BLOG UŽIVO: Jelena Janković otkazala Kup Kremlja
Foto: Fonet

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Jelena Janković otkazala Kup Kremlja

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu

23:42 - Košćelni ne igra za Francusku, vratio se u LondonŠtoper Francusle Loran Košćelni napustio je priptreme francuske reprezentacije i neće biti u sastavu Trikolora na prijateljskim utakmicama sa Portugalom i Jermenijom. Njega muči povreda Ahilove tetive zbog koje se vratio u London, ali lekarski tim Arsenala očekuje se Košćelni oporavi do narednog meča Premijer lige koji Tobdžije igraju sa Halom.

23:05 - Blater: Razmislimo o golu u gostimaPredsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater pozvao je stručnjake da razmisle o svrsishodnosti pravila golova u gostima.Golovi u gostima su jedan način na koji se određuju pobednici u nekim dvomečima ako je rezultat u zbiru nerešen. U tom slučaju dalje ide tim koji je postigao više golova na gostujućem terenu.“Mislim da je vreme da se ponovo razmisli o tom sistemu. Fudbal je napredovao od šezdesetih godina, tako da golovi u gostima sada mogu da dođu u pitanje. Da li to pravilo i dalje ima smisla”, napisao je Blater u poslednjem izdanju publikacije “FIFA nedeljno”, “Ideja o tom pravilu je iz vremena kada su utakmice u gostima često bile avantura, i na koje se nekada putovalo dugo i naporno, a uslovi za igranje su mogli drastično da se razlikuju”. Prvi čovek svetskog fudbala rekao je da to pravilo favorizuje tim koji drugi meč igra u gostima. “Ako su rezultati nerešeni, gostujući tim ima 30 minuta više od svog rivala da postigne vredan gol u gostima. Na kraju krajeva, u prvom meču nema produžetaka. Takva neravnoteža je već nestala u raznim drugim takmičenjima. Golovi u gostima se više ne koriste u polufinalima baraža u engleskom fudbalu”, napisao je Blater.

22:27 - Jelena Janković otkazala Kup KremljaSrpska teniserka Jelena Janković otkazala je učešće na Kupu Kremlja u Moskvi, koji počinje u ponedeljak. Jankovićeva je peta teniserka koja je poslednjih dana otkazala učešće na tom turniru, a prethodno su to učinile i Petra Kvitova, Ana Ivanović, Karolina Voznijacki i Karla Suares Navaro. Na Kupu Kremlja Srbiju će sigurno predstavljati Aleksandra Krunić, koja već godinama igra u svom rodnom gradu.

22:00 - Igrač Valjekana vraćen iz Afrike zbog straha od eboleRajo Valjekano je naredio svom igraču Lasu Banguri da se vrati sa priprema reprezentacije Gvineje zbog straha njegovih saigrača da ne bude zaražen virusom ebole. Bangura je napustio kamp nacionalnog tima u Maroku, gde Gvineja u subotu igra protiv Gane u kvalifikacijama za afrički Kup nacija.

21:25 - Lebron vlasnik najvrednijeg brendaNBA košarkaš Lebron Džejms nalazi se na vrhu liste sportista čiji brendovi najviše vrede. Ovu listu svake godine pravi prestižni magazin Forbs, a u računicu ulaze samo prihodi koji nemaju veze sa sportom. Džejms je prošle godine od sponzorskih ugovora i reklama inkasirao 53 milona dolara, a vrednost njegovog Brenda procenjuje se na 37 miliona. Uz sve to Lebron je letos sa Klivlendom potpisao dvogodišnji ugovor vredan 42 miliona dolara. To je prvi put od 2007. godine da na vrhu liste nije golfer Tajger Vuds, čiji brend vredi 36 miliona dolara. Najbolji teniser svih vremena, Švajcarac Rodžer Federer nalazi se na trećem mestu pošto je njegov brend procenjen na 32 miliona dolara. Među prvih deset su još golfer Fil Mikelson Phil Mickelson (29 miliona dolara), igrač kriketa M. S. Dhoni (20), atletičar Jusein Bolt (19), fudbaler Kristijano Ronaldo (17), košarkaš Kobi Brajant (15), fudbaler Lionel Mesi (12) i teniser Rafael Nadal (10).

20:55 - CSKA ulaže žalbu na kaznu UEFARuski prvak CSKA iz Moskve saopštio je da će uložiti žalbu na kaznu Evropske fudbalske unije (UEFA) koja je zabranila njegovim navijačima prisustvo na svim utakmicama grupne faze Lige šampiona ove sezone UEFA je prošlog petka oštro kaznila CSKA zbog nasilničkog ponašanja njegovih pristalica rasističkih incidenata. Naredne tri utakmice na svom stadionu u Moskvi ruski klub odigraće pred praznim tribinama, a takođe mu je zabranjeno da prodaje karte navijačima za utakmice u gostima protiv Mančester sitija i minhenskog Bajerna.

20:17 - Stanić raskinuo ugovor sa Metalurgom Golman reprezentacije Srbije Darko Stanić sporazumno je raskinuo ugovor sa Metalurgom iz Skoplja posle tri godine provedene u Makedoniji. Iskusni Stanić istakao je da žali što se rastaje sa tim klubom. "Proveo sam tri prelepe godine u dresu Metalurga. Posle razgovora sa upravom kluba sporazumno smo raskinuli ugovor. Najiskrenije žalim što smo klub i ja došli u ovu situaciju, ali smo na kraju svi skupili snagu i našli najbolje rešenje", rekao je Stanić. Srpski golman poželeo je sve najbolje svom dosadašnjem klubu. 19:54 - Predsednik lekarske komisije FIFA pohvalio Evu Karneiro Predsednik lekarske komisije FIFA Mišel D'Hug podržao je odluku lekarke Čelsija da izvede iz igre golmana Tiboa Kurtou, posle udarca u glavu protiv Arsenala. Čelsi je u nedelju pobedio Arsenal 2:0, ali je Kurtoa napustio teren posle samo 13 minuta, pošto ga je napadač Arsenala Aleksis Sančes u duelu udario u glavu. "Najiskrenije mislim da je klupska lekarka ispravno procenila. Eva Karneiro je procenila da Kurtoa može da nastavi, ali ga je pažljivo pratila i kada je uočila da se on ne oseća dobro, što može da se dogodi u slučaju potresa mozga, ispravno je odlučila da ga izvede iz igre", rekao je D'Hug. On je dodao da klupski lekari moraju da vode računa o svojim igračima i da ih Hipokratova zakletva obavezuje da ne ugroze svoju etiku i moral zbog koristi ekipe.19:30 - UEFA promenila sistem za žreb Lige šampionaEvropska fudbalska federacija UEFA usvojila je novi sistem vrednovanja kada je upitanje određivanje nosioca za žreb Lige šampiona, koji će biti primenjen u sezoni 2015/2016.Odlučeno je da će prvi šešir predvoditi aktuelni šampion Evrope, dok će ostalih sedam mesta popuniti sedam prvaka iz sedam najbolje rangiranih prvenstava na Starom kontinentu.

19:15 - Federer lako protiv AhutaTreći teniser sveta Švajcarac Rodžer Federer rutinski se plasirao među osam najboljih na Mastersu u Šangaju, pošto je bez većih problema pobedio Španca Roberta Bautistu Ahuta sa 6:4, 6:2. Švajcarac je do trijumfa stigao posle dva sata i šest minuta igre, a u borbi za polufinale očekuje ga duel sa Francuzom Žilijenom Benetoom. Federer će u ponedeljak, na najnovijoj ATP listi, ponovo biti drugi teniser sveta. On će prestići Španca Rafaela Nadala, koji je poražen već u 2. kolu Mastersa u Šangaju.18:40 - Neptunas ostao bez centraRival Crvene zvezde u grupi D Evrolige Neptunas ostao je bez centra Mihaila Anisimovasa koji se vratio u Budiveljnik posle nepuna dva meseca u Klaipedi.Anisimovas je u kijevskom klubu igrao prethodnih pet godina, a pred početak ove sezone potpisao je ugovor sa Neptunasom. Anisimovas je u prethodnoj sezoni za Budiveljnik odigrao osam utakmica u Evrolgi na kojima je prosečno beležio 3.4 poena i 3 skoka, dok je u domaćem prvenstvu uz 10,1 poen upisivao i 4,8 skokova po meču. Neptunas takmičenje u Evroligi počinje u sredu, kada gostuje Laboral Kuči.

18:05 - Romedal okončao reprezentativnu karijeru Danski fudbaler Denis Romedal rekao je da se povlači iz nacionalnog tima posle 126 odigranih mečeva za 13 godina i 21 postignutog gola. Romedal će tako završiti karijeru reprezentativca s tri utakmice manje od rekordera Danske, golmana Pitera Šmajhela. Danski napadač proteklih 15 meseci nije nstupao za reprezentaciju zbog povrede noge. Fudbalskim savez Danske je Romedala dva puta proglašavao za najboljeg igrača, 2007. i 2010. godine. 17:38 - D'Hug: Mislio sam da je sir, a ne sat Član Izvršnog komiteta Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Mišel D'Hug rekao je da je od luksuznog sata kojeg je dobio tokom Mundijala u Brazilu pomislio da je sir. Brazilska fudbalska konfederacija poklonila je tokom Mundijala svim članovima Izvršnog komiteta FIFA po jedan luksuzni sat vrednosti oko 20.360 evra. FIFA je u međuvremenu zatražila od svojih članova da vrate satove, jer njihova vrednost daleko premašuje vrednost poklona koja se toleriše. U suprotnom, protiv onih koji ne vrate satove biće pokrenut interni postupak. D'Hug je objasnio da je sat zatekao upakovan u svojoj hotelskoj sobi u Brazilu i da je videvši da na paketu piše "Parmiđano" pmislio da je reč o siru. "Otvorio sam poklon posle nedelju dana i video da se radi o satu. Za mene je Parmiđano oduvek asocijacija na sir koji stavljate u špagete", rekao je D'Hugi.17:15 - Košelni zbog povrede ne igra za FrancuskuFudbaler Arsenala Loran Košelni propustiće predstojeće prijateljske utakmice reprezentacije Francuske protiv Portugala i Jermenije zbog povrede ahilove tetive. Fudbalski savez Francuske saopštio je da je selektor Didije Dešan dopustio Košelnom da se vrati u London na dalji tretman. Francuska će protiv Portugala igrati 11. oktobra, a protiv Jermenije tri dana kasnije. Ove utakmice su deo Grupe I kvalifikacija za Evropsko prvenestvo, ali se ne boduju jer je Francuska kao domaćin već obezbedila plasman na završni turnir. 16:45 - Ćurčić: Duel sa Šanijom je finale pre finala Selektor mlade fudbaske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčih rekao je da utakmice protiv Španije u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo u Češkoj 2015. godine predstavljaju veliko iskušenje za njegov tim. "Za Srbiju je ovo finale pre finala, jer igra protiv dvostrukog prvaka Evrope. Španija je favorit na papiru, ali moraće da svoju superiornost dokaže na terenu. To će biti veliko iskušenje za naše pojedince, čitavu generaciju, ali bogmi i za stručni štab", rekao je Ćurčić. On je dodao da se srpski tim neće lako predati i da će pokušati da pronađu pukotine u redovima Španije. Prva utakmica baraža za Evropsko prvenstvo u Češkoj između Srbije i Španije igra se u petak od 17 sati u Jagodini, dok je revanš na program 14. oktobra u Kadizu. 16:22 - Hadži bojkotuje reprezentaciju Rumunije Bivši rumunski fudbaler Georgi Hadži rekao je da će bojkotovati reprezentaciju iz solidarnosti sa svojim nekadašnjim saigračem Georgijem Popeskuom, koji je u zatvoru zbog utaje poreza i pranja novca. "Neću ići na utakmice reprezentacije dok je Gica Popesku iza rešetaka", rekao je Hadži i dodao da će mečeve pratiti samo na televiziji. "Gledaću ih samo na TV-u u znak protesta", rekao je Hadži. Sud je proglasio Popeskua i još sedam osoba krivim za utaju 1,7 miliona evra. Hadži i još nekoliko bivših rumunskih fudbalera posetili su u četvrtak Popeskua u zatvoru i poželeli mu srećan 47. rođendan. Popesku je osuđen na tri godine i jedan mesec zatvora. 16:01 - Norvežani sude meč Jermenija – Srbija Norvežanin Tom Harald Hagen sudiće meč za između Jermenije i Srbije u Jerevanu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, saopštila je Evropska fudbalska unija (UEFA). Hagenu će pomagati Dag-Roger Neben i Jan Erik Engan, dok je četvrti sudija Magnus Lundbeg. Sudije iza gola su Dag Vidar Hafsas i Ola Hober Nilsen. Srbija duelom protiv Jermenije startuje kvalifikacije za plasman na šampionat u Francuskoj 2016. godine, a utakmica je na programu u subotu od 18 sati.15:39 - Vozači F1: Vozićemo za BjankijaVozači Formule jedan rekli su da će predstojeću trku za VN Rusije voziti za Žila Bjankija, koji se teško povredio na trci u Japanu. "Trka će biti emotivno mnogo teška. Vozićemo za njega. Sve naše misli su sa njim, molimo se za njega", rekao je vozač Ferarija Fernando Alonso. Iako većina i dalje pokušava da se nosi sa Bjankijevom nesrećom, neki od vodećih vozača je navelo da moraju da budu profesionalni i da moraju da se fokusiraju na trku. "Trka u Japanu je bila najgora trka u mom životu", rekao je vozač Vilijamsa Felipe Masa, koji je i sam preživeo tešku nesreću 2009. godine. Vozač Marusije Žil Bjanki teško je povredio glavu na trci za Veliku nagradu Japana, kada je izleteo u krivini 15 na stazi Suzuka i udario u mobilni kran. Trka za Veliku nagradu Rusije vozi se u nedelju u Sočiju.

15:17 - Selades: Biće teško protiv SrbijeSelektor mlade reprezentacije Španije Albert Selades rekao je da izuzetno ceni tim Srbije i poručio da očekuje težak meč u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo u Češkoj. "Znam da je Srbija dobra ekipa, koja može da pruži jak otpor na domaćem terenu. Ima tehnički potkovane igrače i očekuje nas teška utakmica, pošto će domaćin imati veliku podršku publke", rekao je Selades. Nekadašnji fudbaler madridskog Reala istakao da je prvi meč u Jagodini prioritet, kao i da ne razmišlja o revašu u Španiji. "Ne želim da otkrivam tim uoči meča, a to su me pitali i španski novinari. Sve će se videti sutra", naveo je Selades. Prva utakmica baraža za Evropsko prvenstvo u Češkoj 2015. godine između Srbije i Španije igra se sutra od 17 sati u Jagodini, dok je revanš 14. oktobra u Kadizu.

14:54 - MOK: SP 2022. u fudbalu ne sme da se poklopi sa ZOIMeđunarodni olimpijski komitet (MOK) objavio je da je ponovo dobio garancije Svetske fudbalske federacije (Fifa) da se Svetsko fudbalsko prvenstvo 2022. godine neće poklopiti sa Zimskim olimpijskim igrama. "U interesu obe organizacije je da ne dođe do poklapanja takmičenja. Mi smo poovo dobili garancije predsednika Fife, Sepa Blatera, da do poklapanja neće doći", navodi se u saopštenju MOK. Asocijacija evropskih klubova saopštila je juče da bi MOK trebalo da bude spreman da pomeri datume održavanja Zimskih olimpijskih igara ukoliko Mundijal 2022. godine u Kataru bude tokom zime. Sve je izvesnije da će se SP 2022. godine u Kataru održati na zimu.

14:13 - Rednap otkrio: Suarez je bio na korak od TotenhemaMenadžer Kvins Park Rendžersa Hari Rednap otkrio je da je Urugvajac Luis Suarez svojevremeno bio nadomak prelaska u Totenhem i da je vrlo lako mogao da završi u londonskom klubu umesto u Liverpulu. "Jedna od mojih neostvarenih želja je to što nisam doveo Suareza u Totenhem, bez obzira šta se sve kasnije izdešavalo u njegovoj karijeri. Bili smo na pragu angažovanja, ali mu je ubrzo skočila cena i na kraju je završio u Liverpulu za 22.8 miliona funti, što je iznos koji nismo mogli da platimo", napisao je Rednap. On je dodao da mu je Suareza preporučio legendarni holandski reprezentativac Rud Gulit. "Gulit me je zvao i rekao - Moraš da ga uzmeš, ovaj momak je neverovatan", rekao je Rednap. Suarez je ovog leta prešao iz Liverpula u Barselonu.

13:53 - Sančez: Premijer liga je bolja od PrimereČileanski fudbaler Aleksis Sančez rekao je da je napravio pravi potez prelaskom iz Barselone u Arsenal jer je Premijer liga najjače takmičenje u Evropi. "U poređenju sa ostalim ligama gde sam igrao, engleski šampionat je najteži, ali to mi se i sviđa. Pre nego što sam došao u Arsenal ljudi su mi govorili da je fantastičan osećaj igrati ovde i shvatio sam da nisam pogrešio što sam otišao iz Barselone. Želim da ostvarimo što više pobeda kako bismo imali uspešnu sezonu", rekao je Sančez. Sančez je letos prešao iz Barselone u londonski tim za oko 40 miliona evra i do sada je u svim takmičenjima odigrao 11 utakmica i postigao pet golova.

13:38 - Ivanović: Bićemo još boljiFudbaler Čelsija Branislav Ivanović oduševljen je načinom na koji su se nova pojačanja uklopila u londonski tim. Dijego Kosta do sada je dao devet golova, Sesk Fabregas sedam asistencija, a Tibo Kurtoa je sjajan na golu. "Zaista je neverovatno koliko su se brzo uklopili. Još od prvog dana po načinu rada videlo se da je za njih uobičajeno da igraju ovako. Svi smo veoma srećni. Što smo duže zajedno, postajaćemo sve bolji jer ćemo se upoznati sa kretnjama i navikama svih saigrača, to će nam olakšati posao. Nekada se radi na posebnim stvarima u pripremi meča, ali to je jedna stvar - potpuno druga je razumeti način na koji saigrač funkcioniše i šta voli na terenu", rekao je Ivanović.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

13:20 - Nortugu 50 dana zatvora zbog vožnje u pijanom stanjuDvostruki olimpijski šampion u nordijskom skijanju Norvežanin Peter Nortug kažnjen je sa 50 dana zatvora i 30.000 dolara zbog vožnje u pijanom stanju. Sud u Južnom Trendelagu takođe je oduzeo Nortugu vozačku dozvolu na pet godina. Dvadesetosmogodišnji Nortug je priznao da je vozio pijan, pošto je udario u zaštitnu ogradu autoputa u maju ove godine i prihvatio kaznu koju mu je sud odredio. On je naglasio da duboko žali zbog ovog slučaja, ali je istovremeno i zahvalan što njegovo nedgovorno ponašanje nije načinilo veću štetu.

12:59 - Zvezda: Karte za Olimpiju 330 dinaraKošarkaški klub Crvena zvezda saopštio je da će ulaznice za tribine za meč 3. kola ABA lige protiv Olimpije koštati 330 dinara. "S obzirom da se utakmica igra tokom trajanja humanitarne akcije pod nazivom Dečija nedelja, ulaznice će u odnosu na duel sa Levskim biti skuplje za 30 dinara, a taj iznos od svake prodate karte biće prosleđen udruženju Prijatelji dece Beograda“, navodi se na sajtu Crvene zvezde. Karte za parter koštaju 530 dinara, za plavu i belu ložu potrebno je izdvojiti 730, a za ložu 930 dinara. Ulaznice za utakmicu sa Olimpijom biće u prodaji od petka u svim poslovnicama Eventima. Takođe, na dan utakmice karte će moći da se kupe i na biletarnici dvorane Pionir od 16 sati pa sve do početka meča. Obe ekipe neporažene su posle dva kola, a meč je na programu u subotu od 21 sat u hali Pionir.

12:45 - Lajović izgubio od ĆorićaSrpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u polufinale čelendžera u Taškentu, pošto je u četvrtfinalu poražen od Hrvata Borne Ćorića 7:6, 7:5. Meč je bio neizvestan i trajao je dva sata, ali je 17-godišnji Hrvat bolje odigrao ključne poene i zasluženo je slavio protiv prvog nosioca. Ćorić, kojeg smatraju jednim od najvećih svetskih talenata, u polufinalu će se sastati sa Lukašom Lackom, koji je u tri seta savladao Nedovjesova. Nagradni fond na turniru u Taškentu iznosi 125.000 dolara.

12:32 - Kabaj nezadovoljan statusom u PSŽ-uFudbaler Pari Sen Žermena Joan Kabaj rekao je da je nezadovoljan statusom u klubu i poručio da mu nedostaje igranje u Premijer ligi. "Morate da prihvatite da budete na klupi, ali ne želim da prestanem da se borim za startnu postavu. Imam veliku želju i daću sve od sebe da izborim minutažu. Nisam zadovoljan pošto je ovo nova situacija za mene, uvek sam bio bitan igrač gde god sam igrao", rekao je Kabaj. Francuski vezista istakao je da nije pričao sa trenerom Loranom Blanom povodom njegovog nezadovoljstva. Kabaj je u januaru prešao iz Njukasla u pariski klub za koji je odigrao 24 utakmice i postigao četiri gola.

12:13 - Šlek završio karijeruLuksemburški biciklista i bivši pobednik Tur de Fransa Endi Šlek saopštio je da će na kraju godine završiti karijeru. "Završiću karijeri na kraju godine", rekao je 29-godišnji Šlek. On je najprestižniju trku na svetu osvojio 2010. godine, pošto je zbog dopinga pobeda oduzeta Špancu Albertu Kontadoru, a ove godine je morao da odustane zbog povrede kolena. Endi je mlađi brat Franka Šleka, takođe profesionalnog bicikliste koji vozi za ekipu Trek Fektori.

11:59 - Monpelje i Lion zamenili domaćinstvaFudbalski klub Monpelje zbog oštećenja od poplava na stadionu La Moson naredni meč u prvenstvu Francuke odigraće u gostima protiv Liona, saopštila je zajednica francuske lige (LFP). Monpelje je 19. oktobra na svom stadionu trebalo da dočeka Lion u utakmici 10. kola prvenstva Francuske, ali zbog velikih oštećenja tribina i terena na La Mosonu, sedmostruki šampion Francukse je pristao na zamenu doaćinstva. Stadion La Moson će zbog oštećenja od poplava verovatno biti zatvoren tri meseca, a Monpelje bi u narednim danima trebalo da pronađe neutralni teren na kom će biti domaćin. 11:40 - Fudbaleri Zvezde u BanjaluciFudbaleri Crvene zvezde otputovali su u Banjaluku gde će odigrati prijateljski meč sa ekipom Borca. Utakmica se igra u petak od 17 časova na Gradskom stadionu. Pre toga "crveno-beli“ će odraditi trening na stadionu od 10 časova. Na spisku putnika je 17 fudbalera: Damir Kahriman, Marko Trkulja, Nikola Mijailović, Bogdan Planić, Stefan Đorđević, Predrag Đorđević, Nikola Antić, Goran Gogić, Miloš Bosančić, Mihailo Ristić, Vukan Savićević, Darko Lazović, Aleksandar Katai, Nenad Gavrić, Đorđe Despotović, Lazar Đurović i Vladimir Stupić.

11:28 - Jagodina domaćin bodi bilding kupaGrad Jagodina i bodi bilding klub "Everest" predstojećeg vikenda biće domaćini međunarodnog open kupa, za koji se prijavilo 150 takmičara iz Srbije i Evrope. Dolazak su najavili bodibilderi iz Francuske, Italije, Nemačke, Holandije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Mađarske i Crne Gore. "Holandija šalje reprezentaciju, a dolazak je najavio i svetski šampion Pero Tomas i prvakinja sveta u bikini kategoriji Elena Zđelar", izjavio je vlasnik "Everesta", srpski bodibilder Predrag Milošević.

11:11 - Ferguson pohvalio Van GalaNekadašnji trener fudbalera Mančester junajteda Aleks Ferguson pohvalio je aktuelnog šefa stručnog štaba "crvenih đavola" Luja Van Gala. "Van Gal je napravio nekoliko promena u ekipi i ima pravo. Treba očistitic sastav i složiti sopstvenu ekipu. Ima iskustvo za velike rezove, dosad je povukao sve odlične poteze", rekao je Ferguson. Van Gal je u letošnjem prelaznom roku potrošio 180 miliona evra i doveo šestoricu igrača, a prodao čak 14 iz prošle sezone. Ferguson je, između ostalog, rekao i da ne žali što je otišao u penziju.

09:58 - Povredio se Žeremi MenezNapadač Milana, francuski fudbaler Žeremi Menez odsustvovaće sa terena zbog povrede primicača desne noge. Milan nije saopštio koliko će Menez pauzirati, s obzirom da tek treba da obavi lekarske preglede. Bivši igrač Pari Sen Žermena bio je ove sezone jedan od najistaknutijih Milanovih igrača, sa postignuta tri gola na šest utakmica. Dvadesetsedmogodišnji francuski internacionalac igrao je uprkos bolovima u kolenu prošle nedelje u pobedi protiv Kjeva od 2:0. Tim Filipa Inzagija trenutno je peti na tabeli u Seriji A, sedam bodova iza vodećeg Juventusa.

09:36 - Mendeš: Ronaldo ostaje u Realu do 40. godineMenadžer Kristijana Ronalda, Žorž Mendeš rekao je da će portugalski fudbalski as završiti karijeru u 40. godini u dresu madridskog Reala. "Ronaldo će karijeru završiti sa 40 godina u dresu Reala. On je veoma srećan u Madridu i praktično je nemoguće naterati ga da ode. Oborio je sve rekorde i smatraju ga najboljim sportistom svih vremena", rekao je Mendeš. Poslednjih nedelja sve su glasnije špekulacije u engleskim medijima da bi Ronaldo mogao da se vrati u Mančester junajted. "Junajted će uvek imati posebno mesto u njegovom srcu zato što je tamo proveo šest godina. Ronaldo je glavom u Madridu i tu će i ostati", dodao je Mendeš. Ronaldo je u Real došao u leto 2009. godine i za kraljevski klub do sada je odigrao 257 mečeva i dao 269 golova.

09:11 - Federer: Imao sam mnogo srećeŠvajcarski teniser Rodžer Federer izjavio je da je imao mnogo sreće u meču sa Leonardom Majerom, pošto je spasao pet meč lopti pre nego što se plasirao u treće kolo u Šangaju. "Dozvolite mi da budem iskren, mislim da je on zaslužio pobedu. Mislim da sam imao neverovatno mnogo sreće. Prva meč lopta bila je luda... Bilo je veoma neizvesno", izjavio je Federer, koji je samo jednom u karijeri spasao više meč lopti, 2003. protiv Skota Drejpera u Sinsinatiju (sedam). "Imao sam neke dobre preokrete, ali ovo je verovatno moj najveći. Zato mi je malo žao Leonarda, moram to da kažem, ali tako je. Nekad pobediš, nekad izgubiš".08:53 - Kunago: Kin je jadan, žao mi ga jeNapadač Pablo Kunago kojeg je Roj Kin trenirao u Ipsviču, oštro je reagovao na izjave irskog stručnjaka. Kin je Kunaga u knjizi nazvao "lenštinom" i priznao da ga je "umalo fizički napao" posle jedne rasprave. "Mogao bih da kažem mnogo groznih stvari o njemu, ali ne osećam da je to ispravno jer mi ga je žao. Zato se ne uvredim šta god on da kaže o meni, iako ne govori istinu", kazao je Kunago i dodao: "Izgleda da mu je potrebno da kritikuje igrače, menadžere i direktore kako bi prodao što više knjiga jer više nije u stanju da radi bilo šta drugo u fudbalu. To je veoma tužan kraj za osobu koja je bila toliko veliki igrač. Kao što sam mu jednom rekao, mislim da je on kompletna propast od menadžera. Kao što kaže, želeo je da me udari, ali iza njegovog spoljnog stava on je u stvari kukavica. Nadam se da će pronaći sreću u životu jer, po mom mišljenju, mora da je mentalno iscrpljujuće biti toliko jadan".

Foto: Reuters
Foto: Reuters

08:30 - Van der Vil: Iz Kazahstana znam samo BorataHolandski fudbaler Gregori van der Vil našalio se rekavši da je Borat, lik iz filma, jedino što zna o Kazahstanu, narednom protivniku njegove reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine. "O Kazahstanu jedino znam da je Borat odatle", rekao je Van der Vil za PowNews. Holandija u petak u Amsterdamu igra protiv Kazahstana i pokušaće da upiše prvi pobedu u kvalifikacijama posle poraza u prvom kolu od Češke.08:00 - PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track