ROJ KIN PRIZNAO: Dok smo igrali za Junajted oplaveo sam Šmajhela
Foto: AP

I Zvezde se ne trpe

ROJ KIN PRIZNAO: Dok smo igrali za Junajted oplaveo sam Šmajhela

Fudbal -
Te večeri mi je rekao "Dosta mi te je, vreme je da raščistimo račune". Ja sam rekao "OK" i počela je tuča. Napravili smo veliku frku i buku jer Peter je krupan momak. On me je zgrabio, a ja sam ga onda udario glavom. Razdvojio nas je Niki Bat

Nekadašnji fudbaler Mančester Junajteda Irac Roj Kin je u svojoj autobiografiji opisao sukob sa nekadašnjim saigračem i golmanom tima sa Old Traforda Peterom Šmajhelom, sa kojim se na turneji u Hong Kongu čak i potukao. „Došlo je do fizičkog obračuna sa Peterom dok smo bili na pripremama u Hong Kongu, a obojica smo bili pijani kada se to desilo. Iz fudbalskih razloga, među nama je godinama valadala neka tenzija netrpeljivost. On je često umeo da galami na igrače i meni je ponekad izgledalo da samo hoće da privuče pažnju publike u fazonu "Pogledajte me! Vidite sa kim ja moram da igram!' Razumem da je to radio zbog padova konentracije saigrača, ali činilo mi da to radi prečesto.

Te večeri mi je rekao "Dosta mi te je, vreme je da raščistimo račune". Ja sam rekao "OK" i počela je tuča. Napravili smo veliku frku i buku jer Peter je krupan momak. On me je zgrabio, a ja sam ga onda udario glavom. Razdvojio nas je Niki Bat, ali šteta je već napravljena. Napravili smo toliku buku da smo probudili i Bobija Čarlotna koji je došao iz sobe i video šta smo uradili.

Ferguson nam je rekao da nas se stidi i da smo sramotni jer smo probudili Ser Bobija. Ipak, Peter je tada preuzeo celu odgovornost za incident i zbog toga ga cenim. Sutradan na konferenciji je skinuo naočare i videlo se da mu je oko poplavelo, a on je rekao da je to od udarca na treningu.“, opisao je Kin u svojoj knjizi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track