BLOG UŽIVO: Mega Vizura bolja od Cibone
Foto: ABA Liga

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Mega Vizura bolja od Cibone

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu

23:30 - Kvitova predvodi Čehinje u finalu FED kupa Osvajačica Vimbldona Petra Kvitova predvodiće tenisku reprezentaciju Češke u finalu FED kupa protiv Nemačke. Selektor Češke Petr Pala pozvao je u tim Luciju Safarovu, Andreu Hlavackovu, Luciju Hradecku i Karolinu Pliškovu, koja je u nedelju u Lincu osvojila prvu WTA titulu u karijeri. Finale FED kupa na programu je 8. i 9. novembra u Pragu. Čehinje su 2011. i 2012. godine osvajale to takmičenje, a Nemačku su pobedile u poslednja tri duela.

23:00 - Švajnštajger na ternu krajem godineBajernov direktor Matijas Zamer rekao je da povratak povređenog Bastijana Švajnštajgera na teren očekuje krajem godine.

22:20 - Mega Vizura bolja od Cibone Košarkaši Mega Vizure pobedili su Sibonu u hali "Pinki" u Sremskoj Mitrovici pred 2.500 gledalaca, rezultatom 78:74, u poslednjoj utakmici trećeg kola ABA lige. Bila je to druga pobeda ekipe Dejana Milojevića i treći poraz tima njegovog kolege Slavena Rimca. Bez trijumfa u prve tri runde, pored šampiona, takođe su Igokea i Metalac.

22:00 - Tijago Silva na terenu posle dva mesecaDva meseca posle povrede zadnje lože zarađene na prijateljskom meču protiv Napolija, brazilski štoper Tijago Silva se vratio na teren. Defanzivac je danas odradio prvi trening sa Pari Sen Žermenom posle 11. avgusta.21:00 - Majkon produžio ugovor sa RomomBrazilski fudbalski reprezentativac Majkon produžio je ugovor sa Romom za još jednu sezonu, pa će u redovima italijanskog kluba ostati do juna 2016. Iskusni 33. godišnji defanzivac stigao je u Rim prošle godine iz Mančester Sitija, gde nije uspeo da izbori status prvotimca, ali u novoj sredini igra veoma dobro i jedan je od stubova tima koji je u vrhu italijanskog fudbala.

20:20 - Česi sigurni na gostovanju u KazahstanuFudbalska reprezentacija Češke savladala je danas na gostujućem terenu selekciju Kazahstana sa 4:2, u utakmici A grupe kvalifikacija za prvenstvo Evrope.Česi su neočekivano lako došli do bodova kojima su preuzeli vođstvo na tabeli i napravili krupan korak ka ostvarenju cilja, plasmanu na kontinentalni šampionat u Francuskoj.Izabranici selektora Pavela Vrbe dominirali su od početka utakmice, a treći uspeh zaredom najavili su već u prvom poluvremenu, kada su stekli sigurno vođstvo od 2:0.Ni u nastavku nije promenjen odnos snaga na terenu, pobeda nije dolazila u pitanje, a nešto opuštenijom igrom u završnici Česi su domaćinu dozvolili samo da ublaži poraz.

20:00 - Poslanici završili raspravu o Zakonu o sprečavanju dopinga u sportuPoslanici Skupštine Srbije završili su načelnu raspravu o predlogu Zakona o sprečavanju dopinga u sportu, kojim će se ova oblast u potpunosti uskladiti sa međunarodnim propisima i novim Svetskim antidoping kodeksom koji stupa na snagu naredne godine.Rasprava o amandmanima trebalo bi da počne u sredu, 15. oktobra, a sutra bi na dnevnom redu trebalo da bude debata o više međunarodnih sporazuma.

19:15 - Nebojša Gudelj dobio otkaz u BrediNAC Breda je trenutno 15. na tabeli Eredivizije sa osam osvojenih bodova, a čelnici kluba su odlučili da moraju nešto da promene kako bi razdrmali ekipu, a kako to obično biva stradao je trener te je Nebojša Gudelj dobio otkaz. Ugovor srpskog stručnjaka je isticao ovog leta, ali su u klubu odlučili da pre vremena prekinu saradnju sa njim, a i sa njegovim pomoćnikom Marinom Pušićem. Gudelj je prošlog novembra postavljen na mesto trenera, ali nije uspeo da donese zadovoljavajuće rezultate.18:34 - Tio Volkot ponovo treniraDevet meseci posle povrede koju je zadobio na meču sa Totenhemom Tio Volkot je prvi put trenirao sa ekipom Arsenala.

17:52 - Preminula bivša rukometašica Ružica MiladinovićBivša rukometna reprezentativka Jugoslavije Ružica Miladinović preminula je u Zagrebu u 74. godini posle duže bolesti. Branila je za reprezentaciju 52 puta i bila je član tima koji je na svetskom prvenstvu u Nemačkoj 1965. godine osvojio srebrnu medalju. Sa uspehom je nosila dres ORK Beograda, a kasnije je u zagrebačkoj Lokomotivi radila u predsedništvu kluba i kao trener golmana. Dobitnica je više nagrada, među kojima je Zlatna značka Saveza za fizičku kulturu Jugoslavije. U anketi Sportskih novosti 1965. godine proglašena je za najbolju sportistkinju Jugoslavije. Nosilac je nacionalnog priznanja. Datum i mesto sahrane Ružice Miladinović biće naknadno objavljeni.

17:08 - Italija u novembru igra prijateljski meč sa AlbanijomItalijanska fudbalska reprezentacija odigraće prijateljski mec sa Albanijom sledećeg meseca, s ciljem da pomogne oporavku Đenove posle velikih poplava koje su zadesile taj grad prošlog vikenda. Meč će biti odigran 18. novembra na stadionu Luiđi Feraris. Dve reke su se posle obilnih kiša na severu Italije prošlog vikenda izlizle iz korita i ogromna količina vode i mulja preplavila je ulice Đenove i njenih predgrađa, a najmanje jedna osoba je izgubila život. Stanovnici Đenove ostali su bez struje, a škole su zatvorene.

16:32 - Đukanović: Rigidna kontrola preko antidoping agencijePoslanik SNS Vladimir Đukanović izjavio je danas da će se usvajanjem Zakona o sprečavanju dopinga u sportu vršiti rigidna kontrola sportista preko antidoping agencije."SNS će svakako podržati ovaj predlog zakona, a vidimo da će to učiniti i pojedine opozicione stranke. Radi se o sistemskom zakonu koji reguliše zabranu upotrebe dopinga u sportu i konačno, posle 2005.godine imaćemo jedan usklađen zakon sa svim trendovima u ovoj oblasti“, rekao je Đukanović novinarima u parlamentu.Đukanović je naveo i da će sada krivično odgovarati i oni koji su omogućili sportistima da koriste doping.On veruje da će to biti jedna velika opomena svim sportistima, sportskim društvima, asocijacijama, savezima..."Upropastili smo decu kroz razna sredstva koja su uzimala da bi izdržali sve napore, doveli smo do toga da mnogi sportisti imaju strahovite deformitete, od uništenih leđa, ukrštenih ligamenata, srčanih mana, sada to više neće biti tako“, zaključio je Đukanović.

16:04 - Troicki u glavnom žrebu turnira u BečuSrpski teniser Viktor Troicki plasirao se u glavni žreb turnira u Beču, pošto je danas u finalu kvalifikacija savladao Belgijanca Rubena Bemelmansa sa 7:5, 2:6, 7:6 (7:3). Srpski teniser je gubio u trećem setu sa 5:3, ali je uspeo da preokrene rezultat, uvede meč u taj brejk i na kraju obezbedi mesto na turniru u austrijskoj prestonici. Turnir u Beču igra se za nagradni fond od 593.705 evra.

15:36 - Trajković i Partizan sporazumno raskinuli ugovorFudbalski klub Partizan i dosadašnji igrač crno-belih Branislav Trajković sporazumno su raskinuli ugovor, saopšteno je danas na zvaničnom sajtu kluba. Trajković, čiji je ugovor važio do 2017. godine, izbačen je iz prvog tima nakon nepromišljenog gesta i dobijenog crvenog kartona u revanš meču kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Ludogoreca. On je u Humsku stigao u januaru iz Vojvodine i sve do pomenutog incidenta bio je standardan prvotimac. Tokom karijere igrao je i za Hajduk iz Kule i Radnički iz Sombora. Za reprezentaciju Srbije odigrao je jednu utakmicu.

15:12 - Kvitova predvodi Čehinje u finalu FED kupaOsvajačica Vimbldona Petra Kvitova predvodiće tenisku reprezentaciju Češke u finalu FED kupa protiv Nemačke, saopšteno je danas. Selektor Češke Petr Pala pozvao je u tim Luciju Safarovu, Andreu Hlavackovu, Luciju Hradecku i Karolinu Pliškovu, koja je juče u Lincu osvojila prvu WTA titulu u karijeri. Finale FED kupa na programu je 8. i 9. novembra u Pragu. Čehinje su 2011. i 2012. godine osvajale to takmičenje, a Nemačku su pobedile u poslednja tri duela.14:51 - Švajnštajger se dobro oporavlja od povredeSportski direktor fudbalskog kluba Bajern iz Minhena Matijas Zamer rekao je da se igrač te ekipe Bastijan Švajnštajger dobro oporavlja od povrede kolena i da bi mogao da se vrati na teren do kraja godine. Poslednju takmičarsku utakmicu Švajnštajger je odigrao na SP, pošto se povredio tokom Bajernove pripremne turneje u SAD. "Nema razloga reći da Švajnštajger ove godine neće igrati. Naravno da je moguće da se Basti ove godine vrati na teren". U klubu osećamo olakšanje, pošto Švajnštajgerov oporavak dobro napreduje", dodao je Zamer.

14:29 - Kramer ne igra protiv Irske zbog stomačnog virusaNemački fudbaler Kristof Kramer neće igrati u kvalifikacionom meču za prvenstvo Evrope protiv Irske, zbog stomačnog virusa, potvrdio je selektor "pancera" Joakim Lev. Kramer se tako pridružio listi odsutnih zbog povreda za predstojeću utakmicu, na kojoj su Bastijan Švajnštajger, Marko Rojs, Sani Kedira i Mesut Ozil. Nemačka je u subotu pretrpela iznenađujući poraz od 2:0 protiv Poljske. Nemačkoj je neophodna pobeda protiv Irske kako bi se po broju bodova u grupi D izjednačila sa vodećim timovima Poljskom i Irskom, koje imaju po šest bodova iz dva meča. Nemačka je treća sa tri boda, koliko ima i Škotska.

14:11 - Pobeda Krajinovića, poraz LajovićaSrpski teniser Filip Krajinović plasirao se u drugo kolo ATP turnira Kup Kremlja u Moskvi. Krajinović je u prvom kolu pobedio Tunišanina Maleka Džazirija 2:0, 6:4, 6:2. Srbin će u drugom kolu igrati protiv Španca Tomija Robreda koji je bio slobodan u prvom kolu. Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u drugo kolo pošto je na startu takmičenja izgubio od Italijana Andreasa Sepija 7:5, 6:4.

13:44 - Garsija: Rabio na pragu prelaska u RomuTrener Rome Rudi Garsija potvrdio je da je fudbaler Pari Sen Žermena Adrijen Rabio blizu prelaska u rimski klub. Francuskom vezisti ugovor sa PSŽ-om ističe na leto 2015. godine, ali je odbio produžetak saradnje pošto želi da ima veću minutažu. "Rabio je igrač koji je potreban Romi, a mi smo oduvek bili zainteresovani za talentovane fudbalere. Verujem da će u januaru stvari biti jasnije i da će nakon toga desiti konkretnije stvari", rekao je Garsija.13:41 - Peđa Krstin u glavnom žrebu Kupa kremljaSrpski teniser Peđa Krstin plasirao se u prvo kolo glavnog žreba Kupa Kremlja u Moskvi nakon što je u trećoj rundi kvalifikacija posle velike borbe savladao beloruskog tenisera Jaraslava Šilu 4:6, 7:6 (3), 6:4. Krstinu će ovo biti drugo učešće na ATP 250 turniru, nakon Zagreba u februaru ove godine. Srpski teniser trenutno zauzima 263. mesto na ATP listi.

13:30 - Počela prodaja ulaznica za "večiti derbi"Prodaja ulaznica za 147. "večiti" fudbalski derbi, između Partizana i Crvene zvezde, počela je danas. Kako je saopšteno na sajtu Partizana, ulaznice se mogu kupiti putem kompanije Eventim, na više od 150 prodajnih mesta u Srbiji i regionu. Ulaznice za južnu i severnu tribinu koštaju 800 dinara, za bočne delove istoka i zapada 1.200 dinara, a za centralne delove tih tribina 1.800 dinara. Navijači koji iz lože budu želeli da posmatraju derbi, za kartu će morati da izdvoje 5.000 dinara. Svaki navijač moći će da kupi maksimalno četiri ulaznice, uz obavezno pokazivanje ličnog dokumenta sa slikom na uvid, a sezonske karte Partizana važe za taj meč. Utakmica devetog kola Super lige Srbije između Partizana i Crvene zvezde igra se u subotu od 19 časova na stadionu u Humskoj 1.

13:11 - Valdez odbio probu u LiverpuluDoskorašnji golman Barselone Viktor Valdez odbio je prelazak u Liverpul pošto je engleski klub tražio da dođe na probu. Liverpul je želeo da proveri u kakvoj je kondiciji 32-godišnji čuvar mreže, pošto je šest meseci pauzirao zbog povrede kolena, ali je Valdez to odbio. Bivši španski reprezentativac je slobodan na tržistu nakon što mu je letos istekao ugovor sa Barselonom. On je celu karijeru proveo u katalonskom timu, za koji je odigrao 387 utakmica. Valdez je sa Barselonom osvojio sve što se može osvojiti, zbog čega je izrazio želju da potraži novi izazov.

12:51 - Hamilton: Ništa još nije gotovoVozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da nije u prednosti u odnosu na klupskog kolegu Nika Rozberga u trci za šampiona F1, uprkos tome što ima 17 bodova više od Nemca. Hamilton je juče pobedio u trci za VN Rusije i uvećao prednost u generalnom plasmanu na 17 bodova, pošto je Rozberg zauzeo drugo mesto u Sočiju. To je bila deveta pobeda za Britanca u ovoj sezoni, a 31. u karijeri. "Pozitivno je osvajati bodove i biti ispred Nika, ali videli smo ove sezone da razlika nikada nije dovoljno velika. Najvažnije je kolika je razlika na kraju sezone", rekao je Hamilton. Do kraja šampionata ostale su tri trke, u SAD, Brazilu i Abu Dabiju, i maksimalnih 100 bodova. Za pobedu se dobija po 25 bodova, a u poslednjoj trci bodovi će biti udvostručeni.

12:28 - Murinjo: Skoro se u fudbalu neće pojaviti igrač kao što je RonaldoMenadžer Čelsija Žoze Murinjo rekao je da se u svetskom fudbalu skoro neće pojaviti igrač kao što je Kristijano Ronaldo i zvezdu Reala uporedio sa Zinedinom Zidanom. "Ronaldo ima reputaciju u Portugaliji kao Zidan u Fracuskoj. Mislim da se neće pojaviti fantastičan igrač kao on, a malo ih je bilo u prošlosti. Kristijano je prava gol mašina i ne mogu ništa više da dodam što drugi ne znaju", rekao je Murinjo. Murinjo je trenirao Ronalda u madridskom timu od 2010. do 2013. godine, a zajedno su osvojili jednu titulu Primere, nacionalni kup i Superkup Španije.

12:03 - Bufon kritikovao TotijaKapiten fudbalske reprezentacije Italije Đanluiđi Bufon kritikovao je Frančeska Totija zbog izjave da bi Juventus trebalo da igra u sopstvenoj ligi. Bufon je rekao da mu se nije svideo Totijev komentar povodom suđenja na derbi meču šestog kola, koji je Juventus dobio rezultatom 3:2. "Nemam opravdanje za njegov komentar i nisam zainteresovan za kontroverze kada je utakmica završena. Tokom karijere sam dosta toga osvojio, ali i izgubio. Bio sam treći, četvrti i dva put sedmi, ali nikada se u intervjuima nisam žalio ili govorio protiv nekoga, jer to nije dobro za imidž ove igre", rekao je Bufon.

11:40 - Zubizareta: Nema dogovora sa AlvešomSportski direktor Barselone Andoni Zubizareta rekao je da još nije postignut dogovor s fudbalerom Danijem Alvešom oko potpisivanja novog ugovora. Alveš je prošlog meseca rekao da će na kraju sezone napustiti klub, pošto će sledeće godine igrati u jednom klubu iz engleske Premijer lige. "Ništa nismo uradili povodom toga. Razgovaramo s Danijem o ugovoru, videćemo kojim putem ćemo krenuti. Naravno, na odluku ima uticaja i zabrana transfera", rekao je Zubizareta.

11:15 - Marselo želi da pređe u JuventusFudbaler madridskog Reala Brazilac Marselo rekao je da bi jednog dana voleo da pređe u Juventus. "Trenutno sam zadovoljan u Madridu i ne želim da odem iz kluba, ali bih voleo da jednog dana zaigram u dresu Juventusa. Moj idol iz detinjstva je Lilijan Tiram i oduvek sam bio oduševljen njegovim igrama. Iz sadašnjeg tima Juventusa izuzetno poštujem Pola Pogbu", rekao je Marselo. On je 2006. godine prešao iz Fluminensea u Real, gde je odigrao 278 utakmica i postigao 19 golova.

10:31 - Milan demantovao da se Esjen zarazio ebolomItalijanski fudbalski prvoligaš Milan demantovao je da je njihov igrač Mikael Esjen zaražen virusom ebole, tokom reprezentativnih obaveza za selekciju Gane. Afrički mediji preneli su da se Esjen zarazio smrtonosnim vurusom ebole, a Milan je to kategorički demantovao. "Takvi izveštaji su bez ikakve osnove i pre svega, niko od zaposlenih u klubu to nije potvrdio", saopštio je Milan. Esjen je na društveni mrežama takođe demantovao da se zarazio, postavljajući na Instagramu svoju sliku na kojoj pokazuje palac na gore. "Veoma sam spreman i potpuno sam zdrav, nema istine u tračevima da sam oboleo od ebole, sutra ću uobičajeno doći na trening", napisao je Esjen.

Indlæser

I'm very fit and very healthy,No truth in the internet rumours that I have contracted Ebola.im well & will be training as usual tomorrow.The Ebola virus is a very serious issue and people shouldn't joke about it.Whoever wrote this article is very unprofessional and insensitive...!!!#Jahbless✌️

Se på Instagram

10:04 - Kros: Ronaldo je najbolji igrač svetaFudbaler madridskog Reala Toni Kros ocenio je da je njegov saigrač Kristijano Ronaldo trenutno najbolji na svetu i priznao da mu je Portugalac pomogao da se navikne na novu sredinu. Kros je letos došao u kraljevski klub iz minhenskog Bajerna. "Znam kako je igrati u ekipi koja ima vrhunske pojedince. Svi se poštujemo, a timski duh je na zavidnom nivou. U ovom trenutku ne postoji bolji fudbaler od Kristijana. On mi je prvi poželeo dobrodošlicu i pružio pomoć u adaptaciji.Ovde je isto kao u Bajernu, svi očekuje titule i to odmah. Uživam u Madridu, ljudi u klubu mi veruju", rekao je Kros.

09:35 - Hodžson: Bio je ovo težak posaoSelektor fudbalske reprezentacije Engleske Roj Hodžson ocenio je da jemeč protiv Estonije bio težak i istakao da će ta reprezentacija praviti velike problema svim timovima u grupi. "Bio je ovo težak posao. Igrali smo dobro u prvom poluvremenu, ali nismo iskoristili svoje šanse, pa se osetilo malo frustracije u vazduhu. Svi su bili svesni da ako igraju dobro mogu na kraju da iskoriste šanse... Srećom, uradili smo to u drugom poluvremenu i sada imamo četiri pobede u nizu. Estonija će napraviti probleme svim reprezentacijama...", rekao je Hodžson. Fudbaleri Engleske pobedili su večeras Estoniju sa 1:0 u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine, a jedini gol na meču postigao je kapiten Vejn Runi iz slobodnog udarca. 09:14 - Ana Ivanović zadržala osmo mesto na WTA listiAna Ivanović zadržala je osmo mesto na WTA listi sa 4.435 bodova. Jelena Janković je 13. teniserka sveta sa 2.945 poena. Bojana Jovanovski je 58, Aleksandra Krunić je 109, Jovana Jakšić je 121, a Vesna Dolonc 171. teniserka sveta. Amerikanka Serena Vilijam je ubedljivo prva sa 8645 bodova, dok je Marija Šarapova druga sa 6.680.08:55 - Topi se prednost Đokovića na ATP listiNajbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković zadržao je prvo mesto na ATP listi sa 11.510 bodova. Đoković je izgubio 640 bodova u odnosu na ATP listu od pre nedelju dana, pošto nije osvojio Masters u Šangaju. Drugu poziciju preuzeo je Švajcarac Rodžer Federer sa 9.080 poena, dok je treći Rafael Nadal sa 8.105 bodova. Potom slede Stanislas Vavrinka i David Ferer.08:30 - Mojes preuzima Inter?Bivši trener Mančester junajteda Dejvid Mojes rekao je da je spreman da se vrati poslu i da je zainteresovan za rad u nekom stranom klubu. Mojes je krajem aprila, posle nepunih deset meseci, dobio otkaz u Mančester junajtedu zbog loših rezultata. On je na klupi zamenio legendarnog Aleksa Fergusona, a klub je prošlu sezonu završio na sedmom mestu i ove sezone, prvi put posle 20 godina, ne igra u Ligi šampiona. Italijanski mediji spekulišu da bi Mojes mogao da zameni Voltera Macarija, ako ga uprava Intera otpusti. Inter za vikend igra protiv Napolija na svom terenu, a Mojes i njegov brat će utakmicu gledati uživo na "Đuzepe Meaci" kao gosti kluba. Ako milanski klub izgubi Macari će najverovatnije dobiti otkaz. "Spreman sam, uživam u pauzi, ali ja sam čovek fudbala i želim da radim. Mislim da me tek čekaju najbolje godine, mlad sam trener. Mnogo sam naučio i to želim da primenim. Sada sam spremniji da preuzmem posao u klubu kakav je Mančester junajted", rekao je Mojes.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

08:00 - PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track