VAN GAL GORI I OD MOJESA: Navijači bi bolje vodili Junajted!
Foto: Twitter

Pristalice "crvenih đavola" ogorčene na novog trenera

VAN GAL GORI I OD MOJESA: Navijači bi bolje vodili Junajted!

Fudbal -
Van Gal je stigao na "Old traford" pošto je osvojio treće mesto sa Holandijom na SP u Brazilu. Britanski mediji donose tekst o pet razloga po kojima je Van Gal lošiji i od Mojesa

LONDON - Engleski mediji osuli su drvlje i kamenje po menadžeru Mančester junajteda Luju van Galu koga smatraju glavnim krivcem za loš start "crvenih đavola" u novoj sezoni.Van Gal je stigao na "Old traford" pošto je osvojio treće mesto sa Holandijom na SP u Brazilu. Britanski mediji donose tekst o pet razloga po kojima je Van Gal lošiji i od Mojesa.Prvi razlog je broj osvojenih bodova. Junajted je sa Van Galom posle pet kola u PL osvojio samo 5 bodova, a Mojes je prošle sezone osvojio dva poena više. Ovo je bio najslabiji start sezone u istoriji Mančester junajteda.Drugi razlog je potrošeni novac. Mojes je na pojačanja potrošio 40 miliona evra na jednog igrača, a Van Gal pet puta više na šest igrača.

Mojes je zatim bolje koristio mlade fudbalere, a kod Van Gala mladi igrači uglavnom sede na klupi za rezerve. Van Galov Junajted loše igra odbranu i primio je 11 golova, a Mojesov prošle sezone samo 4.Poslednji razlog je taj što navijači od Mojesa nisu očekivali čuda, a od Van Gala očekuju da bude bolji od svog prethodnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track