Real zgazio APOEL, Čelsi slavio protiv Benfike
Foto: KURIR

Liga šampiona

Real zgazio APOEL, Čelsi slavio protiv Benfike

Fudbal -
Praznik fudbala na Kipru protekao je u igri na jedan gol, jer je domaći APOEL pravim bunkerom pokušao da izbori povoljan rezultat protiv španskog "kraljevskog kluba".

BEOGRAD - Fudbaleri Reala iz Madrida savladali su kao gosti ekipu APOEL-a sa 3:0, a Čelsi je takođe na gostujućem terenu bio bolji od Benfike - 1:0, u prvim utakmicama četvrtfinala Lige šampiona.

Praznik fudbala na Kipru protekao je u igri na jedan gol, jer je domaći APOEL pravim bunkerom pokušao da izbori povoljan rezultat protiv španskog "kraljevskog kluba". Tim srpskog stručnjaka Ivana Jovanovića odolevao je do završnice, kada je veliki favorit konačno i ekspresno realizovao tri od nebrojenih šansi tokom celog susreta.

U duelu "David protiv Golijata" APOEL nije uputio nijedan šut u okvir Realovog gola, a nakon večerašnjih minus tri izvesno je da u revanšu nema šta da traži i da se oprašta od elitnog takmičenja, gde je ostvario pravi podvig.

Čelsi je u Lisabonu slavio minimalnu pobedu nad Benfikom i napravio krupan korak ka polufinalu. Posao ekipe srpskog reprezentativca Branislava Ivanovića sigurno još nije završen, ali "plavci" posle sjajnog rezultata imaju razloga za optimizam u revanšu.

Rezultati:APOEL - Real Madrid 0:3 (Benzema 74, 90, Kaka 82)Benfika - Čelsi 0:1 (Kalu 75). Revanš utakmice na programu su 4. aprila.

U sredu se sastaju Olimpik Marsej - Bajern Minhen i Milan - Barselona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track