FAVORITI NEPRIJATNO IZNENADILI: Porazi fudbalera Holandije, BiH i Turske u kvalifikacijama za EURO
Foto: Reuters

Loš početak

FAVORITI NEPRIJATNO IZNENADILI: Porazi fudbalera Holandije, BiH i Turske u kvalifikacijama za EURO

Fudbal -
Fudbalske reprezentacije Holandije, Bosne i Hercegovine i Turske startovale su porazima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj

Fudbalska reprezentacija Italije pobedila je u gostima selekciju Norveške sa 2:0, dok je veliko iznenađenje priredio Kipar trijumfom u Zenici protiv rezultatom 2:1, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016.u Francuskoj.Novi selektor Antonio Konte uspešno je debitovao na klupi "Azura" u Oslu, gde su njegovi izabranici sigurno kontrolisali igru i bez većih problema osvojili prve bodove u Grupi H.

Foto: AP
Foto: AP

U okviru iste grupe Hrvatska se u Zagrebu mučila sa Maltom, koja je od 30. minuta imala igrača manje zbog isključenja Borga. Domaći tim u nastavku preko Modrića (46) i Kramarića (81) stiže do očekivanog trijumfa - 2:0.

Foto: AP
Foto: AP

Selekcija BiH šokirala je navijače porazom od Kipra na startu takmičenja u Grupi B.Činilo se da će domaćin rutinski osvojiti bodove pošto je Ibišević doneo vođstvo već u 6. minutu, međutim, Kiprani su u nastavku došli do velikog preokreta u režiji dvostrukog strelca Hristofija. On je u 45. minutu doneo izjednačenja, da bi u 73. minutu još jednom savladao golmana Begovića za ogroman senzacionalni trijumf Kipra.

Foto: AP
Foto: AP

Vels je predvođen Geretom Bejlom stigao do preokreta protiv autsajdera Andore - 2:1. Fudbaleri Andore vodili su od 6. minuta, ali su Velšani ipak preokrenuli rezultat zahvaljujući Bejlu, koji je golovima u 22. i 81. minutu sprečio još senzaciju u Grupi B.U Grupi A viđena su dva iznenađenja. Island je u Rejkjaviku deklasirao Tursku sa 3:0. Gosti su od 59. minuta imali igrača manje pošto je Toprak dobio drugi žuti karton. Golove za Island su postigli Bodvarson u 18, Sigurdson u 76. i Sigtorson u 77. minutu.Istovremeno, Češka je kod kuće iznenadila Holandiju sa 2:1. Česi su do važne pobede u Pragu stigli pogotkom u sudijskoj nadoknadi vremena. Odlučujući gol postigao je Bilarž u prvom minutu nadoknade. On je iskoristio veliku grešku Janmata koji je glavom pogodio svoju stativu i lako šalje loptu u nebranjenu mrežu. Česi su poveli sjajnim golom Dočkala u 21. minutu, da bi De Vrij izjednačio u 55. minutu.

http://www.youtube.com/watch?v=ci9ROBEXLfw

Nešto ranije Kazahstan i Letonija su igrali bez golova, dok je Bugarska slavila u gostima protiv Azerbejdžana sa 2:1.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track