Vijera: Sudije pomažu Junajted

Vijera: Sudije pomažu Junajted

Fudbal -
Junajted je u ponedeljak na Old Trafordu savladao Fulam sa 1:0, a Vijera smatra da gostima nije sviran čist penal

MANČESTER - Bivši fudbaler, a sada savetnik Mančester Sitija Patrik Vijera rekao je da je gradski rival povlašćen, jer ima pomoć sudija.

Junajted je u ponedeljak na Old Trafordu savladao Fulam sa 1:0, a Vijera smatra da gostima nije sviran čist penal, kada je Majkl Kerik faulirao Denija Marfija.

"Junajted kod kuće ima prednost koju ostali timovi nemaju. Kada gostuješ protiv njih ili Reala, Barselone i Milana, arbitri su uvek pod pritiskom i ne mogu da sude na štetu takvih ekipa", rekao je Vijera.

Ovo je nova prozivka na računa tima Aleksa Fergusona, a Francuz je prošle nedelje izjavio da povratak Pola Skolsa predstavlja slabost Junajteda, koji "nema adekvatne i talentovane zamene na toj poziciji".

Bivši igrač Milana, Arsenala, Juvantusa i Intera dodao je da Siti zaslužuje da osvoji tutulu ove sezone.

"Ovo je naš trenutak. Od početka sezone bili smo najbolji tim i igramo najlepši fudbal. Ipak Junajted je trenutno prvi i favorit da osvoji titulu", rekao je Vijera.

Njegov novi komentar nije ostavio ravnodušnim Rija Ferdinanda.

"Zašto je Vijera toliko zabrinut za nas. Dva komentara za ovako kratko vreme? Ma daj čoveče, gleđa svoja posla", napisao je Ferdinand na Tviteru.

Osam kola pre kraja šampionata Junajted vodi na tabeli sa tri boda prednosti, a pitanje prvaka Engleske najverovatnije biće rešeno 30. aprila u velikom derbiju Mančestera između Junajteda i Sitija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track