RASULO: Pola lige moli Karadžića za novac
Foto: Dado Đilas

Većina klubova Jelen Superlige bez dinara

RASULO: Pola lige moli Karadžića za novac

Fudbal -
Ekipe elitnog ranga jedva sastavljaju kraj s krajem, a Savez ne može da pomogne

U Srbiji gotovo da ne postoji fudbalski klub koji nema finansijske probleme, a svaki od njih je bar jednom bio u situaciji da se obrati Fudbalskom savezu Srbije za pomoć.Na kraju krajeva, predsednik srpske „kuće fudbala“ Tomislav Karadžić je to i nagovestio u jučerašnjoj izjavi za Kurir kad je rekao da telefoni Saveza neprestano zvone i da sve više klubova moli za pomoć.Pare su uvek problem- Nalazimo se u izuzetno lošem položaju. FSS trpi pritiske sa svih strana. Svakog dana javljaju se novi klubovi sa zahtevom da im se pomogne u isplatama plata za zaposlene. S jedne strane, kod nas postoji želja da pomognemo, ali s druge strane, činjenica je da mi stvarno nemamo te pare - rekao je Karadžić.

Tomislav Karadžić: Trpimo pritiske sa svih strana
Tomislav Karadžić: Trpimo pritiske sa svih strana

Tragom ove izjave kontaktirali smo s većim delom superligaških klubova, koji su potvrdili da kubure s velikim finansijskim deficitom i da je pomoć Saveza neophodna. Neki od njih, kao recimo Donji Srem, već su se obratili za pomoć, neki poput Borca ili Radničkog iz Niša najavljuju da bi to mogli da urade u najskorije vreme, dok u Partizanu naglašavaju da su pomoć tražili prošle godine i uredno je vratili.Zakazala etikaPredstavnici svih klubova naglašavaju da je prodaja igrača jedini izvor finansija, a pošto ovo leto nije bilo naročito produktivno u tom smislu, sasvim je logično očekivati da će broj poziva čelnicima Saveza biti još učestaliji. Problem je samo u tome što Savez ne može svima da pomogne i nije etički razmišljati o tome kome je pomoć potrebnija, jer ili će se pomoći svima, ili se neće pomoći nikome.

Slika i prilikaSTADIONI SE RASPADAJUZa ekipe iz Srbije i desetak hiljada evra je misaona imenica. Ukoliko se izuzmu Partizan i Crvena zvezda, čiji su budžeti višemilionski, ostali članovi Superlige sa 100.000 evra rešavaju sve svoje probleme. Otuda ne treba da čudi što se stadioni širom Srbije raspadaju, a veliki broj klubova elitnog ranga takmičenja novinarima ne može da ponudi ni bežični internet, koji je, ako ćemo iskreno, po pravilima Zajednice Superlige obavezan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track