OD ZATVORENIKA DO GOLGETERA: Junak Lestera nekada je nosio elektornsku narukvicu

Ovo niste znali

OD ZATVORENIKA DO GOLGETERA: Junak Lestera nekada je nosio elektornsku narukvicu

Fudbal -
Zbog lošeg ponašanja Džejmi Vardi je bio u zatvoru i prošao put od seoskog do premijerigaškog golgetera
1 / 2

Fudbaler Lestera Džejmi Vardi prošlog vikenda je postao heroj planete, kada je maestralnom igrom doprineo preokretu i trijumfu svog tima nad Mančester Junajtedom od 5:3.

Malo je međurim poznato da je pre sedam godina Vardi kao zatvorenik igrao devetu englesku ligu, a zbog činjenice da se zbog niskog rasta i provokacija sa tribina već sa 16 godina tukao sa rivalima. Godinu kasnije odlučio se vratiti fudbalu i počeo igrati za devetoligaša Stoksbridž. Sa 66 golova u 107 utakmica odveo je tim u osmu ligu.

"Protivnički bekovi su ga tukli kao nikoga, no on nikad nije ležao. Ustao bi i nasmijao im se u lice", kaže tadašnji predsednik Stoksbridža Alan Betl.

Ali problem je bio što se Vardi svaki vikend morao javljati u policijsku stanicu. Tako bi svaku gostujuću utakmicu igrao samo prvo poluvreme, potom seo u auto, stavio elektronsku narukvicu i išao se javiti u policijsku stanicu. Tokom tri sezone igranja isticao se golovima, ali i crvenim kartonima. Start sa dve noge je bio njegov zaštitni znak. Osam puta dolazili su ga gledati iz Šefild Junajteda, a on je na tih osam utakmica dva puta isključen. Više se nisu vraćali...

U njega su verovali ljudi iz sedmoligaša Halifaksa i platili ga 20.000 evra. Postigao je 29 golova u 41 utakmici, te prešao u petoligaša Fletvud, potom u drugoligaša Lester.

Sa 27 godina prvi put startovao u Premijeršipu. On, koji je do "juče" igrao seosku ligu, protiv sebe je imao Runija, Van Persija, Falkaa, Di Mariju kvartet vredan 250 miliona evra. Rušili su ga kao nekad u osmoj ligi on se dizao i dizao. Više nema narukvicu, mada možda bi Mančester bolje prošao da je ima i da se nakon prvog poluvremena kada je Junajted vodio sa 3:1 morao javiti u policijsku stanicu.

http://www.youtube.com/watch?v=GeM12TVwk2k

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track