Pobede Bajerna i Augzburga, poraz Verdera i Leverkuzena

Pobede Bajerna i Augzburga, poraz Verdera i Leverkuzena

Fudbal -
Bajern je do 19. trijumfa u šampionatu stigao pobedničkim golom Arjena Robena u 69. minutu i približio se lideru prvenstva Borusiji iz Dortmunda na tri boda razlike

BEOGRAD - Fudbaleri Bajerna iz Minhena pobedili su danas u 28. kolu Bundeslige u gostima Nirnberg sa 1:0, dok je u derbiju donjeg dela tabele Augzburg bio bolji od Kelna sa 2:1.

U borbi za plasman u evropska takmičenja posustali su Verder koji je poražen od Majnca sa 0:3 i bajer Leverkuzen koji je izgubio od Frajburga sa 0:2.

Bajern je do 19. trijumfa u šampionatu stigao pobedničkim golom Arjena Robena u 69. minutu i približio se lideru prvenstva Borusiji iz Dortmunda na tri boda razlike. Borusija je u petak igrala nerešeno 4:4 protiv Štutgarta.

U borbi za opstanak u Bundesligi Augzburg je u derbi meču savladao Keln sa 2:1 i pretekao ga na tabeli. Augzburg je sada na 14. mestu dok je Keln pao na 16. poziciju koja na leto vodi u niži rang. Strelci za pobednički tim bili su Ja Čeol Ko i Nando Rafael dok je utešni gol za goste postigao Lukas Podolski iz penala. Leverkuzen je na svom terenu neočekivano poražen od Frajburga, koji se takođe bori za opstanak.

Sigurnu pobedu od 2:0 gostima su doneli Julijan Šuster u 9. i Danijel Kaligiuri u 60. minutu. Verder je propustio priliku da pretekne Leverkuzen i dođe do pozicije pet pošto je na svom terenu ubedljivo poražen od Majnca. Dvostruki strelac za Majnc bio je Erik Maksim Čupa Moting u drugom poluvremenu a mrežu tima iz Bremena načeo je Adam Šalai.

Čupa Moting je ušao u igru u finišu prvog dela meča upravo umesto Šalaija. U borbi za opstanak važan trijumf ubeležio je i Hamburger koji je sa 1:0 savladao poslednjeplasirani Kajzerslautern. Jedini strelac na tom meču bio je Marsel Jansen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track