UŠAO U ANALE: Miroslav Radović najbolji strelac Legije u evro-takmičenjima

Statistika je neumoljiva

UŠAO U ANALE: Miroslav Radović najbolji strelac Legije u evro-takmičenjima

Fudbal -
Petnaesti pogodak u UEFA takmičenjima Radović je postigao u prvom meču grupne faze Lige Evrope protiv Lokerena

Miroslav Radović se upisao se u istoriju Legije iz Varšave postavši najbolji strelac poljskog kluba u evropskim takmičenjima u istoriji.

Svoj 15. pogodak u UEFA takmičenjima Radović je postigao u prvom meču grupne faze Lige Evrope protiv Lokerena, kojim je i doneo pobedu svojoj ekipi. Zahvaljujući tom golu, Radović je prestigao Jana Piješku, koji je bio strelac 14 pogodaka u periodu od 1967. do 1976. Ono što Radovićev učinak čini još impresivnijim jeste da je on to ostvario u periodu od samo tri godine.

Iako je srpski fudbaler u Legiji od 2006, svoj prvi pogodak u evropskim takmičenjima je postigao tek u julu 2011, protiv Gaziantepspora, posle 14 nastupa u Evropi, da bi zatim, na narednoj 31 utakmici, dao 14 golova. Ovaj 30-godišnji krilni igrač tako je i drugu utakmicu uzastopno bio heroj svoje ekipe, pošto je i na prethodnom meču, sa dva gola, bio najzaslužniji za trijumf protiv Slaska.

Ipak, srpski fudbaler smatra da njegov tim može da igra još bolje.

"Pobedili smo u neizvesnoj utakmici, nije bilo lako, ali verujem da ćemo u revanšu da odigramo znatno bolje i opuštenije. Lokeren se pokazao bolje od Seltika, meč je bio uravnotežen i odlučili su ga detalji. Ovo možda nije bila baš najlepša utakmica, ali najvažnije je da smo pobedili. Ove sezone generalno igramo mnogo bolje nego prošle. Možete da vidite samopouzdanje u timu i mi to koristimo na terenu", rekao je Radović.

Legija se u Ligi Evrope takmiči u grupi L, sa ekipama Trabzonspora, Metalista i Lokerena. Posle prvog kola, klub iz Varšave deli prvo mesto sa Trabzonom, koji je takođe sa 1:0 slavio protiv Metalista. Naredni rival Legije u Evropi biće Trabzon, za dve nedelje, ali poljskog šampiona pre toga očekuju dva prvenstvena meča, protiv Visle i Leha, kao i meč Kupa protiv Mieđa iz Legnice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track