine kako na istoku ne bi bilo organizovanog navijanja kao na prethodnom derbiju, jer je ta tribina rezervisana za porodice.
Kadu penaldžija
Ukoliko bude penala za Crvenu zvezdu, neće ga izvesti Evandro, već Kadu.
- Ne verujem da ću šutirati penal. Imamo izvođača - rekao je Evandro.
Stadion: FK Crvena zvezda. Kapacitet: 55.538. Sudija: Milorad Mažić. Pomoćnici: Igor Radojičić i Milovan Ristić.
C. zvezda: Bajković - Mikić, Maksimović, Tošić, Mladenović - Mijailović, Evandro, Milivojević - Lazović, Borha, Milunović.
Trener: Robert Prosinečki.
Partizan: Stojković - Miljković, Rnić, Ivanov, Lazevski - Smiljanić, Kamara, Babović, Vukić, Ilić - Marković.
Trener: Avram Grant.
- Od 10. januara, kada smo počeli pripreme, samo pričamo o današnjem meču. Iako ih nismo dugo dobili, mislim da smo u boljoj formi od njih, da smo se bolje pojačali i da igramo lepše. Međutim, sve to pada u vodu ako ne ostvarimo pozitivan rezultat u današnjem meču. Učinićemo sve da pobedimo Partizan - rekao je Duško Tošić i dodao:
- Nećemo se braniti, napašćemo ih. Željni smo ove utakmice, živimo za nju.
Odbrana Crvene zvezde biće na iskušenjima jer Partizan ima hitre i brze napadače Lazara Markovića i Lamina Dijaru.
- Respektujem njihov sastav, brzi su u napadu, a teren na Marakani je veliki. Mi ćemo napadati, što će njima otvarati prostor za kontranapade. Biće vrlo zanimljivo, ali verujte mi, znamo kako da ih zaustavimo.
Brazilac Evandro tvrdi da Crvena zvezda od početka mora igrati mirno, ali i da u svakom trenutku treba biti spremna da odgovori na eventualnu prljavu igru crno-belih.
- Ne osećam pritisak derbija, želim pobedu. Moramo biti smireni, jer postoji i druga utakmica. Uvek smo protiv njih igrali dobro, ali nismo pobeđivali, pa nam je potrebna i sreća. Treba ući tvrdi i jako, ali na loptu, kako bismo napravili prednost za revanš.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track