(VIDEO) SALGADO SE SEĆA DUELA SA PARTIZANOM: Još pamtim promašaj Saše Ilića
Foto: Reuters

Real jedva izvukao remi u Humskoj 2003. godine

(VIDEO) SALGADO SE SEĆA DUELA SA PARTIZANOM: Još pamtim promašaj Saše Ilića

Fudbal -
Madriđani su tada u grupnoj fazi Lige šampiona, predvođeni zvezdama poput Zinedina Zidana, Dejvida Bekama i Luisa Figa jedva izbegli poraz u Humskoj (0:0)

BEOGRAD - Nekadašnji desni bek Real Madrida Mičel Salgado, član čuvenih Galaktikosa, rekao je da se veoma dobro seća duela sa Partizanom u Beogradu 2003. godine, a posebno promašaja Saše Ilića u finišu meča.

Madriđani su tada u grupnoj fazi Lige šampiona, predvođeni zvezdama poput Zinedina Zidana, Dejvida Bekama i Luisa Figa jedva izbegli poraz u Humskoj (0:0).

"Sećam se, bio je to težak meč za nas, atmosfera je bila naelektrisana, navijači su sjajno bodrili svoj tim. Nije lako pobediti u Srbiji, domaći tim odradio je odličan posao, sećam se da su imali nekoliko velikih šansi", rekao je Salgado.

On je istakao da su dva trijumfa u elitnom takmičenju, 2000. godine protiv Valensije, i dve godine kasnije protiv Leverkuzena najvažniji trenuci u njegovom životu, uz rođenje dece.

"Prvim trijumf bio je ostvarenje sna, a drugi u Glazgovu je to nadogradio, bio sam ponosan što sam igrao u jednom od najjačih timova u istoriji. Tim je bio neverovatan, sa Ronaldom, Robertom Karlosom, Zidanom, Figom, Raulm. Svi najbolji igrači sveta bili su tu, osvojili smo sve, Superkup, Interkontinentalni kup".

Salgado nije hteo nikog posebno da izdvoji, ali je ipak opisao neke od asova.

"Zidan je najelegentaniji fudbaler sa kojim sam igrao, pa Roberto Karlos, Raul je bio neviđeno inteligantan, Figo rođeni pobednik, sjajan u igri jedan na jedan. Uživao sam".

Na pitanje da izdvoji jednog od trenera sa kojim je sarađivao, Salgado, nije imao dileme.

"Naravno, Del Boske, sa kojim smo osvojile obe titule", zaključio je Salgado, koji je sa Madriđanima uz dve Lige šampiona osvojio i četiri titule u Primeri.

On je karijeru počeo u Selti iz Viga, a nakon decenije u Madridu odigrao je i četiri sezone u Premijer ligi za Blekburn.

Za reprezentaciju Španije odigrao je 53 utakmice.

http://www.youtube.com/watch?v=3OF06_hjILA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track