Čelsi brani čast engleskog fudbala

Čelsi brani čast engleskog fudbala

Fudbal -
Plavci su predvođeni Robertom di Mateom iznenadili Napoli, plasirali se u četvrtfinale LŠ i pokazali da još imaju snagu i kvalitet

LONDON - Fudbaleri Čelsija pokušaće sutra na gostovanju Benfiki u četvrtfinalu Lige šampiona da odbrane čast engleskog fudbala i, na neki način, da spasu sezonu u kojoj su zabeležili više neočekivano loših rezultata.

Posle nedavne smene trenera Andrea Viljaša Boaša, "plavci" su predvođeni Robertom di Mateom iznenadili Napoli, plasirali se u četvrtfinale LŠ i pokazali da još imaju snagu i kvalitet.

Ipak, u šampionatu Engleske, čiji su jedini preostali predstavnik u Evropi, "ne cvetaju im ruže", trenutno zauzimaju tek peto mesto i polako im izmiče šansa za plasman u elitno evropsko takmičenje i sledeće sezone.

"Utakmice u Evropi se razlikuju od onih u domaćim takmičenjima. Moramo da se psihički dobro spremimo i da ponovimo igru kao protiv Napolija. Prvi cilj nam je da ne primimo gol, a bilo bi sjajno da postignemo bar jedan u Lisabonu. Sada igramo bolje u odbrani, a imamo mnogo fudbalera koji mogu da zatresu protivničku mrežu", kazao je Di Mateo.

Londonska ekipa pokušaće sutra da dođe i do prve pobede u gostima u LŠ ove sezone.

Benfika nije izgubila na poslednjih 10 mečeva na svom terenu u evropskim takmičenjima, ali je poslednji put u polufinalu igrala 1990. godine.

Ove sezone lisabonski klub je već skinuo jedan engleski "skalp", pošto je u grupi bio bolji od Mančester junajteda.

"Bilo bi lepo da nastavimo sa dobrim rezultatima protiv engleskih timova. Zadovoljan sam što smo za rivala dobili Čelsi, jer je naš cilj bio da izbegnemo Barselonu, Real i Bajern. Sutra će biti neizvesno, a nama čak i odgovara da ulogu favorita prepustimo Čelsiju", rekao je igrač sredine terena Benfike Havi Garsija.

Benfika je u poslednjem prvenstvenom meču odigrala bez golova protiv Olhanensea, a istim rezultatom prošlog vikenda završen je i premijerligaški duel Čelsija sa Totenhemom.

Sutrašnja prva utakmica četvrtfinala LŠ između Benfike i Čelsija igra se od 20.45 u Lisabonu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track