Barsa protiv Milana brani tron

Rat zvezda

Barsa protiv Milana brani tron

Fudbal -
U prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona između Barselone i Milana nije bilo golova, a revanš se igra u utorak od 20.45 na Nou Kampu

BARSELONA - Ekipa Barselone dočekaće u utorak italijanski Milan u revanš utakmici četvrtfinala Lige šampiona, koja će predstavljati novu epizodu fudbalskog "rata zvezda".

U prvoj utakmici, koja je odigrana prošle nedelje, uprkos svim prognozama i očekivanjima, nije bilo pogodaka. Na neki način, razočarali su glavni aduti Lionel Mesi i Zlatan Ibrahimović.Barseloni i Milanu to će biti četvrti ovosezonski duel u LŠ, pošto su igrali dva puta i u grupi. Barselona je slavila u Milanu sa 3:2, a u Španiji je bilo nerešeno 2:2. Upravo taj remi mogao bi da bude model po kojem će "rosoneri" da traže svoju šansu za plasman u polufinale."Znamo da je još uvek sve otvoreno i da moramo da pobedimo. Igraćemo pred svojim navijačima, na domaćem terenu. Ako uđemo u meč sa dovoljno samopouzdanja, očekujem pobedu", naveo je vezista aktuelnog prvaka Evrope Andres Inijesta.Njegov tim na svom stadionu Nou Kamp nije izgubio 51 utakmicu zaredom, još od septembra 2010. godine.Taj podatak, međutim, nije uplašio igrača Milana Alberta Akvilanija."Verujem da i dalje imamo šanse za plasman u polufinale. U prvoj utakmici se videlo da razlika između Barselona i nas nije prevelika", kazao je Akvilani.Za ekipu Milana u sutrašnjoj utakmici neće igrati vezista Mark van Bomel zbog problema sa povredom leđa.Rosoneri su u poslednjem prvenstvenom meču remizirali 1:1 sa Katanijom, dok je Barselona savladala Atletik Bilbao sa 2:0. Pobednik ovog dvomeča u polufinalu sastaće se sa boljim iz duela engleskog Čelsija i portugalske Benfike.Revanš utakmica četvrtfinala Lige šampiona između Barselone i Milana igra se sutra od 20.45 na Nou Kampu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track