(FOTO) NOVA IZNENAĐENJA: Poraz Crne Gore, bruka Rusije u Moskvi

Kvalifikacije za EURO 2016.

(FOTO) NOVA IZNENAĐENJA: Poraz Crne Gore, bruka Rusije u Moskvi

Fudbal -
Fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Austrije sa minimalnih 1:0, dok je Rusija u Moskvi remizirala sa Moldavijom 1:1, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016.u Francuskoj
1 / 5

Fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je na gostovanju u Beču sa minimalnih 1:0, dok se Rusija obrukala u Moskvi pošto je remizirala sa Moldavijom rezultatom 1:1, u kvalifikacionim utakmicama za Evropsko prvenstvo 2016.u Francuskoj.

Crnogorci su posle blamaže u četvrtak u Lihtenštajnu (0:0) i protiv Austrije ostali praznih ruku.

Izabranicima selektora Branka Brnovića ništa nije polazilo za rukom, pošto su propustili nekoliko dobrih šansi, dok je selekcija Austrije do važnog trijumfa stigla golom Okotijea u 24. minutu. Austrija je tako preuzela vođstvo u Grupi G, sa sedam osvojenih bodova iz tri meča.Rusi su se propisno obrukali osvojivši samo bod protiv autsajdera Moldavije. Ekipa Fabija Kapela nije uspela da pronađe rešenje za izuzetno požrtvovanu igru rivala.Domaći tim je u bio veoma blizu pobede pošto je Dzjuba u 73. minutu zatresao mrežu Moldavije sa penala. Međutim, samo minut kasnije Epureanu je izjednačio i doneo Moldavcima zasluženi prvi bod u kvalifikakcijama.Malo je nedostajalo da se obrukaju i Englezi i to na gostovanju Estoniji. U Talinu nije bilo golova sve do završnice, ali je Vejn Runi u 74. minutu ipak spasao goste. Selekcija Estonije je celo drugo poluvreme igrala bez Klovana, koji je u 48. minutu dobio drugi žuti karton.Minimalnu pobedu ostvarila je i Ukrajina koja je kod kuće, u Lavovu, slavila protiv Makedonije. Jedini gol na meču postigao je Sidorčuk u poslednjim trenucima prvog poluvremena.

Rezultati:

C grupa:

Ukrajina - Makedonija 1:0 (Sidorčuk 45+2)Luksemburg - Španija (20:45)Belorusija - Slovačka (20:45)

E grupa:

Estonija - Engleska 0:1 (Runi 74)Litvanija - Slovenija (20:45)

G grupa:

Austrija - Crna Gora 1:0 (Okotije 24)Rusija - Moldavija 1:1 (Dzjuba 73. penal - Epureanu 74)Švedska - Lihtenštajn (20:45)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track