BLOG UŽIVO: Partizan u četvrtom šeširu uoči žreba Evrokupa
Foto: Kkpartizan.rs

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Partizan u četvrtom šeširu uoči žreba Evrokupa

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.23:55 - Primera: Valjekano savladao LevanteFubdaleri Rajo Valjekana savladali su na strani ekipu Levantea sa 2:0, u 6. kolu španske Primere. Sve je bilo gotovo već u prvom poluvremenu, pošto je Leo Baptistao dva puta zatresao mrežu Levantea - u 12. i 33. minutu. Valjekano je trenutno deveti na tabeli sa osam osvojenih bodova, dok je Levante 18. sa samo četiri boda. U istom terminu Atletik Bilbao i Eibair odigrali su utakmicu bez golova.23:47- Rukometašice Kikinde savladale Crvenu zvezduRukometašice Kikinde pobedile su Crvenu zvezdu sa 29:21 u drugom kolu Superlige Srbije i tako zabeležile drugi trijumf ove sezone. Ekipa Kikinde tako trenutno jedina ima maksimalni skor, ali drugo kolo nije kompletirano, dok Naisa i Radnički tek treba da odigraju meč prvog kola, koji je odložen za 1. oktobar. Kragujevčanke su u subotu došle do prve pobede u Superligi, pošto su pobedile Jasu u Jagodini sa 22:21. Radnički je do trijumfa predvodila Janjuševićeva sa sedam golova. Naisa je pobedila Radnički iz Svilajnca na gostovanju sa 23:22 u svom prvom meču, dok je jedini preostali meč, između Juniora i Minakve završen nerešeno 28:28. U nedelju se u okviru drugog kola sastaju Železničar i Proleter, dok u sredu igraju Knjaz Miloš i Medicinar.

23:40 - Obradović uzeo trofej PešićuDuel srpskih stratega u košarkaškom Superkupu Nemačke pripao je mlađem, Saša Obradović je sa Albom nadigrao Bajern Svetislava Pešića 76:68 (21:11, 24:14, 19:28, 12:15). Albu je do odbrane trofeja predvodio Meklin sa 15 poena, dok su po 13 dodali Stojanovski i Gifi. Najbolji u Pešićevoj ekipi bio je Brajant sa 14. Vladimir Štimac se predstavio sa 10 poena i 8 skokova, Duško Savanović je imao po 6 skokova i uhvaćenih lopti, dok je Vasa Micić ubacio samo poen, uz 4 asistencije.23:11 - Poraz rukometaša Partizana, nova pobeda ŽelezničaraRukometaši Železničara pobedili su Spartak Vojput sa 34:31 i tako ostali jedina ekipa sa maksimalnim skorom posle dva kola Superlige Srbije. Nišlije je do trijumfa predvodio Pavlov sa devet golova, dok je sedam postigao Porobić. Na drugoj strani, Županjac je takođe imao devet pogodaka. Najveće iznenađenje kola priredio je Jugović, koji je na svom terenu deklasirao Partizan sa 33:31. Crvena zvezda je u petak igrala nerešeno sa Rudarom u Kostolcu 24:24, dok je duel Planika Prolom vode i Metaloplastike završen rezultatom 23:23. Jedini preostali duel drugog kola, između Požarevca i Kolubare, koji su na samom začelju bez bodova, na programu je u nedelju od 17 časova.

23:00 - Real osvojio Superkup ŠpanijeTreću godinu u nizu košarkaši Real Madrida osvojili su Superkup Španije, treći put u nizu su u finalu pobedili najvećeg rivala Barselonu. Real je bio dominanan u finalu i slavio sa ubedljivih 99:78. MVP meča bio je bek Serhio Ljulj koji je Barsi ubacio 21 poen uz 5 asistencija. Sjajno su ga pratili Janis Burusis sa 17 i Rudi Fernandes sa 15 poena. Najbolji u redovima Katalonaca bio je Ante Tomis, koji je sa 17 poena bio jedini dvocifren.

22:50 - Serija A: Juventus prati RomuFudbaleri Junentusa savladali su ekipu Atalante sa 3:0 u 5. kolu italijanske Serije A. Stara dama je tako upisala maksimalni peti trijumf i deli prvo mesto na tabeli sa Romom, koja je nešto ranije na svom Olimpiku savladala Veronu sa 2:0. Juve je ispred Rome zahvaljujući boljoj gol razlici. Klub iz Torina do sada je postigao deset golova i nije primio nijedan dok Rimljani imaju gol razliku 9:1. Karlos Tevez je postigao prva dva gola za Juventus, u 35. i 59. minutu, dok je Morata postavio konačan rezultat u 83.

22:30 - SEHA liga: Drugi poraz rukometaša RadničkogRukometaši kragujevačkog Radničkog poraženi su od Neksea u Osijeku sa 29:23 u okviru četvrtog kola regionalne SEHA lige. Radnički je tako doživeo drugi poraz ove sezone, uz koje ima po jednu pobedu i remi, i sada sa četiri boda drži sedmo mesto na tabeli. Nekse je, s druge strane, odmah iza Kragujevčana sa bodom manje iz pet utakmica. Drugi srpski predstavnik Vojvodina u okviru četvrtog kola pre tri dana je izgubila sa 29:24 na gostovanju Zagrebu. Naredni meč Radnički čeka u sredu, kada gostuju Meškov Brestu, dok Vojvodina šest dana kasnije isto igra na gostovanju Borcu u Banjaluci.

22:11 - Volfsburg savladao VerderEkipa Volfsburga savladala je Verder 2:1, u poslednjem subotnjem meču 6. kola Bundslige."Vukovi" su poveli već u 15. minutu preko Rikarda Rodrigesa, krajem poluvremena je izjednačio Marnon Buš, ali je početkom drugog dela Ivica Olić doneo trijumf domaćinu. Volfsburg se drugom pobedom u poslednja tri kola probio na sedmo mesto Bundeslige sa šest bodova iza lidera Bajerna, dok je Verder i dalje bez trijumfa. Tim iz Bremena je poražen treći put u nizu pa je pretposlednji sa samo tri boda, jednim više od HSV-a koji u nedelju dočekuje Ajntraht.

21:49: Bajićeva i Jovanov zlatni na Evropskom prvenstvuReprezentativci Srbije u tekvondou Ana Bajić i Draško Jovanov osvojili su zlatne medalje na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Insbruku. Bajićeva je trijumfovala u kategoriji do 73 kilograma, dok je Jovanov bio najbolji u konkurenciji do 87 kilograma. Ovo je treća medalja srpskih tekvondoista na U21 EP u Austriji, jer je u petak bronzu osvojila Marija Perišić. Na startu EP Bajićeva je savladala špansku takmičarku Paru sa 2:0, zatim Nemicu Brendl (13:1), u polufinalu je bila bolja Francuskinje Mari Pule 8:2, a u finalu je usledila ubedljiva pobeda od 6:2 protiv Poljakinje Krzemineiecke. Jovanov se takmičio u kategoriji do 87 kilograma. On je na startu bio bolji od Španca Ernandeza sa 14:4, u borbi za medalju savladao je Slovaka Jereba sa 15:7, u polufinalu Turčina Kuruca na zlatan poen u četvrtoj rundi, dok je u finalu pobedio Supulskog sa 5:3.21:37 - Atletiko deklasirao SeviljuFudbaleri Atletiko Madrida pobedili su Sevilju sa ubedljivih 4:0 u derbiju 6. kola španske Primere. Atletiko je tako zadržao korak sa vodećom Barselonom i probio se na drugo mesti na tabeli. "Jorgandžije" su ceo posao praktično završile u prvom poluvremenu, kada su golovima Kokea i Ngueza stigle do visoke prednosti. U nastavku meča domaćin je pogocima Garsije iz penala i Himeneza potvrdio da se neće tako lako odreći titule osvojene prošle sezone.

21:23 - Šest medalja srpskih džudistaDžudo reprezentacija Srbije završila je prvi dan takmičenja na Evropskom kupu u Beogradu sa dve zlatne medalje, uz jednu srebrnu i dve bronze. Zlato su osvojili Denis Jurakić i Marko Vukićević. Srebrom se okitio Predrag Nikolajević, dok su bronzane medalje su osvojile Milica Nikolić i Tea Tintor. To je četvrti Evropski kup koji se organizuje u Beogradu.

20:55 - Remi Arsenala i TotenhemaFudbaleri Arsenala i Totenhema remizirali su rezultatom 1:1 u londonskom derbiju, koji je odigran u okviru 6. kola engleske Premijer lige. Arsenal je i dalje neporaženu, ali ima samo dve pobede pa je četvrti sa deset bodova. Još lošiji je Totenhem koji četiri kola ne zna za trijumf pa je osmi sa isto toliko osvojenih bodova. U sledećem kolu Arsenal igra još jedan gradski derbi i gostuje Čelsiju na Stamford Bridžu, dok Pevci dočekuju drugoplasirani Sautempton Totenhem je poveo u 56. minutu golom Nasera Čadlija, ali je 16 minuta pre kraja Aleks Okselejd-Čemberlendoneo bod domaćem timu.20:23 - Nova pobeda Rome u Seriji AFudbaleri Rome ostvarili su petu uzastopnu pobedu u Seriji A, pošto su u prvom meču 5. kola savladali Veronu sa 2:0. Rimljani su tek u završnici meča slomili otpor gostiju golovima Florencija u 75. i Destra u 86. minutu. Adem Ljajić je opet bio u startnoj postavi Rome, ali je zamenjen u 57. minutu. Deset minuta kasnije zamenjen je i legendarni kapiten Vučice Frančesko Toti koji je u subotu proslavio 38. rođendan. Boško Janković je igrao za Veronu do 83. minuta.20:02 - Van Gal: Runi nije želeo da to uradiMenadžer Mančeste junajteda Luj van Gal rekao je da veruje da Vejn Runi nije želeo da napravio faul za crveni karton na meču sa Vest Hemom. "Crveni đavoli" su pobedili "čekićare" sa 2:1 u 6. kolu Premijer lige, a kapiten Junajteda je zaradio isključenje pošto je namerno šutnuo Stjuarta Dauninga u 60. minutu. "Runi je trebalo da napravi profesionalni faul, možemo to tako da nazovemo. Zaista ne mislim da je Vejn želeo to tako da uradi, ali jeste, a u takvim situacijama takav faul jeste za crveni karton", istakao je Van Gal. Holandski stručnjak je istakao da je Junajted upisao veoma važnu pobedu, posebno posle razočaravajućeg poraza od Lestera pre nedelju dana. Đavoli su tada vodili sa 3:1, a na kraju su izgubili 5:3.19:33 - Liga 1: Remi PSŽ-a, Poraz MonakaFudbaleri Pari Sen Žermena i Monaka ponovo su ostali bez pobeda u francuskoj Ligi 1. PSŽ je bez Zlatana Ibrahimovića igrao samo 1:1 u Tuluzu, dok je Monako poražen od Nice sa 1:0. "Sveci" su remizirali treći put u poslednja četiri kola pa imaju 14 bodova, dva manje od lidera Marseja koji ima i meč manje. Monako je tek 12. sa četiri boda manje. Tuzluz je poveo protiv Parižana već u 8. minutu golom Ben Jadera, ali je PSŽ izjednačio u 33. preko Behabeka. Nica je do trijumfa stigla golom Eduarda u 7. minutu.

19:22 - Subotić: Bili smo bolji od ŠalkeaFudbaler Borusije iz Dortmunda, Neven Subotić izjavio je da je njegova ekipa bila bolja od Šalkea, koji je na kraju slavio sa 2:1. Srpski fudbaler je istakao da on i saigrači nisu uspeli da realizuju svoje šanse i da je to razlog poraza u Gelzenkirhenu. Igrali smo dobro u prvom poluvremenu, to nije bila sjajna igra, ali smo opet bili bolji od Šalkea. U drugom poluvremenu smo krenuli dobro, stvorili dosta šansi. Bili smo veoma, veoma opasni, ali nismo uspeli da uguramo loptu u gol, rekao je Subotić. Borusija je tako i na trećem uzastopnom meču ostala bez pobede, pa je trenutno tek deveta na tabeli, sa samo sedam isvojenih bodova.19:00 - Anćeloti: Benzema je bio ključMenadžer fudbalera Real Madrida Karlo Anćelotii ocenio je da je Karim Benzema bio ključ pobede nad Viljarealom (2:0). Golove za kraljevski klub postigli su Luka Modrić i Kristijano Ronaldo. "Ključ utakmice je bio drugi gol i Karim koji je namestio gol Ronaldu. Njegov učinak je bio značajan, čak i ako nije postigao gol. Nekad igrate i bolje kada ne dajete golove", kazao je Anćeloti. Real je trenutno, posle šest odigranih mečeva, četvrti na tabeli Primere sa 12 bodova. "Dobro je što smo pobedili u teškoj utakmici protiv tima koji je igrao dobro", zaključio je Ančeloti.18:19 - Pelegrini: Nasri će odsustvovati oko mesec danaFudbaler Mančester sitija Samir Nasri moraće naredne nedelje na operaciju prepone, zbog čega će odsustvovati oko mesec danas sa terena. "Nasrijeva povreda je veoma ozbiljna. Ja nisam doktor, ali mislim da će morati na operaciju u narednih nekolika dana i mislim da će odsustvovati oko mesec dana sa terena", rekao je trener Mančester sitija Manuel Pelegrini. Nasri je u sredu propustio utakmicu protiv Šefild Venzdeja u Kupu zbog povrede, a Pelegrini je istakao da je Francuz veoma bitan igrača za njegovu ekipu.

17:40 - Real rutinski protiv ViljarealaFudbaleri madridskog Reala pobedili su u gostima ekipu Viljareala sa 2:0 u utakmici 6. kola španske Primere. Kraljevski klub poveo je preko Luke Modrića u 32. minutu, da bi Kristijano Ronaldo samo osam minuta kasnije postavio konačnih 2:0. Izabranicima Karla Anćelotija ovo je bila četvrta uzastopna pobeda, računajući i trijumf nad Bazelom u Ligi šampiona. Navijači Mančester junajteda iznajmili su avion koji je na početku meča preletao stadion Madrigal sa porukom za najboljeg fudbalera sveta Kristijana Ronalda.17:05 - Asteras pobedio pred duel sa PartizanomFudbaleri grčkog Asterasa, protivnici Partizana u Ligi Evrope, pobedili su u gostima ekipu Platanijasa sa 1:0 u meču 5. kola nacionalnog šampionata. Strelac jedinog pogotka na utakmici u Haniji bio je Heronimo Barales u 87. minutu. Meč drugog kola C grupe Lige Evrope između Asterasa i Partizana igra se u četvrtak, 2. oktobra od 21.05 u Tripoliju.

16:30 - Katarski šeik Al Tani: Mundijal 2022. biće za pamćenjeKatarski emir šeik Tamim bin Hamad al Tani ubeđen je da će prvenstvo sveta u fudbalu 2022. biti održano u njegovoj zemlji, uprkos polemikama koje dovode u pitanje organizaciju tog takmičenja."Ubeđen sam da će Mundijal u Kataru biti jedan od najlepših u istoriji ovog takmičenja. Ljudi jednostavno ne mogu da shvate da jedna mala arpaska, muslimanska zemlja može da organizuje takav događaj", rekao je Al Tani.

15:45 - Olimpijsko druženje Divca sa pančevacim osnovcimaOlimpijsko druženje u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije i Vojvođanske banke održano je na platou ispred Gradske uprave Pančeva.Deca od četvrtog do šestog razreda pančevačkih osnovnih škola imala su priliku da se takmiče u tradicionalnim sportskim igrama, a podršku im je pružio proslavljeni košarkaš i predsednik Olimpijskog komieta Srbije, Vlade Divac.Za sve učesnike, pored sportskog nadmetanja, organizovan je i edukativni kviz putem koga su mogli da provere koliko poznaju činjenice o Olimpijskim igrama

15:19 - Perdju ne brine za budućnostMenadžer Njukasla Alen Perdju nije zabrinut za svoju budućnost na klupi tog premijerligaša, upskos medijskim napisima koji tvrde da vlasnik kluba Mark Ešli razmišlja da ga otpusti. Ešli je izjavio da će Perdju otići iz kluba, ukoliko pretrpi poraz u ponedeljak protiv Stouka. Njukasl je trenutno na dnu tabele bez pobede u pet utakmica. "Da je taj intervjuu urađen na ozbiljan način, verovatno bih bio mnogo zabrinutiji", rekao je Perdju. On je ipak, priznao da je pod pritiskom zbog loših rezultata već nedeljama.

14:54 - Liverpul nudi 50 miliona evra za BenzemuČelnici Liverpula pokušaće u januaru da angažuju napadača Reala i francuskog reprezentativca Karima Benzemu. Navodi se da je Benzema ponovo na listi želja Brendana Rodžersa, kao i da su Redsi spremni da izdvoje 50 miliona evra za transfer francuskog napadača. Liverpul računa na to da je Benzema nezadovoljan u Realu iako je u avgustu produžio ugovor sa Madriđanima, a glavni razlog je što nema osigurano mesto u startnoj postavi. Liverpul je i ranije bio zainteresovan za Benzemu, ali do dogovora nije došlo.14:30 - Trener Viljareala: CR7 je kompletniji i bolji od MesijaTrener fudbalera Viljareala Marselinjo smatra da je Kristijano Ronaldo kompletniji igrač od Lionela Mesija. On je istakao da su njih dvojica najbolji igrači sveta, ali je malu prednost dao Portugalcu. "Kada se sve uzme u obzir Kristijano je najbolji na svetu. On je bolji od Mesija jer može da igra veoma dobro sa obe noge, a mnogo je bolji u igri glavom. Kompletniji je, ima više mogućnosti. Mesi ima veći problem da postiže golove desnom nogom, a nije dominantan ni u vazduhu", rekao je Marselinjo.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

14:10 - Evrokup: Partizan u četvrtom šeširuKošarkaši Partizana nalaze se u četvrtom šeširu uoči žreba za Evrokup, koji će biti održan u ponedeljak, 29. septembra. Drugo po jačini evropsko takmičenje biće podeljeno u dve konferencije, istočnu i zapadnu. Crno-beli će u prvoj fazi igrati ekipama iz Grčke, Litvanije, Rusije, Turske, Poljske, Crne Gore, Slovenije, Izraela, Letonije, Mađarske i Rumunije. Prva faza Evrokupa igra se od 14. oktobra do 17. decembra.Istočna konferencija Prvi šešir: Himki, Lokomotiva, Lijetuvos RitasDrugi šešir: Banvit, Bešiktaš, Pinar KaršijakaTreći šešir: Budućnost, Zenit, VolgogradČetvrti šešir: Partizan, Riga, VentspilsPeti šešir: Hapoel, Olimpija, StelmetŠesti šešir: PAOK, Asesoft, Solnok

Zapadna konferencija Prvi šešir: Nimburk, Kantu, BambergDrugi šešir: Saragosa, Sevilja, Gran KanarijaTreći šešir: Ostende, Roma, Ređo EmilijaČetvrti šešir: Asvel, Šarloa, StrazburPeti šešir: Pariz, Nansi, DižonŠesti šešir: Artland, Oldenburg, Bon13:55 - Jorovićeva na prvom WTA turniruMlada srpska teniserka Ivana Jorović potvrdila je da će učestvovati u kvalifikacijama za WTA turnir u Luksemburgu. Ona je istakla da se učešće na takmičenju u Luksemburgu neće mnogo razlikovati od ostalih i da ima iskustva sa fjučersima. "Da, ovo mi je prvi WTA turnir, ali ne ulazim bez iskustva u takmičenjima u seniorskoj konkurenciji. Igrala sam na fjučersima sa nagradnim fondom od 25. i 50.000 dolara i osvojila četiri titule iz fjučers serije. Svakako da ima razlike između juniorskog i seniorskog tenisa, ali sam se veoma brzo prilagodila. U juniorskoj konkurenciji igračice nemaju tu energiju i borbenost, lako se i brzo predaju“, rekla je Jorovićeva.13:35 - Zamorano pred bankrotomBivši kapiten reprezentacije Čilea Ivan Zamorano suočen je sa velikim finansijskim problemima. Bivši fudbaler Reala investirao je novac u izgradnju novog sportskog kompleksa u Santijagu i zbog toga je morao da podigne prilično veliki kredit. Procena je da Zamorano duguje oko 2,5 miliona evra. "Preživljavam ne baš najbolja vremena, ali verujem da će se situacija normalizovati. Ja sam preduzetnik, ali moj cilj nije da se bogatim, već da Čileu ostavim nešto u nasleđe i da doprinesem razvoju sporta i socijalnim projektima", rekao je Zamorano.

13:12 - Van Gal: Fudbaleri se još navikavaju na moje metodeMenadžer Mančester junajteda Holanđanin Luj van Gal ocenio je da su loši rezultati njegovog tima možda posledica prevelikog broja informacija koje je preneo igračima. Holandski stručnjak je od dolaska u klub promenio formaciju tima sa sistema 3-4-1-2, na 4-3-1-2, a napravio je još nekoliko izmena u timu. Junajted je u Premijer ligi od pocetka sezone ostvario samo jednu pobedu od pet mečeva, a poslednji poraz bio je protiv Lestera prošlog vikenda sa 5:3. "Fudbaleri se još navikavaju na moje metode. Dali smo igračima dosta toga da nauče i potrebno je vreme da usvoje sve te informacije", reao je Van Gal.

12:43 - Nikola Vujadinović trenira sa PartizanomIskusni štoper Nikola Vujadinović od petka trenira sa Partizanom. On je trenutno bez angažmana, a treniraće sa Partizanom i održavati formu. Vujadinović, koji je rođen 1986. godine u Beogradu, bio je član mlađih kategorija Crvene zvezde, a u karijeri je nastupao za Rad, Zetu, pirotski Radnički, CSKA iz Sofije, Udineze, Unireu iz Alba Julije, Aberdin, Javor i Šturm iz Graca. Igrao je za mladu reprezentaciju Crne Gore, ali nije nastupao za seniorsku selekciju ove zemlje.

12:15 - Van der Brom menja Van Bastena na klupi AZ AlkmaraHolandski fudbalski prvoligaš Az Alkmar postavio je Jona van den Broma za novog trenera, umesto Marka van Bastena koji se povukao zbog zdravstvenih problema. Den Brom, koji je poslednji put bio angažovan kao trener belgijskog šampiona Anderlehta - da bi na tom mestu dobio otkaz u martu, usmeno se dogovorio sa čelnicima Alkmara o preuzimanju tima, a ugovor će biti potpisan u narednim nedeljama. Den Brom neće biti na klupi na današnjem gostovanju Den Hagu, na kojem će ekipu predvoditi Denis Har i Van Basten. Holandski trener je bivši igrač Ajaksa i Istanbulspora, a u karijeri je dva puta igrao za holandsku reprezentaciju, dok je kao trener bio angažovan u Den Hagu, Viteseu i Anderlehtu, sa kojim je 2013. osvojio titulu šampiona Belgijje.

11:46 - Enrike: Ne smemo biti predvidiviTrener Barselone Luis Enrike izjavio je da njegova ekipa ne sme biti predvidiva ukoliko želi da izbegne kikseve poput onog u Malagi. Barselona je sa Malagom igrala bez golova, a da tom prilikom nije uspela da uputi udarac u okvir gola. "Moj posao je da poboljšavam mogućnosti ekipe iz utakmicu u utakmicu. Iako ne možemo da rešimo određene probleme, moj posao je da nađem rešenje. Morate čestitati protivnicima, a mislim da će Granada pokušati da uradi isto što i Malaga (koristeći defanzivnu taktiku), ali to nije lako poput jednostavnog pritiskanja tastera. Pokušaćemo da ne budemo predvidivi, ali osim Atletik Bilbaa koji nas je pritiskao, svi ostali protiv nas igraju isto ove sezone - pozicioniraju se skroz nazad i konstantno se brane", rekao je Enrike.

11:25 - Kvitova osvojila turnir u VuhanuČeška teniserka Petra Kvitova osvojla je titulu na WTA turniru u Vuhanu, pošto je u finalu savladala Kanađanku Eženi Bužar sa 6:3, 6:4. Kvitovoj je ovo treća titula od početka godine, kojom je obezbedila mesto na završnom turniru osam najboljih teniserki u Singapuru, od 17. do 26. oktobra. U konkurencji dublova, Švajcarkinja Marina Hingis i Italijanka Flavija Peneta slavile su protiv Kare Blek iz Zimbabvea i Francuskinje Karolin Garsije sa 6:4, 5:7, 12:10.

11:01 - Van Gal: Neću da kupim nijednog štoperaMenadžer Mančester junajteda Luj van Gal izjavio je da nema nameru da kupi nijednog odbrambenog igrača. "Moja briga nikada nisu godine i iskustvo, moja briga je profil igrača. Morate se adaptirati profilu, a ja neću kupovati igrače koji ne odgovaraju istom", rekao je Van Gal i dodao: "Ima mnogo defanzivaca na ovom svetu, ali ja ne želim da kupim nijednog. Želim da kupim one koji odgovaraju profilu, zato ono što ja volim i godine nisu toliko važne".10:45 - Mesut Ozil ima ritual pre svake utakmiceFudbaler Arsenala Mesut Ozil otkrio je da ima ritual pre svake utakmice.

http://www.youtube.com/watch?v=WNGSN_wDYw8

10:32 - Predsednik ACF podržao BlateraPredsednik Azijske fudbalske konfederacije (ACF) šeik Salman bin Ebrahim Al Kalifa podržao je predsednika FIFA Sepa Blatera za ponovni izbor na tu funkciju. Blater je juče na sastanku Izvršnog komiteta FIFA potvrdio da će se kandidovati za peti mandat na mestu lidera FIFA, na izborima koji će biti održani u maju 2015. "Blater je u velikoj meri doprineo razvoju azijskog fudbala kroz različite programe FIFA", rekao je Al Kalifa i dodao da postoji "dinamična veza izmedu FIFA i AFC, otkako je Blater na čelu svetske fudbalske organizacije". Jedini protivkandidat Blateru na izborima koji će biti održani 29. maja je 56. godišnji Francuz Žerom Šampanj.10:15 - Nasri pauzira mesec danaFudbaler Mančester sitija Samir Nasri mogao bi da pauzira mesec dana zbog povrede prepona. Francuz se povredio na poslednjem treningu građana, a neće biti sigurno u timu u današnjem meču protiv Hala. "On će možda da bude i operisan narednih dana. Nisam doktor, ali mislim da na njega nećemo moći da računamo narednih mesec dana. Trenirao je, ali nije bio 100 odsto spreman. Doktor je odlučio da je operacija najbolja opcija. On je važan igrač za nas, neće biti jednostavno bez njega, ali ne želimo da nam povreda bilo kojeg igrača bude izgovor", rekao je Pelegrini.

Foto: AP
Foto: AP

10:05 - Krajinović zaustavljen u kvalifikacijamaSrpski teniser Filip Krajinović nije uspeo da se plasira u glavni žreb ATP turnira iz Serije 500 u Pekingu. Krajinović je u drugom kolu kvalifikacija poražen od Litvanca Ričardasa Berankisa, rezultatom 6:4, 6:2. Turnir u Pekingu igra se za nagradni fond od 2.500.470 dolara.09:45 - Jovanovski eliminisana u PekinguSrpska teniserka Bojana Jovanovski nije uspela da se plasira u drugo kolo WTA turnira u Pekingu. Jovanovski je na startu turnira u glavnom gradu Kine poražena od Romine Oprandi iz Švajcarske 2:0, po setovima 6:2, 6:4. Turnir u Pekingu igra se za nagradni fond od 5.427.105 dolara.09:30 - Luis Enrike: Suarez nije debeoTrener Barselone Luis Enrike demantovao je da se Luis Suarez ugojio. Pojedini mediji preneli su da je Suarez ima višak kilograma pošto nije igrao skoro tri meseca. On je odigrao prijateljski meč za B tim katalonskog kluba protiv mlade selekcije Indonezije, a postigao je dva gola. Međutim, on navodno nije u pravoj formi, a procurila je informacija da je glavni razlog za to višak kilograma. "Suarez ima višak kilograma? Nije tačno, to su samo medijske priče. On ima normalnu težinu, takav je bio i u Liverpulu", rekao je Enrike.09:11 - UEFA istražuje i MonakoEvropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je istragu protiv Monaka zbog kršenja pravila o finansijskom fer-pleju. Monako je jedan od sedam klubova koji je zabeležio deficit od blizu 45 miliona evra između 2011. i 2014. godine. "Nakon objavljivanja istrage UEFA u četvrtak o finasijskom fer-pleju, među onima čiji je deficit iznad dozvoljene granice uračunat je i Monako. Klub želi da pojasni da je ovo obaveštenje normalno i da je predvideo ovakve mere. To još jednom potvršuje promenu investicione strategije kluba, kako bi pozitivno odgovorili standardima zahtevanim finansijskim fer-plejom. Monako će dostaviti dodatne informacije i poštovati pravila utvrđena od Evropskog tela", objavljeno je na sajtu Monaka.08:46 - Odbojkašice Srbije danas igraju protiv KanadeŽenska odbojkaška reprezentacija Srbije igra danas protiv Kanade utakmicu četvrtog kola Grupe B na Svetskom prvenstvu u Italiji. Utakmica Srbije i Kanade igra se od 17 časova u Trstu. Ekipa Zorana Terzića je obezbedila plasman u drugu fazu, ali će pokušati da pobedi, kako bi prenela što veći broj bodova za nastavak takmičenja. Srbija je druga na tabeli sa osam bodova i ima bod manje od Brazila, sa kojim će u nedelju od 20 časova igrati za prvo mesto u Grupi B. Kanada je na pretposlednjem, petom mestu sa tri boda.08:28 - Gvardiola želi Mesuta OzilaTrener fudbalera Bajerna Pep Gvardiola želi da angažuje igrača Arsenala i nemačkog reprezentativca Mesuta Ozila. Čelnici Bajerna odvojili su pozamašnu novca za ovaj transfer, a Ozil bi bi u nemački klub došao na insistiranje Gvardiole, koji smatra da bi Ozil bio veliko pojačanje. Transfer bi mogao da bude realizovan na kraju sezone.08:15 - Košarkašice Srbije počinju SP mečom protiv AngoleTakmičenje na Svetskom prvenstvu za košarkašice u Turskoj počinje danas, a reprezentacija Srbije u prvom kolu Grupe D igra protiv Angole. Košarkašice Srbije od 18.15 u Istanbulu igraju protiv Angole, utakmicu prvog kola Grupe D. U toj grupi takmiče se još aktuleni svetski šampion selekcija SAD i Kina. U drugom kolu, u nedelju od 20.30, Srbija igra protiv SAD, a u trećem, u utorak od 13.15, protiv selekcije Kine.08:00 - PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track