PRLJAVE IGRE: Albanci optužuju FSS za rasnu diskriminaciju
Foto: Reuters

Navijači iz Prištine nastavljaju s provokacijama

PRLJAVE IGRE: Albanci optužuju FSS za rasnu diskriminaciju

Fudbal -
Ne dolaze u Beograd: Navijačke grupe iz Prištine tvrde da će na meč moći da uđu samo navijači koji poseduju albanski pasoš

Navijačke grupe reprezentacije Albanije „Kuč e zi“ i „Plisat“ iz Prištine saopštile su da neće putovati u Beograd na meč njihove ekipe sa reprezentacijom Srbije jer im je „diskriminatorskim zahtevima“ FSS otežan dolazak.Fanovi protivničke ekipe tvrde da je kupovina ulaznica dozvoljena isključivo državljanima Albanije sa važećim putnim ispravama, što za njih znači diskriminaciju i dalje nastojanje FSS da uskrati njihovoj selekciji podršku s tribina stadiona u Humskoj.„Naš stav je da Fudbalski savez Albanije ne treba da prihvati uslove srpske federacije jer su diskriminišući i zasnovani na državljanstvu. Neće nas podeliti, mi putujemo - svi ili niko“, poručili su pristalice Albanije.Generalni sekretar FSS Zoran Laković ne želi polemiku preko medija sa Albancima, pogotovu sa njihovim navijačkim grupama. On napominje da nijedan od zahteva nije izašao van uobičajene procedure koja prati dolazak stranih navijača, niti je tačno da je dolazak dopušten samo navijačima sa albanskim pasošem.- Dostavili smo 1.100 karata, koliko smo bili dužni da obezbedimo FS Albanije. Oni će dalje distribuisati svojim navijačima, s tim što će morati da pošalju spisak našem MUP tri dana pre odigravanja utakmice kako bi se proverilo na vreme da li postoje neke zabrane i ograničenja za vlasnike ulaznica. Spisak mora da sadrži ime, prezime i identifikaciju navijača koji je kupio kartu, jer će provera biti vršena na ulasku u stadion i nije moguće da se karta preda drugom licu. Sve što je neophodno da bi se kupila ulaznica stvar je standardne procedure, koja se traži i od nas kada su naši navijači u pitanju - rekao je Laković.

Čeka spisak... Zoran Laković
Čeka spisak... Zoran Laković

NaoštreniBJAZI ODREDIO EKIPUSelektor Đani de Bjazi odredio je igrače za kvalifikacione mečeve protiv Danske i Srbije. Golmani: Beriša (Lacio), Šehi (Skenderbeg), Hodža (Partizan). Odbrana: Cana (Lacio), Hisaj (Empoli), Lenjani (St. Galen), Džaka (Bazel), Curi (Tirana), Rahmani (Partizan), Lila (Janjina), Mavraj (Keln), Agoli (Karabag). Vezni red: Kače (PAOK), Meha (Paderbon), Abraši (Grashopers), Bulku (Tirana), Kukeli (Cirih), Vila (Partizan), Rama (Minhen 1860), Šalja (Grenland), Roši (FSV Frankfurt). Napad: Bala (Slavija), Gaši (Bazel), Cikaleši (Split), Salihi (Hapoel), Vajuši (Liteks), Kaplani (FSV Frankfurt).Opušteni AlbanciBRIGA IH ZA SMEŠTAJČelnici Fudbalskog saveza Albanije još nisu izvršili inspekciju stadiona u Humskoj i hotela u Beogradu gde će odsesti njihovi igrači. Već su morali dosad da rezervišu hotele za svoje navijače, da angažuju stjuarte i da obaveste policiju o dolasku, kao i o pravcima njihovih kretnji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track