ODUŽIO SE MATIČNOM KLUBU: Matić otvorio muzej FK Obrenovac 1905
Foto: Reuters

Fudbaler Čelsija

ODUŽIO SE MATIČNOM KLUBU: Matić otvorio muzej FK Obrenovac 1905

Fudbal -
Matić se takođe družio se mališanima, polaznicima škole pomenutog fudbalskog kluba

OBRENOVAC - Fudbaler Čelsija i reprezentativac Srbije Nemanja Matić danas je u Obrenovcu svečano otvorio muzej i izložbu fotografija povodom 15 godina osnivanja kluba Obrenovac 1905.

Matić se takođe družio se mališanima, polaznicima škole pomenutog fudbalskog kluba.

"Meni je uvek drago kada dođem u Obrenovac i u klub u kom sam ponikao. Ovaj muzej će svima nama mnogo značiti, kao i nekim novim klincima koji će predano raditi kako bi se i njihovi dresovi našli u vitrinama muzeja", kazao je Matić.

Predsednik FK Obrenovac 1905 Miodrag Arsović rekao je da se proteklih 15 godina predano radilo i da se rezultati vide.

"Muzej se sastoji od trofeja koje smo osvojili do sada, a posebna mesta zauzimaju police sa dresovima naših istaknutih članova koji su napravili odlične internacionalne karijere poput Nemanje Matića, Ivana Obradovića, Filipa Đuričića i drugih. Mislim da su se vremena malo promenila, jer ranije su klinci imali tremu kada sam im prilazio na prvom treningu, a danas meni srce udara jako kada nam u goste dolazi Nemanja Matić", naveo je Arsović.

Pomoćnik predsednika opštine Obrenovac Ivan Jegorović podsetio je da malo koji klub ili škola fudbala ima svoj muzej.

"Za Obrenovac se u svetu fudbala čulo svuda u svetu zahvaljujući ovom klubu preko momaka kao što su Nemanja Matić, Ivan Obradović, Filip Đuričić i mnogi drugi. Svako mesto je bogato onoliko koliko iznedri velikih ljudi, a ja mogu da kažem da je Obrenovac jedno od najbogatijih mesta u Srbiji", zaključio je Jegorović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track