SELEKTOR ORLIĆA: Plasmanom na EP ispunili smo jedan cilj, sledeće su OI u Riju
Foto: Dado Đilas

Radovan Ćurčić srećan posle trijumfa nad Španijom

SELEKTOR ORLIĆA: Plasmanom na EP ispunili smo jedan cilj, sledeće su OI u Riju

Fudbal -
Srpski fudbaleri su u dvomeču baraža ukupnim rezultatom 2:1 savladali Španiju i na putu do finalnog turnira eliminisali aktuelnog šampiona Starog kontinenta

BEOGRAD - Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je da je plasmanom na Evropsko prvenstvo u Češkoj nacionalni tim napravio veliki uspeh i poručio da je naredni cilj učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Srpski fudbaleri su u dvomeču baraža ukupnim rezultatom 2:1 savladali Španiju i na putu do finalnog turnira eliminisali aktuelnog šampiona Starog kontinenta.

"Ostvarili smo veliki uspeh, izdigli se iz svih nedaća i problema, verovali u plasman i najveće zasluge pripadaju igračima. Težak put je iza nas, ali još teži ispred. Momci su pokazali da imaju kvalitet, ali ne smemo posle ovoga da upadnemo u euforiju", rekao je Ćurčić.

On je podsetio da je više od 40 igrača učestvalo u reprezentativnim obavezama tokom kvalifikacija.

"Dobar deo tima je bio prebačen u najjaču selekciju, a imali smo i povređene igrače. Mnogo problema nas je pratilo što dodatno dobija na značaju. Uspeh ove reprezentacije je i u tome što je pet igrača prebačeno u A tim, ali i ostali fudbaleri su pokazali da se u bliskoj budućnosti mogu priključiti seniorima. To je primarni cilj, nadam se da će ta brojka doći od 10", poručio je Ćurčić.

Prvenstvo Evrope održaće se od 17. do 31. juna 2015. u Češkoj, a Srbija će protivnike dobiti 6. novembra kada će biti održan žreb u Pragu.

Selektor "orlića" se nada da će ekipa na tom takmičenju biti kompletna, pošto se termin ne podudara sa obavezama najjače selekcije.

"Osvarili smo već dva cilja, prošli grupu i baraž, a sledeći cilj je plasman među četiri tima u Evropi, što garantuje učešće na Olimpijskim igrama u Riju. Ipak, idemo korak po korak", naveo je Ćurčić i dodao da su mu najteži trenuci tokom kvalifikacija bile dve utakmice protiv Severne Irske.

Kapiten Srbije Marko Petković povredio se u prvom meču baraža u Jagodini (0:0), zbog čega je morao da propusti revanš u Španiji.

"Izuzetno mi je teško palo to što nisam bio u Kadizu, ipak bio sam siguran da nećemo popustiti, pogotovo kada smo postigli prvi gol. Čestitao bih saigračima na lavovski odrađenom poslu i ponosan sam na sve njih. Slomili smo Španiju koja je imala nekoliko A reprezentativaca i zbog toga mi je srce puno", rekao je Petković.

Dvomeč protiv Španije, takođe zbog povrede, propustio je i prvotimac Partizana Darko Brašanac.

"Dve godine smo se borili i zaslužili smo ovakav uspeh, teško mi je palo to što sam morao da gledam utakmice protiv Španije pored terena, ali najbitnije je da ćemo učestvovati na Evropskom prvenstvu", rekao je Brašanac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track