PARTIZAN ČEKA ZVEZDU: Derbi melem na ranu posle drona na JNA!
Foto: Saša Pavlić

Igraju 147. put

PARTIZAN ČEKA ZVEZDU: Derbi melem na ranu posle drona na JNA!

Fudbal -
Dva najveća srpska kluba igraju na stadionu u Humskoj, ali se iz oba tabora slažu da ovo nije ključni meč sezone. Utakmica u senci velikih incidenata viđenih na duelu Srba i Albanaca

Partizan i Crvena zvezda večeras (19.00) odigraće u Humskoj 147. međusobni prvenstveni duel, u koji crno-beli ulaze s sedam vezanih pobeda u Jelen superligi, dok su gosti s Marakane u poslednjem kolu kiksnuili protiv Voždovca.- Derbi je meč u kojem nema favorita i lep je pokušaj Crvene zvezde da nam dodeli tu ulogu, ali to nije realno. Mada, šta god da se dogodi danas, ne očekujte da prvenstvo bude rešeno jer smo tek negde na trećini šampionata i ima još mnogo da se igra - kaže trener Partizana Marko Nikolić i dodaje:Nema alibija- Ne možete očekivati od igrača koji dugo nisu igrali da odmah izađu na teren i budu u top-formi, ali ovo je utakmica u kojoj nema alibija i u kojoj se ide do krajnje granice bola, a nekad i preko njega. Onaj koji nema to u sebi nikada neće biti šampion. Analizirali smo igru našeg rivala i mislim da smo ih dobro proučili.Odlučiće veća željaTrener Crvene zvezde Nenad Lalatović smatra da je Partizan favorit u derbiju.- Partizan je favoriti na papiru, ali se nadam utakmici sa mnogo šansi, ali i golova u njihovoj mreži. Očekuje nas praznik srpskog fudbala. Nadam se punom stadionu, podršci navijača i pobedi. Neće biti lako jer Partizan još ne zna za poraz u našem šampionatu. Imaju dobar i iskusan tim, ali derbi je uvek posebna utakmica. Pobediće tim sa većom željom, a ja sam siguran da će moji igrači izgarati za pobedu - poručio je Lalatović i dodao da derbi neće voditi u sportskoj opremi:- Danas oblačim odelo!

Crveno-beli su samo jednom u poslednjih deset derbija slavili u Humskoj.- U jednom od derbija, kada sam bio igrač, svi su nas unapred otpisali, ali smo mi na kraju pobedili sa 3:0. Najbitnije je da ne izgubimo. Više bih voleo da osvojimo tri boda nego jedan, ali ponavljam, najvažnije je da se ne izgubi.

Lalatović: Partizan je favorit
Lalatović: Partizan je favorit

Nikolić: Dobar pokušaj Zvezde
Nikolić: Dobar pokušaj Zvezde

Voli iz daljineMIJAILOVIĆ NEĆE PENALKapiten Crvene zvezde Nikola Mijailović proslaviće protiv Partizana mali jubilej pošto će u večitom derbiju odigrati 50. meč u crveno-belom dresu. I on smatra da je Partizan favorit u derbiju, te odbacuje bilo kakvu mogućnost da izvede penal, ako ga bude, jer mu je na prošlom meču Lukač odbranio šut:- Ne, neću ja. Ja ću i dalje da šutiram iz daljine!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track