BLOG UŽIVO: Vojvodina preuzela prvo mesto na tabeli
Foto: Fkvojvodina.rs

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Vojvodina preuzela prvo mesto na tabeli

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu

23:43 - Anćeloti nudi 25 miliona evra za PastoreaTrener fudbalera Reala Karlo Anćeloti planira u zimskom prelaznom roku da angažuje napadača Pari Sen Žermena Havijera Pastorea. Anćeloti je spreman da ponudi Realu 25 miliona evra za Pastorea. On je u dosadašnjem delu sezone odigrao osam utakmica za PSŽ i zabeležio tri asistencije. Pastore je u PSŽ stigao 2011. godine iz Palerma.23:22 - Tesan poraz Metalca u PodgoriciKošarkaši Budućnosti pobedili su u Podgorici ekipu Metalca 65:61 (17:12, 17:26, 12:12, 19:11) u meču prvog kola regionalne ABA lige. Zadar je na svom terenu bio bolji od Igokee 68:61. Partizan je ranije danas u gostima pobedio Solnok 60:55, dok je Mega Vizura u Sremskoj Mitrovici posle produžetka nadigrala MZT 103:95. Krka je bila bolja od Cedevite 80:72. Zvezda je u petak u Beogradu pobedila Levski 85:55, a Olimpija je u Zagrebu bila bolja od Cibone 85:80.

23:05 - Vaterpolisti Vojvodine osvojili bod u KotoruVaterpolisti novosadske Vojvodine remizirali su večeras u Kotoru sa Primorcem 6:6 (2:2, 2:2, 1:2, 1:0) u utakmici prvog kola B regionalne lige. Od predstavnika Srbije sutra će se u derbiju grupe A na beogradskoj Banjici od 17.15 sastati Partizan i Radnički iz Kragujevca. Četvrti srpski predstavnik u regionalnom takmičenju, Crvena zvezda bila je slobodna u prvom kolu B grupe.

22:45 - Milan nadigrao KjevoFudbaleri Milana pobedili su na svom terenu Kjevo 2:0 u meču petog kola italijanske Serije A. Golove za Milan postigli su Muntari u 55. i Honda u 78. minutu. Milan je trenutno četvrti sa 11 bodova, dok je Kjevo u donjem delu tabele sa 4.

http://www.youtube.com/watch?v=B45VmTFusoo

22:35 - Gvardiola: Igramo sve bolje i boljeTrener fudbalera Bajerna Pep Gvardiola rekao je da njegova ekipa igra sve bolje kako sezone odmiče i istakao da veruje u uspeh u bici za trofeje. Bavarci su danas kod kuće deklasirali Hanover sa 4:0 u sedmom kolu Bundeslige i učvrstili se na liderskoj poziciji na tabeli. "Nije bilo lako, Hanover je imao petoricu igrača u veznom redu. Dali smo četiri gola, a mogli smo još više. Igramo sve bolje i zbog toga sam veoma srećan", rekao je Gvardiola. Danas su po dva pogotka za Bavarce postigli Robert Levandovski i Arjen Roben. Posle sedmog kola Bundeslige ekipa Bajerna ima 17 bodova, četiri više od drugoplasiranog Hofenhajma.

22:10 - Španija i SAD u finalu SPKošarkašice Španije i SAD igraće u finalu Svetskog prvenstva u Turskoj. Španija je u polufinalu nadigrala Tursku 66:56, dok je selekcija SAD-a nadigrala Australiju 82:70. U nedelju od 13,00 sati za sedmo mesto na SP igraće Srbija i Francuska, a za peto od 15,15 Kina i Kanada. Za bronzu od 18,00 sati sastaće se Turska i Australija, a od 20,15 za zlato Španija i SAD.21:55 - Luis Enrike: Zadovoljan sam pobedomTrener fudbalera Barselone Luis Enrike izjavio je da je zadovoljan intenzitetom igre svog tima u pobedi nad Rajo Valjekanom. Katalonci su golovima Lionela Mesija i Nejmara u prvom poluvremenu ostvarili šestu pobedu u Primeri. "Snažno smo počeli, igrači su igrali sa pravim intenzitetom, prezadovoljan sam. Igrali smo protiv teškog rivala koji vrši visok pritisak. Čest je trenirati igrače koji su na ovom nivou", rekao je Enrike i dodao: "Znali smo koliko su igrači Raja hrabri, a to se stavlja u određenu poziciju. Uspeli smo da napravimo završni pas i pobeda nas je ojačala. Ne zanima me sadašnja statistika, već ona na kraju sezone".21:35 - Rodžers: Velika pobeda za nasMenadžer Liverpula Brendan Rodžers bio je prezadovoljan pobedom nad VBA 2:1 u sedmom kolu Premijer lige. "Morali smo da pokažemo karakter, igrači su sjajno reagovali, a mnogo nam je pomogla i publika, koja je shvatila šta nam je potrebno. Ovo je velika pobeda za nas", rekao je Rodžers. Liverpul je pre nekoliko nedelja sjajnom pobedom nad Totenhemom najavio velike domete, ali je potom usledio veliki pad u igri. "Potencijal smo pokazali protiv Totenhema (3:0), a kada nam se vrate poređeni igrači (Danijel Staridž, Džo Alen) bićemo još bolji. Bilo je teško jer smo tokom leta ostali bez vrhunskog napadača, kojem smo morali da pronađemo zamenu. Bićemo bolji kako prolazi vreme", istakao je Rodžers.

21:16 - Mega vizura pobedila posle produžetka Košarkaši Mega Vizure pobedili su u Sremskoj Mitrovici posle produžetka ekipu MZT-a iz Skoplja sa 103:95 (25:14, 16:13, 23:30, 20:26, 19:11) u prvom kolu Jadranske lige. Sjajnu partiju za domaći tim pružili su Nikola Jokić i Nenad Miljenović. Jokić je postigao 27 poena i uhvatio 15 lopti, a Miljenović je dao 26 poena i podelio 10 asistencija. Marko Simonovski predvodio je makedonsku ekipu sa 28 poena, a Uroš Lučić postigao je 18. Ekipa Mega Vizure u sledećem kolu u sredu gostuje u Sofiji debitantu u regionalnom takmičenju, Levskom.

21:05 - Vojvodina preuzela prvo mesto na tabeliFudbaleri Vojvodine novi su lideri Superlige Srbije, pošto su večeras u Novom Sadu savladali Novi Pazar sa 1:0 u meču sedmog kola. Novosađani sada imaju bod više od Crvene zvezde i tri od Partizana koji ima dve utakmice manje od oba rivala. Ekipa Vojvodine večeras je do trijumfa došla zahvaljujući pogotku Slobodana Novakovića u 53. minutu.

20:50 - Ajntraht pobedio KelnFudbaleri Ajntrahta iz Frankfurta pobedili su na svom terenu Keln sa 3:2, u utakmici sedmog kola Bundeslige i popeli se na peto mesto na tabeli. Keln je poveo u 15. minutu golom Marsela Risea, a posle toga dva gola postigao je Aleksander Mejer, u 44. minutu i 55. minutu. Jonas Hektor izjednačio je u 65. minutu, a pobedu domaćima doneo je Kevin Vimer autogolom u 79. minutu. Posle druge uzastopne pobede u prvenstvu, a treće ukupno, Frankfurt zauzima peto mesto na tabeli sa 12 bodova, a Keln je 14. sa šest bodova. Šampion Nemačke Bajern iz Minhena pobedio je ranije danas Hanover sa 4:0, a Borusija iz Dortmunda izgubila je od Hamburga sa 0:1. 20:25 - Terzić: Nadam se da ćemo izvući pouke iz porazaSelektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da se nada da će njegova ekipa izvući pouke iz današnjeg poraza od selekcije SAD na Svetskom prvenstvu i da će u predstojećem meču protiv Rusije odigrati mnogo pametnije. Odbojkašice Srbije izgubile su u Veroni od SAD sa 0:3 u setovima (22:25, 20:25, 22:25), u utakmici trećeg kola Grupe F na Svetskom prvenstvu u Italiji. "Nažalost, kada se u utakmicu uđe sa zaista velikim motivom a ne hladne glave, onda to izgleda ovako na terenu. Ovaj poraz nema preterano veliki značaj, sutrašnja utakmica protiv Rusije je važnija. Nadam se da ćemo svi izvući pouke iz ovog meča i odigrati mnogo pametnije, sa istim motivom i istom energijom", rekao je Terzić.20:05 - Verona pobedila Kaljari 1:0Fudbaleri Verone pobedili su na svom terenu Kaljari sa 1:0 u petom kolu Serije A i tako došli na peto mesto tabele. Uzbudljiv meč u brzom tempu rešen je tek u 89. minutu, kada je Panajotis Tahcidis šutem s više od 20 metara savladao Alesija Kranja. Veroni je ovo treća pobeda i sada ima 11 bodova. Kaljariju je ovo četvrti poraz i ostao je u donjem delu tabele. Kasnije danas igra se Milan-Kjevo, a ostali mečevi petog kola na programu su sutra.19:58 - Zvezda remizirala sa VoždovcemFudbaleri Crvene zvezde i Voždovca igrali su 2:2 u meču 8. kola Superlige Srbije.

19:38 - Marsej ne da prvo mestoFudbaleri Olimpika iz Marseja pobedili su večeras u gostima ekipu Kaena sa 2:1 u utakmici devetog kola prvenstva Francuske i učvrstili se na liderskom mestu na tabeli. Pogodak vredan tri boda postigao je najbolji strelac Marseja Andre Pjer-Žinjak u 90. minutu. Prethodno gosti su poveli preko Žaka Aleksisa-Romaa u 74. minutu, a izjednačio je Jurondu Musavu King u 84. minutu. Klub iz Marseja sada ima 22 boda, pet više od drugoplasiranog Bordoa, koji je sinoć poražen protiv Remsa.

19:29 - Krka pobedila CedevituKošarkaši Krke pobedili su danas u Novom Mestu Cedevitu sa 80:72 (21:24, 17:23, 22:8, 20:17) u prvom kolu Jadranske lige. Krku je do trijumfa nad vicešampionom lige i Evroligašem došla najviše zahvaljujući sjajnom plejmejkeru Malkomu Reju Armstedu, koji je postigao 31 poen. Najefikasniji u Cedeviti bio je Miro Bilan sa 13 poena.19:19 - Basta zbog povrede ne igra protiv Jermenije i AlbanijeFudbaler Lacija Dušan Basta zbog povrede lista noge neće biti na raspolaganju selektoru Srbije Diku Advokatu na startu kvalifikacija za EP 2016. godine. Basta će zbog povrede odsustvovati sa terena naredne četiri nedelje. Srbija će 11. oktobra odigrati prvi meč kvalifikacija protiv selekcije Jermenija u gostima, a tri dana kasnije na stadionu Partizana dočekuje Albaniju.

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

18:50 - Vejd: Lebron i ja smo prijatelji

Kapiten košarkaša Majamija Dvejn Vejd izjavio je da je ostao prijatelj sa Lebronom Džejmsom, koji se posle četiri godine u Hitsima vratio u Klivlend. "Kada bi otišao u Klivlend, išli bi u bioskop. Kada bi on došao ovde, družili bi se isto. Kada smo na parketu, tada smo rivali. Takmičiće mo se dok možemo da hodamo, ali smo posle utakmice prijatelji. To je više od košarke", rekao je Vejd i dodao: "Igrali smo finale četiri godine u nizu i to je sve što smo želeli. Ali ponekad tokom tog puta nije bilo zabavno. Mislim da je sada vreme kada želim da uživam u igri. Kada si tako uspešan, kada osvojiš tri titule, potreban ti je novi razlog za igru. Ja želim da budem sposoban da pomognem saigračima i uživam". 18:25 - Krunić: Pobeda za samopouzdanje JagodineTrener fudbalera Jagodine Simo Krunić rekao je da je pobeda protiv Borca iz Čačka, u osmom kolu Super lige Srbije veoma značajna za samopouzdanje njegove ekipe, koje je bilo poljuljano zbog loših rezultata u prethodnim utakmicama Jagodina je na svom terenu pobedila Borac iz Čačka sa 2:0, golovima Đorđa Šušnjara u sedmom i Milana Đurića u 53. minutu utakmice. "Igrači su dali sve od sebe, prvi gol nam je mnogo pomogao jer smo poveli u ranoj fazi utakmice. Posle toga je bilo lakše, kontrolisali smo utakmicu. Psihički nismo bili u dobroj situaciji, imali smo neugodan poraz u Novom Pazaru, a protiv Napretka smo imali polovičan rezultat, u nedavnim utakmicama", rekao je Krunić posle utakmice.

17:58 - Valensija pregazila AtletikoFudbaleri Valensije su danas na svom terenu savladali aktuelnog prvaka Španije, Atletiko iz Madrida sa 3:1 u sedmom kolu Primere. "Slepi miševi" poveli su u šestom minutu autogolom Mirande, a samo 60-ak sekundi kasnije prednost raspoloženog domaćina duplirao je Andre Gomes. Već u 13. minutu bilo je 3:0 za ekipu Valensije, a mrežu gostiju pogodio je defanzivac Nikolas Otamendi. Poraz Madriđana donekle je ublažio hrvatski internacionalac Mario Mandžukić pogotkom u 29. minutu. Meč je mogao da bude i neizvesniji, ali u 45. minutu Giljerme Sikera nije iskoristio penal za Atletiko, pa je šampion Španije morao da se pomiri sa porazom, prvim u Primeri ove sezone.

17:39 - Meklaren nije potpisao ugovor sa vozačimaEkipa F1 Meklaren saopštila je da još nije potpisala ugovore sa vozačima za sledeću sezonu, uprkos spekulacijama da će angažovati Fernanda Alonsa iz Ferarija. Red Bul je ranije saopštio da će četvorostruki uzastopni šampion Formule jedan Sebastijan Fetel napustiti ekipu, a mediji spekulišu da će Nemac preći u Ferari, odakle bi Alonso mogao da pređe u Meklaren. "Pitanje o vozačima za sledeću sezonu je neizbežno. Svi o tome pričaju... Za sada nismo potpisali ugovore sa vozačima", rekao je direktor Meklaren Grupe Ron Denis. Vozačima Meklarena Džensonu Batonu i Kevinu Magnusenu na kraju sezone ističu ugovori sa ekipom.17:14 - Božović preuzeo LokomotivuRuski fudbalski klub Lokomotiva iz Moskve imenovao je Miodraga Božovića za novog trenera. Lokomotiva je bila bez trenera od prošlog meseca, kada je Leonid Kučuk "oslobođen dužnosti" zbog loših rezultata. Kučuk nije zvanično otpušten, odnosno još je pod ugovorom, pa će 46-godišnji crnogorski trener Miodrag Božović preuzeti ekipu kao privremeni trener. Božović je krajem septembra podneo ostavku u Rostovu, a pre toga vodio je Amkar, FK Moskvu i Dinamo iz Moskve. Posle devet utakmica u ruskom prvenstvu Lokomotiva ima 12 bodova i zauzima deveto mesto na tabeli.16:58 - OFK Beograd pregazio SremFudbaleri OFK Beograda pobedili su na svom terenu ekipu Srema 4:0 u meču 8. kola Superlige Srbije. Golove za "romantičare" postigli su Dražić u 18. i 48, Jovanović u 38. i Paločević u 49. Jagodina je na svom terenu bila bolja od Borca 2:0 golovima Šušnjara u 7. i Đurića u 54. Rad je u Kragujevcu bio bolji od Radničkog 3:0. Pogotke za "građevinare" dali su Simić u 26, Rodić u 72. i Jelić u 88. minutu. Radnički je u Nišu pobedio Čukarički 2:1. U listu strelaca kod Nišlija upisali su se Pavlović u trećem i Đilas u 55. minutu, dok je jedini gol za goste dao Mandić u 92. minutu. Na meču Spartak - Napredak nije bilo golova.

16:45 - Gvardiola: Basti će se vratiti Trener Bajerna Pep Gvardiola rekao je da ne zna kada će se Bastijan Švajnštajger vratiti na teren. Švajnštajger nije igrao još od Svetskog prvenstva u Brazilu, pošto se još uvek oporavlja od povrede levog kolena. Novi kapiten "pancera" će propustiti predstojeće mečeve kvalifikacija za EURO 2016, protiv Poljske i Irske. "Basti će se vratiti", rekao je Gvardiola. Gvaridola je dodao da nema pritiska i da se neće ubrzavati njegov povratak. Trener Bajerna je dodao i da Franku Riberiju takođe treba više vremena kako bi se vratio posle povrede levog kolena.

16:20 - Garsija: Roma ide na pobedu protiv JuventusaTrener Rome Rudi Garsija rekao je da će njegov tim ići na pobedu protiv Juventusa u derbi meču šestog kola Seriji A, uprkos velikim problemima sa povredama igrača. Francuski trener za sutrašnji meč neće moći da računa na Danijelea De Rosija, Davidea Astorija, Morgana De Sanktisa i Leandra Kastana. "Uvek težim ka najvišim ciljevima i u Torinu ćemo igrati ofanzivno. Roma u svaki meč ulazi da pobedi, što se videlo na utakmici protiv Mančester Sitija u Ligi šampiona. Juventus je jak tim, ali želim da imamo što veći posed lopte. Povrede nas remete, ali verujem da ćemo se zadržati na vrhu posle meča", rekao je Garsija. On je istakao da najveća opasnost rimskom klubu preti od napadača Karlosa Teveza, koji je postigao šest golova na startu sezone u svim takmičenjima.

16:06 - Murinjo: Fabregas sada voli Čelsi Menadžer Čelsija Žoze Murinjo rekao je da bivši fudbaler Arsenala Sesk Fabregas sada voli Čelsi. Španac je bio kapiten Arsenala pre nego što je prešao u Barselonu, odakle je ovog leta stigao na Stamgord Bridž. "Fabregas nikada nije izgubio poštovanje za klub koji ga je doveo kao klinca i napravio od njega vrhunskog igrača. Arsenal ga je napravio. Ja ne bih bio srećan kada bi mi rekao da ga ne zanima Arsenal jer je sada u Čelsiju, ali mislim da on sada voli Čelsi. Veoma je srećan ovde. To se vidi i po načinu na koji igra. Ako biste ga sada pitali da li se kaje što je došao, siguran sam da bi rekao ne", rekao je Murinjo. Uoči derbija između Čelsija i Arsenala oglasio se i Arsen Venger koji je otkrio da je Fabregas letos želeo da sevrati u Arsenal.15:43 - Tabarez: Suarez se nije ugojioSelektor Urugvaja Oskar Tabarez odbacio je tvrdnje španskih medija da se Luis Suarez ugojio. Novi napadač Barselone debotivaće krajem oktobra kada mu ističe četvoromesečna suspenzija zbog ujedanja Đorđa Kjelinija. Tabarez je istakao da Barselona ne bi kupovala debelog igrača. "Ja ne mogu da zamislim da bi klub kao što je Barselona kupio debelog igrača. On je u najboljim fudbalskim godinama, prevazišao je greške, ima sve potrebno za uspeh", rekao je Suarez.15:10 - Berdih drugi finalista turnira u Pekingu Češki teniser Tomaš Berdih plasirao se u finale ATP turnira u Pekingu, pošto je u drugom polufinalu savladao Slovaka Martina Kližana sa 2:0, po setovima 6:4, 6:1. Berdihov protivnik u finalu biće najbolji teniser sveta i branilac titule Novak Đoković, koji je nešto ranije savladao Škota Endija Mareja sa 6:3, 6:4. Finale je na programu u nedelju. 14:40 - Srpske košarkašice poražene od Kine Ženska košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od Kine sa 85:69 (32:22, 11:14, 21:20, 21:13), u utakmici za plasman od petog do osmog mesta na Svetskom prvenstvu u Turskoj. Izabranice selektora Marine Maljković nisu uspele da se oporave od četvrtfinalnog poraza od Turske (62:61). Najefikasnija u poraženom timu bila je Milica Dabović sa 12 poena, 11 je postigla njena sestra Ana, dok je poen manje ubacila Jelena Milovanović. Reprezentaciju Srbije u nedelju od 13 časova očekuje borba za sedmo mesto u kome će se sastati sa poreženim iz meča Kanada - Francuska.13:59 - Kružna trka ponovo na UšćuTradicionalna kružna trka automobila za Veliku nagradu Beograda održaće se u nedelju na Ušću posle šestogodišnje pauze. Na trci će učestvovati 80 vozača u različitim kategorijama i biće bodovana za plasman otvorenog i nacionalnog šampionata Srbije i Bosne i Hercegovine. Direktor trke, koja je dugačka 22 kruga po 2.310 metara, Momčilo Milojković, rekao je da je staza dobila sve neophodne dozvole za održavanje. Start trke zakazan je za nedelju u 12 sati. 13:36 - Vest Hem dodatno kažnjava Džejmsa Tomkinsa Vest Hem je saopštio da će Džejmsa Tomkinsa, koji je novčano kažnjen zbog napada na policajca, dodatno kazniti društveno korisnim radom. Tomkins (25) je prošle nedelje kažnjen pred sudom u Londonu sa 4.500 evra zbog napada na policajca, pijanstva i remećenja javnog reda i mira u decembru prošle godine. Vest Hem je odlučio da će Tomkinsu prikladnija kazna biti društveno koristan rad, uključujući rad sa mladim fudbalerima invalidima u lokalnoj zajednici. "To što će raditi za zajednicu za njega je veća kazna. nego da smo ga kaznili novčano", rekao je menadžer Sem Olerdajs.13:25 - Šarapova preslišala Anu IvanovićSrpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da se plasira u finale WTA turnira u Pekingu. Ivanovićeva je u polufinalu poražena od Ruskinje Marije Šarapove sa 0:6, 4:6, posle 90 minuta igre. To je bio 13. međusobni okršaj dve najlepše teniserke sveta, i deveta pobeda Šarapove, koja će u finalu igrati protiv Čehinje Petre Kvitove.12:41 - Fetel: Došlo je vreme da napustim Red Bul Četvorostruki šampion Formule 1 Nemac Sebastijan Fetel rekao je da je odluku da napusti Red Bul nije doneo zbog loših rezultata ove sezone. Fetel nije zabeležio nijednu pobedu i posle 14 trka nalazi se na petom mestu u generalnom plasmanu. "Sve što smo postigli, ostvarili smo zajedno. Sezona nije krenula kako smo oocekivali, međutim ova odluka nije posledica trenutnih rezultata, već nečeg drugog. Dođe vreme u životu kada vam je potrebno nešto više i takvu priliku ne smete da propustite", izjavio je Fetel u Japanu i dodao da ekipu Red Bula napušta u dobrim odnosima. Fetel je 2009. došao u Red Bul i sa tim timom četiri godine zaredom osvojio titule svetskog prvaka Formule 1.12:00 - Lejkersi ponovo kubure sa povredamaKošarkaš Los Anđeles Lejkersa Nik Jang povredio je palac dese ruke. Jang je potpuno pokidao ligament desnog palca i velika I najverovatnije će propustiti početak sezone u NBA ligi. Njegov menadžer Mark Bartelstajn izjavio je da će ova povreda Janga odvojiti sa terena od šest do osam nedelja. On će biti operisan u ponedeljak. Jang se povredio na treningu i to u duelu sa Kobijem Brajantom. 11:35 - Kvitova u finalu čeka Anu ili MašuČehinja Petra Kvitova plasirala se u finale WTA turnira u Pekingu pošto je u prvom polufinalu savladala Samantu Stosur iz Australije sa 6:3, 5:7, 6:2. Kvitovu u borbi za titulu očekuje duel sa boljom iz meča između Ane Ivanović i Marije Šarapove.10:55 - Saša Ilić nije psovao treneraKapiten Partizana Saša Ilić nije vređao trenera Marka Nikolića tokom utakmice sa Asterasom u Ligi Evrope. Posle duela u Grčkoj pojavila se informacija da je Ilić uputio nekoliko pogrdnih reči Nikoliću, pošto je snimljen kako psuje dok je prolazio pored klupe. Dan kasnije oglasio se Ilić koji je poručio da svako ko ga iole poznaje zna da tako nešto nikada ne bi mogao da uradi. Partizan je na Peloponezu poražen je od Asterasa sa 2:0. 10:27 - Benteke spreman za SitiFudbaler Aston Vile Kristijan Benteke oporavio se od povrede i igraće protiv Mančester sitija u 7. kolu Premijer lige, potvrdio je menadžer Pol Lambert. Belgijski napadač je u aprilu na treningu povredio petu, zbog čega je odsustvovao pet meseci i propustio Svetsko prvenstvo u Brazilu. "Kristijan je dobro i biće spreman za duel sa Sitijem. Ne oseća posledice povrede i verujem da je potpuno fit. On je već odigrao utakmicu za naš rezervni tim i želim da ga vidim u Premijer ligi", rekao je Lambert. Benteke je 2012. godine prešao iz Genka u Aston Vilu za sedam miliona evra, gde je postigao 34 gola na 67 utakmica. Utakmica između Aston Vile i Sitija igra se u nedelju od 18.30h na Vila Parku.10:05 - Odbojkašice igraju protiv selekcije SAD Odbojkašice Srbije od 17.00h u Veroni igraju protiv selekcije SAD. To je pretposlednja utakmica Grupe F druge faze Svetskog prvenstva. Selekcija SAD je prva na tabeli sa 15 bodova. Ukoliko izabranice selektora Zorana Terzića pobede, biće veoma blizu plasmana u treću rundu, pošto se trenutno nalaze na trećoj poziciji u Grupi F sa 11 bodova, jednim više od četvrtoplasirane Rusije. Ruskinje u istom terminu igraju protiv Brazila, koji je na drugom mestu sa 14 bodova.09:30 - Superliga: Zvezda dočekuje Voždovac, samo Partizan u nedelju Utakmicama 8. kola za vikend se nastavlja takmičenje u Superligi Srbije. Fudbaleri Partizan igraju u Lučanima protiv Mladosti, dok Crvena zvezda dočekuje Voždovac. Sedam utakmica igra se u subotu, a samo je duel u Lučanima na programu u nedelju od 15 časova, pošto je Partizan u četvratk igrao u Grčkoj, protiv Asterasa u Ligi Evrope. Superlige Srbije, 8.kolo: Subota: OFK Beograd – Donji Srem (15.00), Radnički (N) – Čukarički (15.00), Radnički (KG) – Rad (15.00), Jagodina – Borac (15.00), Spartak – Napredak (15.00), Crvena zvezda – Voždovac (18.00), Vojvodina – Novi Pazar (19.00). Nedelja: Mladost – Partizan (15.00).09:15 - Formula 1: Rozbergu pol pozicija u JapanuVozač Mercedesa Niko Rozberg startovaće sa pol pozicije na 14. trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1, Velikoj nagradi Japana. Nemac je do pol pozicije na legendarnoj stazi "Suzuka" došao u vremenu od 1:32.506 minuta, a na startu trke, u nedelju u 8 časova, u prvom redu pridružiće mu se timski kolega Luis Hamilton. Treću startnu poziciju zauzeće voz č Vilijamsa Valteri Botas. Velikoj nagradi Japana i dalje preti tajfun, ali odluka o pomeranju starta trke nije doneta. Rezultati kvalifikacija: 1. Niko Rozberg (Mercedes) 1:32.506, 2. Luis Hamilton (Mercedes) 1:32.703, 3. Valteri Botas (Vilijams) 1.33.128, 4. Felipe Masa (Vilijams) 1:33.527, 5. Fernando Alonso (Ferari) 1:33.740, 6. Danijel Rikardo (Red Bul) 1:34.075, 7. Kevin Magnusen (Meklaren) 1:34.242, 8. Dženson Baton (Meklaren) 1:34.317, 9. Sebastijan Fetel (Red Bul) 1:34.432, 10. Kimi Raikonen (Ferari) 1:34.548.09:01 - Đoković nastavio pobednički niz u pekinguNajbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je Britanca Endija Mareja sa 6:3, 6:4 u polufinalu ATP turnira u Pekingu. To je bio njihov 22. okršaj i 14. pobeda srpskog tenisera, koji se tako plasirao u peto finale u prestonici Kine. Đoković idalje ne zna za poraz u prestonici Kine, gde sada ima 23 vezane pobede. On je taj turnir do sada osvajao četiri puta – 2009,2010, 2012. i 2013. godine. U drugom polufinalu sastaju se Slovak Martin Kližan i Čeh Tomaš Berdih.

09:00 - PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track